Laddar

BILDEXTRA: Nationaldagen bjöd på triathlon för alla

För femte året i rad genomfördes Trelleborgs Triathlon. Hundratals sportiga använde nationaldagen för att genomföra en tiondels Ironman. "Det har varit en fantastiskt dag" säger tävlingsledaren Jenny Pariola.

delningar

Nationaldagen innebar det femte triathlonet i Trelleborg och Dalabadet. Hundratals startande trotsade vinden och kylan och genomförde loppet.

Badtemperaturen för de 380 meterna simning var endast 14 grader, med medvinden skapade snabba tider från simmomentet. Redan efter simningen hade Sebastian Björklund ledningen. En ledning som han sedan utökade under cykeln och löpningen. Till slut vann han på tiden 46 minuter och 36 sekunder. Tvåa i mål kom Patrik Ericsson och trea Johan Fredriksson.

På damsidan dominerade Mikaela Persson loppet från start till mål och tog hem segern. Från arrangörernas sida är man nöjd med tävlingen och dagen.

– Jag tycker det har varit en fantastisk dag där allting klaffade. Vi har fått jättebra respons från deltagarna också. Så jag är verkligen nöjd, säger Jenny Pariola som var tävlingsledare.

Under cykelmomenten av tävlingen krockade en bil med en av cyklisterna. Polis var på plats och bevakade loppen och var snabbt framme och hjälpte mannen. Mannen togs till sjukhus för kontroll men mår enligt uppgifter bra.

– Det stämmer att vi hade en olycka på cykelmoment. De poliser som hjälpte till att bevaka eventet var snabbt framme. Det har efter omständigheterna ändå gått bra, säger Jenny Pariola.

Loppet bestod av 380 meter simning, 18 kilometer cykel och 4,2 kilometers löpning även kallad en tiondels Ironman.

Se om du eller någon du känner fastnade på bild i bildspelet nedan: 

 

Resultat topp 3 herrar 1. Sebastian Björklund, Heleneholms IF Tri Team – 46:36 2. Patrik Ericsson, Team Trelleborg Triathlon – 48:38 3. Johan Fredriksson, Triathlon Syd – 49:15

Resultat topp 3 damer

Mikaela Persson,Terrible Tuesdays Triathlon Club – 52:18

Jessica Fridlund, Team Trelleborg Triathlon – 56:39

Pernilla Johnsson, Näset Triathlonklubb – 1:01:09

Relaterade artiklar