Analysen: Här är vinnaren av Melodifestivalen 2019

Årets vinnare har tippats utefter antalet Googlesökningar och följare i sociala medier.

delningar

På lördagskvällen utses Melodifestivalens vinnare i finalen på Friends Arena i Stockholm, som också blir den som får representera Sverige i årets Eurovision Song Contest. Tretton artister gör upp om titeln och många undrar säkert vem som har bäst odds att vinna.

För att tippa årets vinnare har prisjämförelseportalen ShopAlike studerat antal Googlesökningar och följare på sociala medier. Portalen har även undersökt vilka finaldeltagare som har flest mellobidrag med i bagaget.

Finalisten Lina Hedlund är den artist med flest antalet sökningar på Google, med en genomsnittlig sökmängd på 18 100 i månader. Tätt därefter återfinns Hanna Ferm och LIAMOO med omkring 17 200 sökningar i månaden. Tredje plats delas av Anna Bergendahl, Arvingarna och Lisa Ajax, med en genomsnittlig sökmängd på 8 100.

Grafik och källa: ShopAlike.

Störst på sociala medier är i särklass Mohombi som har totalt 1 237 336 följare på Facebook och Instagram. På andra plats återfinns Lisa Ajax med 305 086 följare. Analyserar man i stället finalisternas tidigare erfarenheter från Melodifestivalen står Lina Hedlund som vinnare. Artisten har deltagit i Mello hela sex gånger, då som en av Alcazar. Andra platsen tar Arvingarna som deltagit fem gånger tidigare. Tredje plats delas av Wiktora, Jon Henrik Fjällgren och Lisa Ajax som alla har deltagit tre gånger sammanlagt.

Grafik och källa: ShopAlike.

ShopAlikes slutsats kokas ner till två möjliga Mellovinnare. Baserat på antalet följare i sociala medier är Mohombi en klar vinnare med sina miljontals följare. Tittar man däremot på genomsnittlig sökmängd på Google och tidigare erfarenhet av Melodifestivalen är det Lina Hedlund som tar hem titeln på lördagskvällen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar