I samarbete med annonsör

Förbered bostadsförsäljningen redan i sommar

Med Svensk Fastighetsförmedlings tjänst "Läge plus" kan du själv bestämma när du är redo att sälja din bostad. Men samtidigt uppmärksamma köparna redan nu.

delningar

Många svenskar har precis inlett sin efterlängtade semester och gett sig iväg på en utlandsresa eller en tur till sommarstugan. Oavsett hur man firar är semestern en tid för lugn, avkoppling och återhämtning.

Ledigheten brukar synas även på bostadsmarknaden när utbudet traditionellt sätt blir lite mindre under de hetaste semestermånaderna för att sen övergå till en av de mest hektiska perioderna på året – den tidiga hösten.

Därför kan du som går i säljtankar börja förbereda dig inför sensommaren redan nu med hjälp av Svensk Fastighetsförmedlings tjänst "Läge plus".

– Trädgård, ljus och väder är som allra bäst under sommarmånaderna och därför kan det vara en idé att starta en förberedande försäljning. Då tar vi på Svensk Fastighetsförmedling hand om förarbetet och bistår hela vägen med vad som behöver göras för att du ska vara helt redo när det väl är dags, säger Jenny Borgström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Genom Läge plus kan säljaren dessutom hitta en målgrupp som är redo att komma på visning och i bästa fall ge sig in i budgivningen så fort objektet lagts ut till försäljning.

– Köpare som är intresserade av ett specifikt område eller en specifik bostadstyp blir då meddelade att ett objekt som vi tror passar dem blir tillgängligt under hösten, vilket gör att man kan få intressenter samma dags om man publicerar försäljningen, säger Jenny Borgström.

För den som kommit längre i försäljningstankarna och är redo att ge sig ut på marknaden är sommaren inget att låta sig hindras av.

– Det är många som tänker såhär. Det gör att det är ett mindre utbud mitt på sommaren, vilket i sin tur gör att de objekt som är ute syns bättre. Det är inte fel att sälja i sommartider, man får bättre exponering, säger Borgström.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar