Laddar

Beskedet: Mellby Gård vill inte köpa arenanamnet

Kommunen vill sälja arenanamnet för att få in pengar till upprustningen av Vångavallen. Men det kommer inte att bli TFF:s huvudsponsor Mellby Gård. "Vi ska inte lägga pengar för att finansiera en nödvändig upprustning av Vångavallen" säger företagets VD Johan Andersson.

delningar

Under tisdagen skrev 24Trelleborg om att kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson vill sälja namnet till Vångavallen till ett företag, för att finansiera upprustningen inför den allsvenska säsongen 2018.

– Vi har inte haft några specifika samtal med några företag. Men jag tycker ändå det är intressant att få företagare att fundera i det här banorna. Kanske kan ett företag tjäna på att köpa arenanamnet så att deras namn exponeras. Jag har absolut inget emot att ett företag kommer in och anmäler ett intresse om det. Vi måste få in pengar för att kunna uppgradera arenan.

I 24Trelleborgs sociala medier trodde många och hoppades på att Mellby Gård skulle gå in med pengarna. Under firandet på Rådhustorget efter avancemanget lovade Mellby Gårds VD Johan Andersson att sponsra mer pengar till Trelleborgs FF. Men det kommer inte att bli ”Mellby Gård Arena”. Den dörren stängde företaget under onsdagen.

– När jag säger att Mellby Gård vill satsa ännu mer så avser det pengar till verksamheten, för att helt enkelt säkerställa att vi kan vara kvar i Allsvenskan. Inte för att finansiera en nödvändig upprustning av Vångavallen. Det faller på nuvarande hyresvärd, och om dom inte vill ta den investeringen får väl klubben se sig för vart de bästa alternativet är för dem att spela Allsvensk fotboll nästa år.

– Men jag hoppas så klart, vilket jag tidigare påpekat, att kommunen känner en stolthet för TFF och ser ett stort värde i klubben, och således visar sitt stöd på allvar, säger Johan Andersson.

Mellby Gård och Trelleborgs kommun har tidigare haft dispyter om kommunens satsningar för TFF. Därmed kan kommunen stryka en av huvudfavoriterna till att köpa namnet till Vångavallen.

Nu återstår att de vilka andra företag som kan tänka sig vara intresserade.

Relaterade artiklar