Biltjuvens osannolika otur – parkerade bakom bilägaren

Foto: ArenaCreative / Mostphotos

En 33-årig man har dömts vid Ystads tingsrätt för grovt häleri och brukande av falsk urkund.

delningar

Den 28 september anmälde en man från Malmö sin bil stulen. Den 4 oktober åkte mannen och en vän till Trelleborg för att ta färjan över till Polen. När de kört in i färjan ser de hur en bil, identisk till den stulna bilen, kör på färjan och parkerar precis bakom dem. De såg också att mannens ägodelar låg i bilen. Mannen ringde polisen. När de kom till platsen och konfronterade föraren av den stulna bilen, en 33-årig man, ramlade bilägarens mobiltelefon ut ur hans ficka. Bilens registreringsskylt var ersatt med en förfalskad skylt med ett annat registreringsnummer.

33-åringen har berättat i förhör att han inte förstått att bilen var stulen. Han har berättat att han fått låna den av en vän som han bara vet förnamnet på och som han inte har några kontaktuppgifter till. Tingsrätten bedömer att mannens berättelse är osannolik och lägger ingen vikt vid den.

Då han använt sig av en falsk registreringsskylt döms han för brukande av falsk urkund. Han döms också för grovt häleri. Han döms till villkorlig dom med 120 dagsböter á 50 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar