Laddar

Allt fler bokar sjukresor online

Foto: Pressbild.

Sparar arbetstid för vården.

delningar

Varje år bokas det hundratusentals sjukresor av vårdpersonal. Men i september lanserade Skånetrafiken en webbaserad bokningstjänst för sjukresor. Under september bokades drygt 700 resor via tjänsten och i oktober låg samma siffra på 1700 resor. 

– Vi är väldigt glada att vårdens enheter varit så snabba att ansluta sig till systemet. Vårt mål med tjänsten är att effektivisera bokningen av sjukresor, både för vårdpersonalen och för vår beställningscentral. Nu tittar vi på hur tjänsten kan utvecklas ytterligare, för att den på sikt ska kunna hantera 80 procent av alla bokningar av sjukresor, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef serviceresor på Skånetrafiken i ett pressutskick.

Även i vården märks effekten av den nya tjänsten. 

– Vi har bokat sjukresor i tjänsten ett bra tag nu, eftersom vi var med i försöksgruppen. Det sparar våra medarbetare mycket arbetstid. Nu tar det ett par minuter att boka en resa och vi blir mycket mer flexibla eftersom vi slipper vänta i telefon, säger Johanna Gounta, teamledare och sjuksköterska på dialysmottagningen på Hässleholms sjukhus. 

Relaterade artiklar