Laddar

20-åringen berättar om tiden efter överfallet: ”Låg bara och skakade”

Dispyten slutade med att 20-åringen misshandlades med ett baseboll trä. Nu berättar han om överfallet: "Det var onödigt mycket våld".

delningar

Under helgen misshandlades en man svårt av för honom fyra okända gärningsmän. För 24Trelleborg berättar han nu om den jobbiga händelsen.

– Det var onödigt mycket våld. Det är en sak att slåss en mot en, men tre mot en. Det gör man inte. Det är inte ”fair”, säger mannen.

Mannen var ute tillsammans med två bekanta när gärningsmännen körde förbi i en bil. Mannen stod och diskuterade något med en av vännerna när gänget ropade något från bilen. När mannen ropade tillbaka vände bilen och en av personerna gick till bakluckan för at hämta något typ av tillhygge.

– Jag tänkte att jag måste göra något så jag går satsar på att gå fram mot honom innan han hinner plocka upp något. Men jag hann inte och kände bara hur jag får ett hårt slag i huvudet, säger han och fortsätter.

– Det jag minns är att jag får en kraftig smäll i huvudet och faller till backen och att de sparkar och slår på mig när jag ligger ner. Men det är typ det.

Några dagar efter överfallet har han fortfarande kraftig huvudvärk och svullnader i huvudet. Men det är främst på det psykiska planet som det är jobbigt.

– Det har påverkat mig. Jag vaknade i natt och låg bara och skakade och var helt kallsvettig. När jag var i Trelleborg kollade jag mig över axeln hela tiden, säger han och menar samtidigt att staden blivit farlig.

– Staden har sitt lilla rykte eftersom det är som det är. Det känns som att det händer sjuka grejer hela tiden. Som han som blev skjuten av polisen för några veckor sedan. Trelleborg håller på att spåra ut.

Mannen säger att han flyttat från staden och var här för att besöka kompisar, men att han är glad över att han flyttat härifrån. Trots överfallet har han inga förhoppningar på att förövarna kommer gripas.

– Ska jag vara ärlig så hade jag inte kunnat identifiera dem om de stod en meter ifrån mig just nu. Det skulle inte förvåna mig om det läggs ner, polisen brukar lägga ner allvarligare händelser än sånt här tyvärr.

Från polisens sida säger man att man har signalement på gärningsmännen men att man vill ha hjälp från allmänheten för att få bilden att klarna.

– Det signalementen vi har är att det rör sig om tre till fyra män 18-22 år gamla och av utländsk härkomst. Vi har inget registreringsnummer på bilen, men det tros röra sig om en grön bil av mindre modell. När de lämnade platsen ska det ha åkt i västlig riktning på Hedvägen strax efter midnatt, säger utredaren Anders Oxelbrand och fortsätter.

– De som kan ha varit på platsen eller sett den här bilen får gärna tipsa oss.

Relaterade artiklar