Laddar

Boulen växer i Trelleborg: ”Ska bli störst i Skåne”

Boule är på framväxt i Trelleborg, framför allt på ungdomssidan. Nu hoppas stadens bouleklubb på fler medlemmar när man anordnar Boulens Dag. "Jag är ett levande bevis på att man fastnar om man testar" säger Håkan Bergkvist.

delningar

Trelleborgs Bouleklubb ska den 19 maj arrangera Boulens Dag. Genom åren har evenemanget varit en stor framgång för klubben som satsar på att växa.

– I fjol var det många ungdomar som ville komma och spela. Det är jättekul eftersom vi är en förening som verkligen satsar på att få in ungdomarna, säger Håkan Bergkvist på Trelleborgs Bouleklubb och fortsätter

– Vi är just nu Skånes tredje största bouleklubb, men vi har en vision om att vi ska bli störst. Det är ett tufft mål att nå, men samtidigt är det viktigt att ha något att sikta mot.

Bergkvists egna karriär började 1994 när han gick förbi den dåvarande boulebanan. Efter att ha testat fastnade han för sporten och har varit klubben trogen sedan dess.

– Jag är ett levande bevis på att man fastnar om man testar. Det är en väldigt rolig precisionssport med mycket strategi och taktik. Den är väldigt lätt att lära sig spela, men att bli proffs kräver många timmars träning.

Vad kommer ni göra under Boulens Dag? – Vi kommer ha olika aktiviteter och lekar. Sedan kommer våra klubbmedlemmar att agera instruktörer för de som vill testa på sporten. Vi hoppas att vi blir många. Alla är välkomna hit, säger Håkan Bergkvist.

Boulens Dag arrangeras den 19:e maj mellan 11 och 14 i Generationsparken.