Laddar

Christina följde sin dröm – nu skapar hon rustik design

Med betong, plåt och armeringsjärn skapar Christina Landström sin design. Nu drömmer hon om att kunna utöka sin verksamhet.

delningar

I ett garage i Skegrie huserar en av Trelleborgs alla talangfulla designers. Bland betong, armeringsjärn och plåt arbetar Christina Landström med att skapa rustik heminredning.

– Betong och plåt ger en mysig känsla. Jag gillar när det ser naturligt ut. Som designer vill jag vill göra alster som betyder mycket för köparen. Det är ofta med budskap och personlig text, säger Christina Landström som driver Landström Design.

Efter att barnen växt upp fick hon mer tid i vardagen. Tid som hon utnyttjade till att utnyttja sin kreativa ådra.

– Det började med att jag ville göra något mer kreativt på fritiden. Så jag började med att hjälpa en kompis med att skapa smycken. Hon uppmuntrade mig att börja köra själv och att jag borde förverkliga mina idéer.

 

Sagt och gjort. Nu tar hon upp beställningar på framför att ljusstakarna som har blivit hennes signum. Under hösten och vintern ökar beställningarna och det är full fart i verkstaden. Nu hoppas hon på att fler ska få upp ögonen för hennes design.

– Drömmen är så klart att kunna gå ner lite i arbetstid och syssla mer med design, säger hon.

Ljusstakarna gjuts i betong innan hon hugger ut plats för plåten. Budskapen stansar hon för hand och fäster sedan i betongen.

– Jag tycker det är väldigt kul eftersom det är ett riktigt hantverk. Det är ingenting som man köper från Kina. Allting är gjort med noggrannhet och stor kärlek.

Vad har du för tips till andra som drömmer om att bli designers? – Det är bara att prova sig fram, det här var stilen som jag hittade. Sedan får man inte ha någon jante. Tycker du själv om det så tror jag att fler gör det. Det har i alla fall jag märkt.