Morgan Johansson besöker Trelleborg | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Morgan Johansson besöker Trelleborg

Sveriges justitie- och inrikesminister kommer till Söderslättsgymnasiet och Gasverket. Ministern kommer till Trelleborg för att prata om problemen med det ungdomsgäng som härjat i staden.

Gabriel Almlöf

Kl.13:15, 17 maj, 2018

Morgan Johansson besöker Trelleborg
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Efter problemet med det ungdomsgäng som härjat i Trelleborg, beslutade sig Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson att bjuda in justitie- och inrikesminister Morgan Johansson till staden. Nu står det klart att Morgan Johansson ska besöka Trelleborg, måndagen den 21 maj.

Under dagen ska han besöka Söderslättsgymnasiet och Gasverket. Under sitt möte på ungdomsgården ska personal få berätta för ministern om händelserna som gjorde att man kände sig tvungna att stänga.

Torbjörn Karlsson är glad över att ministern nu kommer till Trelleborg för att prata om de här frågorna.

– Under hösten och vintern har vi haft en del bekymmer med ungdomar som skapat otrygghet på bland annat biblioteket och Gasverket, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och fortsätter.

– Just nu är det ganska lugnt, men de strukturella problemen finns kvar, och vi vill gärna höra ministerns åsikter om vårt arbete nu och i framtiden. Vi håller på att ta fram handlingsplaner, men Trelleborg är ingalunda ensamma om problematiken, och därför vill vi gärna veta hur tankegångar går centralt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Han blir kommunens nya ekonomichef

Bo Carlbark blir Trelleborgs Kommuns nya ekonomichef.

Gabriel Almlöf

Kl.17:05, 25 maj, 2018

KLART: Han blir kommunens nya ekonomichef
Foto: Jakob Skarphagen / Trelleborgs kommun

Trelleborgs kommun har gjort klart med en ny ekonomichef. Det blir Bo Carlbark, som  tidigare haft ekonomichefsuppdrag på bland annat Region Skåne och Region Jämtland Härjedalen.

– Det är med stor tillfredsställelse som vi kan meddela att vi har rekryterat Bosse Carlbark som vår nya ekonomichef. Bos mångåriga erfarenhet av ekonomiskt ledarskap i komplexa organisationer kommer oss till stor nytta i den expansiva fas som Trelleborgs kommun är i och står inför, säger kommundirektör Fredrik Geijer.

Trots att han jobbat på flera andra orter så är det ändå en lokalbo som rekryterats. Carlbark bor sedan ett år tillbaka i Smygehamn och är väl insatt i kommunens kommande projekt.

– Jag ser fram väldigt mycket fram emot att börja i Trelleborgs kommun. Det ska bli extra intressant att arbeta med kommunens långsiktiga utveckling och bidra i de stora projekt som finns här, inte minst Kuststad 2025, säger den Bo Carlbark.

Bo Carlbark tillträder den 1 augusti.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ringvägsfrågan blir allt mer infekterad – nu lämnar Miljöpartiet styrgruppen

Miljöpartiet tilläts inte att redovisa sina ståndpunkter i planhandlingarna för den östliga hamninfarten och ringvägen. Nu väljer partiet att lämna styrgruppen för Kuststad 2025. "Det är ett tråkigt politiskt spel" säger Emil Samnegård (MP).

Gabriel Almlöf

Kl.15:13, 24 maj, 2018

Ringvägsfrågan blir allt mer infekterad – nu lämnar Miljöpartiet styrgruppen
Emil Samnegård och Miljöpartiet lämnar styrgruppen för Kuststad 2025. Foto: Pixabay/Pressbild

Miljöpartiet i Trelleborg väljer att lämna styrgruppen för Kuststad 2025, det meddelade partiets representant Emil Samnegård i ett pressmeddelande under torsdagen. Anledningen är att han anser att Miljöpartiet inte tillåts komma till tals med sina åsikter.

Vid onsdagens möte menar Samnegård att Liberalerna och Moderaterna stoppade Miljöpartiet från att skriva sin avvikande ståndpunkt i planhandlingen för den ringvägen och den östliga infarten. Ett besked som fick Samnegård att lämna med omedelbar verkan.

– För oss blir detta extra viktigt i ljuset av att Liberalernas representant, helt felaktigt, från fullmäktiges talarstol gett bilden av att vi varit eniga och att kritik från Miljöpartiet inte lyfts fram under resans gång. Att först påstå i fullmäktige att vi inte framför oliktänkande ståndpunkter, och i nästa läge förbjuda oss från att synliggöra att vi inte håller med, uppfattar vi som ett tråkigt politiskt spel, säger Emil Samnegård.

Partiet har under det senaste årets kommunfullmäktigemöten gång på gång krävt att ringvägen ska göras i samarbete med Trafikverket och att arbetet inte bör fortgå förens man har myndighetens fulla stöd.

– Jag tycker det är synd att vi inte längre är kvar i styrgruppen. Även de som vill bygga en lång omväg, förbi lugna bostadsområden över Sveriges bördigaste jordbruksmark, borde förstå att det gagnar styrgruppen och kommunens arbete att ha oliktänkande med i gruppen. Framförallt om man någon gång ska komma till en lösning med Länsstyrelsen och Trafikverket som varit motståndare till ringvägen sen projektets början.

Liberalernas Henrik Silfverstolpe är en av de som pekas ut i pressmeddelandet. Till 24Trelleborg säger han att frågan om ringvägen och den östliga infarten är ett demokratiskt beslut i kommunfullmäktige och att han förutsätter att alla medlemmar i stryrgruppen gemensamt arbetar efter det beslutet.

– Miljöpartiet delar säkert inte fullmäktiges beslut, men har ändå valt att ingå i styrgruppen som arbetar utifrån fullmäktiges beslut. Den situationen har blivit ohållbar och MP väljer att kliva åt sidan. MP har sin fulla frihet att lämna styrgruppen, och det har jag inga synpunkter på. Men jag ifrågasätter stark partier som tar plats i denna styrgrupp och som inte respekterar demokratiskt fattade beslut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Korsningen görs om efter allvarliga olyckan

Förra sommaren blev ett barn påkört i korsningen av Frans Malmrosgatan och Liljeborgsgatan. Nu kommer korsningen att bli säkrare, men det blir ingen rondell.

Gabriel Almlöf

Kl.15:56, 19 maj, 2018

Korsningen görs om efter allvarliga olyckan
Foto: MostPhotos

I januari skrev 24Trelleborg om Dennis Toroskas medborgarförslag. Förslaget handlade om att göra en rondell i korsningen av Frans Malmrosgatan och Liljeborgsgatan.

Bakgrunden till förslaget var att ett barn blev påkört i korsningen under förra sommaren. Sedan dess har det vid ett flertal tillfällen varit att nära att nya olyckor skett.

LÄS MER: Farliga korsningen skapar oro i området: ”En rondell är den bästa lösningen”

Nu har ärendet varit uppe i tekniska nämnden. Politikerna delar uppfattningen om att korsningen behövs göras säkrare, men det blir ingen ny rondell. I stället kommer kommunen att sätta upp fler skyltar i korsningen som tydliggör vem som ska lämna företräde.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förslaget: ”Skapa en kriskommission för att lösa tågkaoset”

Efter den senaste tidens problem med tågtrafiken i Skåne vill Liberalerna se en kriskommission.

Gabriel Almlöf

Kl.14:14, 16 maj, 2018

Förslaget: ”Skapa en kriskommission för att lösa tågkaoset”
Foto: Martin Persson / Pressbild

Problemen med tågtrafiken har väckt känslor den senaste veckan. Nu talar mycket för att tågtrafiken kommer att bli en het valfråga till så väl riksdags- som regionval.

Nu kommer Liberalerna med ett förslag som handlar om att regionen bör skapa en kriskommission. Kommissionens uppgift ska vara att ta fram en plan för hur tågkaoset i Skåne kan upphöra.

– Hur många trafikincidenter har vi inte upplevt senaste veckorna? Hur många tåg har inte ställts in? Hur stora förseningar har vi inte sett? Resenärer som är beroende av en dagligt fungerande kollektivtrafik för att ta sig till arbetet, studier, läkarbesök eller för att hämta barn på dagis har blivit strandsatta. Skåningarnas förtroende för kollektivtrafiken är kört i botten, säger Cristina Glad (L) andra vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Ärendet är nu skickat till regionstyrelsen. Liberalerna vill att Regiondirektören så snart som möjligt ska tillsätta den nya kommissionen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jämställdheten inom aktiebolag går långsamt framåt

Enligt siffror från Bolagsverket sker ökningen av kvinnliga styrelseledamöter långsamt inom svenska aktiebolag.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.07:59, 11 maj, 2018

Jämställdheten inom aktiebolag går långsamt framåt
Foto: Pixabay.

Andelen kvinnliga styrelseledamöter i svenska aktiebolag är fortfarande väldigt låg, enligt siffror från Bolagsverket. På tio år har antalet kvinnor ökat med tre procentenheter. 2008 låg andelen kvinnliga styrelseledamöter på 17 procent och år 2018 har siffran hittills legat på 20 procent.

– Det är ingenting att vara stolt över, säger Charlotte Holgersson, docent i genus, organisation och ledning på KTH, till Nyhetsbyrån Siren.

Andelen kvinnliga styrelseledamöter på kommunnivå varierar stort i landet. Högst är det bland aktiebolagen i Jokkmokk, på 28 procent och i Skåne är den högsta andelen kvinnor inom aktiebolagen i Vellinge och Lomma, med 24 procent.

Trelleborg följer rikssnittet. Där ligger andelen kvinnor på 20 procent och för tio år sedan var den på 17.

Charlotte Holgersson säger till Nyhetsbyrån Siren att jämställdheten inom aktiebolagen är en viktig fråga och att det är viktigt att prata om hur det ser ut internt i organisationer, via politiker, lobbygrupper och media.

– Om man bestämmer sig för att det ska bli en ändring och det känns angeläget, kan det förändras jättesnabbt. Men om man inte tycker att det är en viktig fråga, kommer det att gå långsamt, säger Charlotte Holgersson.

00-styrelse-riket

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng