Laddar

Cirkuskonstnären gästar Trelleborgen

Trelleborgen bjuder in ungdomar till gycklarskola.

delningar

På onsdagen gästas Trelleborgen utav cirkuskonstnären Max Carling som kommer hålla i en gycklarskola. Evenemanget arrangeras för att locka skojsugna barn till den medeltida borgen.

– Det är en sommarlovsaktivitet som vi arrangerar här på Trelleborgen. Tanken är att barnen ska få prova på jonglering och olika balansövningar som cirkuskonstnären Max Carling ska lära ut, berättar Mats Larsson som är med och arrangerar evenemanget.

Under medeltiden var gycklaren både en färgstark och ofta förekommande gestalt. Han kunde till exempel besöka olika marknader för att underhålla i form av cirkuskonster eller musik.

För andra året i rad gästar nu cirkuskonstnären Max Carling Trelleborgen för att lära ut yngre förmågor i olika cirkuskonster.

– Det är en kontakt som vi knöt till oss förra året. Senast han var här var det väldigt populärt. Det är ett bra komplement till det övriga som vi gör, säger Mats Larsson.

Gycklarskolan startar i morgon klockan 13 och avslutas med en liten föreställning. Mer information om evenemanget hittar ni här!

 

Relaterade artiklar