Laddar

Granne om nattens skottlossning: ”Det var som en film”

Under fredagsmorgonen vaknade de boende kring Ehrenbuschsgatan efter nattens dramatiska skottlossning. "Det var lite som att se en film, det känns väldigt konstigt att det sker här på vår gata" säger en av de boende i området.

delningar

Trelleborgarna vaknade under fredagen till nyheten om en stor skottlossning runt omkring Ehrenbuschsgatan. Fyra personer skadades i samband med händelsen.

På fredagsmorgonen såg mycket ut precis som vanligt runt Trelleborgs församlingshem där polisbanden satt uppe för bara timmar sedan. Invånarna promenerar genom parken och kyrkklockorna ringde över området när klockan slog åtta. På håll såg det ut som en helt vanlig dag.

Bland grannarna samtalas det dock om nattens händelser. Några har inte hört någonting alls, en annan vaknade till nyheten och hade missat dramatiken ute på gatan.

Några bekanta stannade upp för att samtala om skottlossningen påväg till jobbet.

– Jag bor jättenära här men jag hörde ingenting alls. När jag sedan skulle ut med hunden mötte jag insatsstyrkan som sa åt mig att det nog är bäst att välja en annan väg. Det är inte varje dag det händer, det är ganska surrealistiskt när man tänker på det, säger en man som bor i området.

– Jag vet att några av grannarna hörde några smällar, men jag hörde ingenting alls. Jag vet inte om det var för att min TV var på för högt eller vad det kan ha varit. Men sedan ser jag att de har spärrat av ett område och att det är fullt med poliser ute på gatan, säger en annan och fortsätter.

– Det var lite som att se en film, det känns väldigt konstigt att det sker här på vår gata.

Trots nattens händelser känner de ingen större oro i området.

– Överlag så är det här ett tryggt och bra område. Jag trivs bra här.

Samtliga intervjuade har valt att vara anonyma vid publicering.

Relaterade artiklar