Laddar

Båtbesöket blev en succé för Trelleborg: ”Imponerade av vikingarna”

Vikingarna lockade mest i Trelleborg, det slår Visit Trelleborg fast efter en hektiskt dag med många turister från båten Artania. Nu vill man välkomna fler kryssningsfartyg till staden.

delningar

Dagen efter kryssningsfartyget Artanias besök pustar turistbyrån ut. Dagen var hektiskt men succéartad menar Visit Trelleborgs VD Ditte Fagerlund. Många har varit positiva till besöket och många valde att spendera dagen i Sveriges sydligaste stad istället för att åka iväg på andra utflykter.

– Vi bara gissar än så länge, eftersom vi kommer få statistik från bussarna som körde till de olika utflyktsmålen lite senare. Men vi uppskattar att ungefär 500-600 valde att stanna i Trelleborg, vilket skulle innebära 50 procent av gästerna. Det tycker jag är positivt, säger Ditte Fagerlund.

Vad var populärast bland besökarna? – Vikingarna var jättepopulära, det kan vi slå fast. Både att titta på och fotas med. Det var ett väldigt lyckat inslag.

En uppfattning som delas av de som jobbade på Trelleborgen.

– Tyskarna var väldigt intresserade och imponerade av vikingarna. Allt flöt på bra och jag tror många som rörde sig i staden valde att besöka Trelleborgen på egen hand, säger Ulf Bingsgård som för dagen agerade guide.

Förhoppningen är nu att fler båtar ska lägga till i Trelleborgs hamn i framtiden och Visit Trelleborg hälsar gärna fler båtar välkomna.

– Det gör jag jättegärna, men kanske inte just i dag, säger Ditte Fagerlund med ett skratt. Nu ska vi utvärdera det här och se vad vi kan göra ännu bättre nästa gång. Men det är klart vi vill ta emot flera kryssningsfartyg i framtiden, säger Ditte Fagerlund

Även från polisens sida är man nöjda med dagen. Enda större händelsen som skett är en kvinna som blev av med sitt halsband av en maskerad gärningsman, i övrigt var det en lugn dag menar polisen Anders Oxelbrand som patrullerade på stadens gator.

– Det var på det hela taget en lugn och trevlig tillställning. Dessutom positiv för Trelleborg stad. Folks reaktioner på båtbesöket var odelat positiv.

 

Relaterade artiklar