Laddar

Beskedet: Trelleborgs HBK:s målspruta missar hela säsongen

Under förra säsongen gjorde Marko Lapcevic 130 för Trelleborgs HBK. Men nu står det klart att klubben måste klara sig utan skyttekungen.

delningar

Under fredagen meddelade Trelleborgs HBK att man får ett stort avbräck inför nästa säsong. Lagets stjärna Marko Lapcevic måste operera sin axel och missar därmed hela säsongen.

– Jag fick en skada för länge sedan som bara har blivit värre. Det visade sig vara ett ledband i axeln som var skadat. Så nu blir det operation den 15 juni, säger Marko Lapcevic.

Vad betyder det här för din fortsatta karriär? – Tanken är att jag ska komma tillbaka, men jag ska inte stressa genom rehab utan det får ta den tid det tar. Jag hoppas kunna göra comeback. Tills dess ska jag stötta laget utanför planen på ett eller annat sätt.

Niometersspelaren gjorde 130 mål på 19 matcher förra säsongen och vann den interna skytteligan. Men han vill själv inte spekulera i vad hans avbräck kommer ha för betydelse för laget.

– Det är svårt att säga. Jag har haft en viktig roll, men det kommer säker gå bra. Andra spelare får visa framfötterna nu.