Laddar

Äldreboendets loppis är tillbaka: ”Hoppas på en folkfest”

Fjolårssuccén i Alstad kommer tillbaka. Under lördagen arrangerar Alstadhemmet för andra året i rad en stor loppis. "Det blev en sådan succé så de ville köra igen" säger enhetschefen Ann-Sofie Jangmark.

delningar

Förra året var det premiär för loppisen på äldeboendet Alstadhemmet. På lördag arrangerar de boende en ny loppmarknad för att kunna samla in pengar till roliga aktiviteter.

– Det började i fjol på initiativ av våra hyresgäster, de arrangerade en loppis och sålde sina egna saker som de inte behövde längre. Sedan kom anhöriga och skänkte fler saker. Det blev en sådan succé i fjol så de ville köra igen, säger enhetschefen Ann-Sofie Jangmark.

Pengarna från fjolårets loppis gick till roliga aktiviteter för de boende. I år blir loppmarknaden ännu större och förhoppningen är att kunna samla in nya stora summor för att ge vardagslivet en guldkant.

– Det är ännu mer saker i år och allting kommer bli ännu större. Bland annat är en av hyresgästerna väldigt duktig på att värdera glas, så vi har startat en auktion som pågår tills imorgon.

Vad betyder loppisen för de boende? – Jag tror att de känner sig en delaktighet, det är på deras initiativ som vi började med loppmarknaden. De som orkar och vill är med ute och säljer och pratar med besökarna. Det brukar bli en folkfest och jag hoppas det blir det igen.

Loppmarknaden pågår på lördagen mellan 13-16 på Alstadhemmet i Alstad.