TV: 5 sätt att lyckas med träningen

Emelie Elmes är träningsexpert hos 24Sverige. - Foto: Privat

Ta del av Emelie Elmes bästa råd för att hålla motivationen uppe.

delningar

Kanske hade du ett nyårslöfte som handlade om träning i år? Kanske är nyårslöften passé? Kanske hade du inga nyårslöften men taggade till av tanken på ett nytt år och nya möjligheter? 

I så fall, hur ser det ut med motivationen så här ett par månader in i 2019? Blev du så taggad att du gick ut alldeles för hårt i januari eller har du hittat balans? Jag hoppas på det sistnämnda.

Men det är inte lätt. Det gäller att hitta ett sätt som fungerar för dig. Blev det inte som du hade tänkt dig så är inte det en anledning att sluta. Börja om igen! Låt dig inte bli nedslagen av att målen var för höga. Hoppa upp på hästen igen.

Vem bryr sig om du börjar i januari eller mars? En måndag eller en lördag? Sträva efter en livsstilsförändring och inte en strandform. 

Varför är det så svårt? Å ena sidan ska vi pressa oss. Å andra sidan ska vi lyssna på kroppen. Hur mycket är ”lagom” för en hållbar förändring? Jag tror på att fokusera mer på de inre resultaten. Då kommer de yttre på köpet och framförallt så blir det inte lika laddat.

Det är så mycket som sitter i huvudet och det gäller att hitta samspelet mellan huvud och kropp.

Du orkar och klarar så mycket mer än du tror och när du börjar tro att du klarar det, då kommer resultaten! Sitter du nu och är besviken för att träningen 2019 inte gick så bra som du hade tänkt? Börja om nu!

Här kommer mina nycklar för att hålla motivationen hela vägen fram. De funkar för mig, jag hoppas du hittar något att använda där också!

Emelie Elmes

FAKTA

24Sveriges träningsexpert Emelie Elmes jobbar tillvardags som säljcoach och medlemsrådgivare på Malkars träningscenter.

Hon är licensierad personlig tränare, gift och har två barn, tre respektive två år gamla.

På Instagramkontot "Familjefys" inspirerar hon sina följare med tips kring träning, kost och motivation. Emelie brinner för effektiv hemmaträning med enkla redskap.

Här hittar du Familjefys!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar