Bankkunder drabbade av dubbeldragningar – flera banker påverkas

. - Foto: Matilda Larsson

Det råder stora problem hos flera banker för tillfället. Hur många som drabbats är ännu okänt.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Just nu råder det stora problem hos både Swedbank och Skandiabanken. Aftonbladet har uppmärksammat händelsen efter att ha fått in tips av flera läsare.

Problemen ska ha pågått i flera dagar där dubbla summor har dragits flera gånger för många bankkunder. Båda bankerna arbetar just nu för att lösa problemet.

– Det är ett större antal kunder som har drabbats av det här, säger Pontus Haag, presschef på Skandiabanken till TT under onsdagsförmiddagen.

Enligt Pontus Haag har problemet pågått sedan den 27 november men kunder ska ha drabbats av feldragningar först under gårdagen.

– Vi vet inte varför det inte har upptäckts tidigare men vi kollar givetvis på det också, säger han till Aftonbladet.

”Vi kan bekräfta att vi har kunder som har dubbeldebiterats för bland annat kortköp. Vi felsöker och återkommer så fort problemet är löst”, skriver Anette Ringius, pressansvarig på Swedbank i ett sms till tidningen.

Tidningen har varit i kontakt med en kund på Skandiabanken som drabbats av dubbeldragningar. Under förra veckan drogs flera småsummor och han ska ligga flera tusen kronor minus, vilket han beskriver som "jävligt irriterande".

– Det är ju många som är ute och handlar julklappar och pynt och det är ju oklart när man får tillbaka sina pengar. Det spelar ju ingen roll om man har minus på tre kronor eller tusen spänn, det går ju ändå inte att handla på kortet, säger han till Aftonbladet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.