Beachplanen ska lyfta Trelleborgs HBK

Handboll hela sommaren mitt på torget. Det är planen när Trelleborgs HBK nu fått tillgång till beachplanen för sin sommarverksamhet. "Det är en win-win-win situation för alla parter" säger Pelle Larsson, ungdomsutvecklare på Trelleborgs HBK.

delningar

Beachvolleybollplanen på Stortorget blev till kort och gott en beachplan. Kommunen fick svårt att fylla tiderna med Volleybollspelare, medan Trelleborgs HBK gärna ville använda planen för sin verksamhet inom beachhandboll.

I helgen smygstartar Trelleborgs HBK Ungdom sin sommarverksamhet med beachhandboll för alla. Under sommaren ska barnen i Trelleborg på dagarna få testa på och spela beachhandboll på Stortorget, på kvällarna kör klubben sedan sina egna träningspass.

Det innebär att det kommer finnas kunniga ledare mellan 12:30-16:30 på dagarna och fixar matcher till de som vill komma och spela. Det gör att vem som helst kan komma och spela, säger Pelle Larsson utvecklingsansvarig på Trelleborgs HBK Ungdom.

 

Skillnaden mellan handboll och beachhandboll är stor. Men planen innebär att ungdomarna kan variera sin träning och få njuta av solen samtidigt som de spelar handboll.

– Vi är väldigt tacksamma att BG och Citysamverkan har gett oss möjligheten att bedriva beachhandboll mitt i staden när ungdomarna är lediga. De får nytta av sin nya plan, barnen får något kul att göra, vi kan locka nya medlemmar. Det är en win-win-win situation för alla parter, säger Pelle Larsson.

Vad betyder det här för Trelleborgs HBK:s verksamhet? – Självklart innebär det att vi har möjligheten att visa upp oss och skaffa nya medlemmar till när den vanliga handbollssäsongen drar igång igen. Men ännu viktigare är att vi kan vara med och göra något kul för kidsen.

Under sommaren ska Trelleborgs HBK även ställa upp den årliga beachhandbollsturneringen i Åhus.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar