Laddar

Bostadsbristen minskar i södra Skåne: ”Marknaden levererar”

Det byggs så mycket som det går i Skåne just nu och flera kommuner i södra Skåne spås kunna komma i fas på bostadsmarknaden inom tre år.

delningar

Det byggs mängder med bostäder i Skåne just nu. Enligt färsk statistik från Länstyrelsen kommer 11 200 bostäder att byggas 2017 och 10 660 under 2018. Det är en kraftig höjning från 2016 då det bara byggdes 5 143 bostäder.

Men det hade gått att bygga ännu mer för att komma till bot med den stora bostadskrisen. Problemet är att bolaget bygger så mycket som de har personal till att arbeta.

Marknaden levererar. Det byggs så mycket som det går med tanke på tillgången till arbetskraft. Bostadsmarknaden för de flesta skåningar har förbättrats avsevärt. Det går att få tag i en bostad om du lever på en normal ekonomisk nivå, säger länsarkitekt Elisabet Weber på Länsstyrelsen Skåne.

Flera orter i södra Skåne kommer inom de närmaste tre åren komma i balans med bostadskrisen däribland Simrishamn, Sjöbo, Trelleborg och Tomelilla. Ystad har fortsatt brist även om byggandet där bidrar till en positivare framtid på bostadsmarknaden.

Relaterade artiklar