Laddar

Beskedet: Så kommer Vångavallen att förändras

Trelleborgs FF presenterar nu en rad åtgärder för Vångavallen. Bland annat får hemmaklacken en ny plats. "Vi får en riktig ståplatsläktare med tajta rader, tak och banderollplatser" säger True Blues ordförande Emil Wihlborg.

delningar

Trelleborgs FF avancemang till allsvenskan i fotboll har kommit med en del kostnader. Vångavallen uppfyller inte fotbollsförbundets krav och nu arbetar klubben och kommunen för fullt för att få arenan klar till premiären den 1 april.

– Vi räknar med uppåt 50 000 besökare på Vångavallen under året. Då ska arenan och arrangemangen kunna stå som god ambassadör för både kommunen och klubben, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Nu presenterar Trelleborgs FF några av förändringarna på Vångavallen. Bland annat kommer entrén för bortasupportrarna att flyttas på grund av säkerhetsskäl. Den nya entrén kommer att flyttas till Östervångsparken. Det innebär även en ökad trygghet för hemmafansen.

– Vi får en helt annan möjlighet att genomföra visitering på det västra insläppet och det blir enklare att stanna supporterbussarna på Söderslättshallen. Det blir en tydligare gräns mellan hemma- och bortasupportrar vilket är värdefullt, speciellt vid vissa matcher, säger Trelleborgs supporterpolis Jan-Ingvar Nilsson.

Flytten av bortaentrén innebär att man som hemmasupporter inte längre kommer att kunna gå in via entrén vid Östervångsparken. Istället öppnas båda entréerna vid Östervångsvägen upp för hemmapubliken. Samtidigt flyttas hemmaklacken till den plats som bortasupportrarna huserade förra året. Ett omdiskuterat beslut som ändå välkomnas av supporterföreningen True Blues.

– Jag tycker det känns som en bra lösning. Vi får en riktig ståplatsläktare med tajta rader, tak och banderollplatser. Det var någonstans det viktigaste för oss. Man har verkligen prioriterat hemmafansen före bortafansen, säger True Blues ordförande Emil Wihlborg.

I medierna har det samtidigt diskuterats om Vångavallen kommer att stå klar den allsvenska premiären, men sportchef Mattias Kronwall är optimistisk.

– Vår är övertygade om att vi kommer att ha arenan klar. Vi har naturligtvis en plan B men det är ungefär 50 dagar kvar till premiären. Det blir fullt upp men vi ska lösa det, avslutar Mattias Kronvall.

Några förändringar som planeras på Vångavallen

Åtgärder enligt krav från polis gällande säkerhet såsom staket, kameraövervakning och justering av entréer

Hemmasektionen flyttas till tidigare bortasektionen

Ytor asfalteras

Förstärkning av arenabelysning

Ny läktare för bortasupportrar vid västra ingången

Hospitality-yta och pressrum enligt krav från Svensk Elitfotboll