Laddar

18-åring om kidnappningsförsöket: ”Jag var ensam mot fyra män”

"En ensam person emot fyra fullvuxna män. Vad skulle ha hänt? Vad skulle jag ha gjort om de hade lyckats dra in mig?". Den 18-åriga kvinnan berättar anonymt om kidnappningsförsöket i Trelleborg.

delningar

En 18-årig kvinna skulle hämta sin cykel vid en busstation på Hedvägen i Trelleborg – då utsattes hon för ett kidnappningsförsök. I Sydsvenskan berättar kvinnan, anonymt, i en läsartext om den overkliga och otäcka händelsen när flera män försökte dra in henne i en bil.

Det var på internationella kvinnodagen, onsdagen den 8 mars, som en mörkblå Audi stannade vid henne och försökte blockera hennes väg.

– Två dörrar öppnades, två män gick halvt ut ur bilen och försökte greppa tag om mig. Av ren reflex tog jag några steg bakåt och började springa snabbt runt bilen, över vägen och in i ett villakvarter. Jag blickade inte bakåt förrän jag var på andra sidan vägen. Jag såg att bilen fortfarande stod kvar på samma ställe. Personerna i bilen satt och flinade mot mig, skriver hon i en insändare till Sydsvenskan och fortsätter:

– Varje hår på kroppen reste sig. Hjärtat bultade hårt och snabbt, detta hade aldrig hänt mig förut och borde inte hända mig, det borde inte hända någon. Jag är 18 år och skulle bara gå över en väg. Klockan var strax över fem, det var inte ens mörkt. Det hände på bara några sekunder.

Polisen har lagt ner förundersökningen i ärendet. Enligt Anders Oxelbrand på Trelleborgspolisen har man för lite information för att gå vidare. De få signalement som finns är att fyra män färdades i en Audi, och att en av gärningsmannen ska ha varit 190 centimeter lång och troligtvis av utländsk härkomst.

– Känslorna dunkade och jag försökte tänka på vad jag skulle ta mig till. Snabbt ryckte jag fram mobilen och ringde en av mina närmaste vänner. Tack vare henne kunde jag få ut en del känslor och började andas normalt igen, fortsätter kvinnan att berätta i Sydsvenskan.

Trots att kvinnan kunde slita sig loss, så var inte faran över. I hennes insändare beskriver hon om mötet med en av männen, en lång man, som hon stötte på bara fem minuter senare.

– ”Fan va du e snygg”, sa han. Med stora ögon följde han varenda rörelse jag gjorde. Hans blick rörde sig upp och ned tills den nådde mina ögon igen. Han presenterade sig och mumlade något snabbt.Han ville ha mitt nummer. En fråga som han ställde fyra gånger, tonfallet ändrades från trevligt till tvärt och ovänligt, skriver hon.

En bilmotor startades och samma mörkblåa Audi rullade fram igen, skriver kvinnan. Hastigt greppade hon tag om sin cykel, och cyklade snabbt från platsen.

– Min puls ökade mer och mer, jag visste inte om jag skulle skrika eller gråta. Ingenting hände men ändå kände jag mig så utsatt. Rädd, ensam, nedtryckt, arg, förvirrad och ledsen. Skulle jag ha gjort något annorlunda? Skulle jag ha haft andra kläder på mig? När jag kom hem översköljde tankarna mig och det kändes som att jag skulle drunkna. En ensam person emot fyra fullvuxna män. Vad skulle ha hänt? Vad skulle jag ha gjort om de hade lyckats dra in mig? skriver hon i Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan vill kvinnan vara anonym av rädsla för att männen ska söka upp henne.

Relaterade artiklar