Laddar

Blixtinkallade mittbacken storhyllades: ”Gav honom en stor kram”

Assisterande tränaren fick rycka in – då blev han överöst med lovord: "Bara tränat ett och ett halvt träningspass"

delningar

Trelleborgs FF föll med 0–1 hemma mot Kalmar FF och är fortsatt jumbo i allsvenskan med en ynka poäng efter fem spelade matcher.

Dessutom nollades det blåa laget i andra matchen i rad.

Då fanns det inte mycket att glädjas åt för Patrick Winqvist efteråt.

– Det är tredje uddamålsförlusten på tio dagar. Det är klart att det känns jobbigare nu. För varje match som går pratar vi mer om att prestationen blir mindre viktig eftersom det är poängen som räknas i slutändan, säger TFF-tränaren.

Men trots anpassningen till Vångavallens studsiga gräsmatta, där TFF ville spela ett enklare, mer direkt anfallsspel i jakt på fler målchanser och färre riskabla bolltapp gick laget återigen ur matchen poänglöst.

 

– Vi har problem med att vår lägstanivå under perioder av matchen är för låg, säger Patrick Winqvist.

På grund av en rådande mittbackskris – där Lasse Nielsen var avstängd och Dennis Hadzikadunic skadad – tvingades assisterande tränaren Magnus Andersson, 36, snöra på sig skorna igen och ta plats bredvid Alexander Blomqvist.

Det skötte Hillerstorpssonen helt galant – och efteråt hyllades han på presskonferensen.

– Han la av i början av november och har tränat ett och ett halvt träningspass sedan dess, och sedan går han in och gör en allsvensk fotbollsmatch. Jag måste säga att jag är fruktansvärt imponerad. Jag gav honom en stor kram efter matchen, sa Patrick Winqvist och fortsatte:

– Jag är mycket glad för Magnus. Det blev en bra lösning. Men sedan ska vi givetvis försöka slussa in andra spelare när vi kan.

Nanne Bergstrand flikade sedan in:

– Man kommer långt på spelförståelse, sa KFF-tränaren.

Magnus Andersson erkände att han trivdes i sin comeback.

– Tråkigt att vi förlorade, men det var skönt att vara tillbaka på planen, säger han.

Har du saknat det? – Ja, det tror jag nog alla gör efter att de lagt av med fotbollen.

Vad säger du om hyllningarna? – Jag tycker vi har ganska bra kontroll där inne. Det gick väl bättre än vad jag hade trott. Jag var nervös över att jag inte skulle hålla i allsvenskan med bättre spelare och högre tempo, men jag är hyfsat nöjd med prestationen.

 

Relaterade artiklar