Laddar

Beskedet: Så allvarlig är skyttekungens skada

Sportchefen: "Vi är ledsna för klubbens skull – men framförallt för Salifs"

delningar

Det var i lördagens träningsmatch mot Öster som Trelleborgs FF:s skyttekung Salif Camara Jönsson, 34, plötsligt föll till marken efter en löpduell.

Anfallaren grinade illa av smärta och blev sedan liggandes. Till slut fick klubbens sjukvårdare honom av planen, med foten inlindad i bandage.

Sedan dess har det spekulerats i hur allvarlig skadan är. Det har ryktats om en avsliten hälsena och att hela säsongen ska vara i fara för Camara Jönsson.

Nu har Trelleborgs FF själva gått ut med information kring skadan, efter att spelaren gått igenom en magnetröntgen.

Beskedet: Salif Camara Jönssons hälsena är av – och han blir borta en längre tid. Klubben berättar att en fördjupad läkarundersökning visar att skadan är allvarlig.

– Det är dessvärre så att hälsenan har gått av. Vi är ledsna för klubbens skull men framförallt för Salifs som ju hade sett fram emot den allsvenska premiären, säger sportchefen Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.

Salif Camara Jönsson kommer att opereras i början av nästa vecka och därefter väntar rehabilitering.

– Hur lång rehabiliteringen kommer att bli är svårt att säga idag. Vi kommer att veta mer efter operationen men klart är att han blir borta en längre tid, säger Mattias Kronvall.

Från sitt Twitterkonto uttalar sig skyttekungen själv om beskedet:

Tråkigt nog fick jag värsta tänkbara besked…….jakten fortsätter! Tack för ert stöd!
— Salif J. Camara (@iamSVLIF) February 8, 2018

Relaterade artiklar