Laddar

Bingsgård kan bli Malmös högsta chef: ”En spännande utmaning”

Ulf Bingsgård har en karriär som som politiker och näringslivschef i Trelleborgs kommun. Nu är han en av 18 kandidater som kan bli stadsdirektör i Malmö.

delningar

Trelleborgs före detta näringslivschef Ulf Bingsgård kan komma att bli stadsdirektör i Malmö stad, det rapporterar Sydsvenskan. Bingsgård är en av 18 kandidater till att bli Malmös högsta chef. Han ställs bland annat mot kommunchefer från Bollnäs och Bjuv.

– I grunden har jag ett väldigt stort samhällsengagemang och det var det som ledde in mig på kommunpolitiken. Det är där jag vill vara med och utveckla. När jag såg att Malmö stad hade utlyst tjänsten så kändes det som en otroligt spännande utmaning. Då bestämde jag mig för att söka, säger Ulf Bingsgård.

Bingsgård har förutom rollen som Näringslivschef varit både kommunstyrelsens ordförande och oppositionsråd i Trelleborgs kommun. Det är med andra ord viktiga erfarenheter han tar med sig från Trelleborg, vid en eventuell anställning.

– Min stora styrka är att jag har erfarenhet kring hur man jobbar i en politiskt styrd organisation. Även som tjänsteman lever man nära politiken. Man kan säga att kommunstyrelsens ordförande och stadsdirektören är två sidor av samma mynt. Där kommunstyrelsens ordförande har hand om politiken och är ansiktet utåt. Inåt i organisationen är det stadsdirektören är den som förmedlar de politiska besluten och ser till att de blir verklighet.

Malmö stad leds i nuläget av Socialdemokraterna och Katrin Stjernfeldt Jammeh. Ulf Bingsgårds politiska bakgrund ligger hos Moderaterna. Han tror dock att de politiska färgerna inte är några problem vid en eventuell anställning.

– Nej, jag tror inte det har någon betydelse. Det har jag märkt under min tid  i Regionen och i Sveriges kommuner och landsting. Jag ser inte det som något hinder.

Ulf Bingsgård tillträdde som näringslivschef under Socialdemokratiskt styre i Trelleborg. Om han även väljs till stadsdirektör i Malmö kommer vi att få veta tidigast i mars.

Relaterade artiklar

Så mycket ökar skåningarnas elpris

För varje år som går blir elen allt dyrare i Skåne, det visar en ny undersökning. "Vi kräver politiska åtgärder", meddelar Hyresgästföreningen.