Laddar

Christian utmanar Gladiatorerna i TV: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Trelleborgarna har en utmanare att heja på när TV-programmet Gladiatorerna drar igång igen. En av deltagarna är Christian Jonsson i Domme.

delningar

Om en vecka drar en ny säsong av Gladiatorerna igång i TV4. I premiäravsnittet ska Christian Jonsson, bosatt i Domme utanför Anderslöv, utmana Hero, Phoenix och de andra gladiatorerna. Det var en speciell upplevelse för honom att delta i programmet.

– Som tidigt nittiotalist så är jag uppväxt med Gladiatorerna. Så det var en dröm som gick i uppfyllelse. Helst skulle jag ju mött gladiatorerna från när man var liten och inte de här clownerna, säger han med ett skratt innan han fortsätter.

– Nej, jag skojar bara. Det är helt fantastiska personer och är i grym form allihop. Det var jättekul att träffa dem.

Det är inte vem som helst som gladiatorerna får tampas med. Christian Jonsson är professionell utövare av OCR, obstacle course racing, och har två femteplatser på VM på meritlistan. Men även för en elitidrottsman så är TV-programmet en stor utmaning.

– Hemma i TV-soffan är man väldigt bekväm och tänker att deltagarna bara ska göra några korta utmaningar. Men inspelningen är över fem timmar lång och man har konstant adrenalin. Jag är tävlingsvan men det här var något annat. Jag låg nästan medvetslös på rummet efter inspelningen, jag var helt slut. Läkarteamet kollade till mig och frågade om jag var okej.

Vad är värst ett långt lopp i OCR eller att delta i Gladiatorerna? – TV-inspelningen var jobbigare. Det är inget snack. Men det är ju ett familjeprogram där tanken är att gladiatorerna ska dominera. Så det var ju många grenar där de hade fördelar.

Christian Jonsson kommer att delta i premiärprogrammet som går den 15 december. Där möter han en annan OCR-utövare i Pontus Bäck

Relaterade artiklar