Laddar

Barn nära att bli påkörd – nu kräver grannskapet att kommunen agerar

De boende i Västra Tommarp är oroliga över att bilisterna kör för fort genom byn. Nu vill man ha upp fartkameror eller farthinder. "Något måste göras innan en allvarlig olycka är ett faktum" skriver en boende i byn.

delningar

Bilisterna kör alldeles för fort genom Västra Tommarp, det anser en lokalbo i ett brev till kommunen. Mannen vill nu att kommunen ser till att det blir fartkameror alternativ farthinder på väg in till staden.

I nuläget finns det hastighetsskyltar för 40 kilometer i timmen, men bilisterna håller betydligt högre fart, menar mannen.

”Det körs väldigt fort både från Skegrie och Trelleborgs hållet trots att hastigheten går ner från 70km/h till 40km/h. Senast i söndags höll ett barn på att bli påkörd av en fartgalning som höll en bra bit över 70km/h på vår 40 väg. Det är inte bara bilar utan en hel del motorcyklar med, som totalt struntar i hastighetsbestämmelserna ” skriver han i meddelandet till kommunen.

Om ingenting görs kan flera boende i området komma att flytta.

”Bland annat min granne som nyss flyttat in, funderar redan på att flytta. De har just fått barn och är såklart oroliga för säkerheten. Något måste göras innan en allvarlig olycka är ett faktum”