Bootcamps för hundägare – en ny populär träningsmetod i Trelleborg

Vännerna Jessica Barrnäs och Jessica Svensson älskar båda hundar och träning. Nu har de slagit ihop passionerna och arrangeras så kallade bootcamps, där hundägare tränar med sina hundar.

delningar

”Jag skulle gärna träna, men jag hinner helt enkelt inte”. 

Det är en ursäkt som vännerna Jessica Barrnäs och Jessica Svensson vill slå hål på. Men de har riktat in sig på en specifik kundgrupp, nämligen hundägare. De har startat ett nytt bootcamp där hundar och hundägare tränar tillsammans.

Jessica Barrnäs är en personlig tränare för människor och driver företaget Healty Egoism, och Jessica Svensson är personlig tränare för hundar och driver företaget Hand Hund & Hälsa.

– Jag ville starta ett projekt där man kan träna tillsammans med hunden, men jag ville kvalitetssäkra träningen och tog då kontakt med Jessica. Hon nappade direkt på idéen. I och med våra olika kunskaper så kan vi skapa bra träning för både människan och hunden, säger Jessica Svensson.

Intresset har varit stort och nu arrangerar de så kallade bootcamps på flera platser runt om i Skåne. Nu hoppas man på att få ännu fler hundägare att röra sig mer.

– Många prioriterar bort sin egen träning eftersom man har för mycket att göra. Men ändå har man tid att gå ut med hunden. Då menar vi att man kan göra vissa av promenaderna till träningspass tillsammans med hunden. Det gör att du mår bra och att din hund mår bra, säger Jessica Barrnäs.

 

Hundarna Hicko och Leila

De är själva hundägare och älskar att träna med sina hundar. Jessica Barrnäs har sin träningspartner i Ziccans Final Cut Leila, och Jessica Svenssons hund heter Joquibax Hickory Dickory Dock, eller kort och gott ”Hicko”.

Vad är det för övningar som man kan göra tillsammans med sin hund? – Det finns många olika övningar som man göra tillsammans med hunden. Till exempel kan du träna armhävningar på en bänk, samtidigt som hunden tränar balans. Det behövs inte massa redskap för att träna, utan många av övningarna kan man göra under en vanlig promenad. Det räcker ofta med en bänk eller något liknande, säger Jessica Svensson.

Många tror att det är svårt att träna tillsammans med sin hund men det går att träna med alla hundar, oavsett ras och personlighet. Det handlar om att hitta en träningsform som passar för just ägaren och deras hund.

– Alla är vi olika och behöver träna på olika sätt. Men vi tycker det är viktigt att träna tillsammans med sin hund. Det gör att man skapar ett samarbete. Det gäller både mental och fysisk träning. Till exempel kan man träna passivitetsträning med hunden. Det vill säga att du gör övningar och samtidigt ska hunden träna på att ligga still och vänta, säger Jessica Svensson.

 

Jessica Barrnäs tränar med sin hund Leila.

Nästa bootcamp i Trelleborg arrangeras i slutet av april, men långsiktigt så vill man anordna träningsträffar i hela Sverige.

– Vi hoppas att fler hittar glädjen i att träna med sina hundar. Via vårt bootcamp lär vi ut hur man kan träna på ett roligt sätt tillsammans, säger Jessica Barrnäs.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar