Snart kan du äta tapas i biosalongen: ”Helt underbart” | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Snart kan du äta tapas i biosalongen: ”Helt underbart”

När Pinchos kommer till Trelleborg så blir det med en spännande twist. "Det kommer gå att beställa in mat till sin plats i biosalongen" säger franschisetagaren Martin Barkelid

Gabriel Almlöf

Kl.18:47, 9 maj, 2018

Snart kan du äta tapas i biosalongen: ”Helt underbart”
Martin Barkelid är franschisetagare till Pinchos i Trelleborg. Foto: Privat/Pinchos

I februari kom nyheten att Pinchos kommer att öppna i Trelleborg. Den nya restaurangen görs i samarbete med Svenska Bio och ska ligga i anslutning till Grands lokaler. Bakom satsningen står Martin Barkelid, som snart är redo att börja bygga den nya restaurangen. Han tror väldigt mycket på sin etablering i Trelleborg.

– Jag jobbar med att sälja köksutrustning och har sålt mycket till Pinchos. Jag fastnade tidigt för deras koncept och började undersöka om det fanns någon bra plats att etablera en ny restaurang på. Jag bor själv i Malmö och började fundera på Trelleborg. Med tanke på att det är nära där jag bor och att utbudet i dagsläget är ganska snålt, tyckte jag att det passade perfekt, säger Martin Barkelid och fortsätter.

LÄS MER: Hyllade restaurangkedjan öppnar i Trelleborg

– Så jag började leta lokaler och när jag hade ett möte med Pinchos Nation berättade de om ett koncept i Linköping. Där hade de startat en restaurang i samarbete med Svenska Bio. Så jag kontaktade dem och de tyckte det lät som en toppenidé att göra ett liknande koncept i Trelleborg. Turligt nog hade de möjligheten att köpa loss lokalen bion finns i, så nu kan vi bygga precis som vi vill.

Det som kommer bli annorlunda med Pinchos i Trelleborg, kontra andra restauranger, är att gästen kommer att kunna få maten serverad rakt in i biosalongen. Det innebär att man kan avnjuta tapas till filmen.

– Det testade ett liknande koncept i Malmö, men med en annan typ av mat. Jag tyckte det var underbart att kunna sitta och äta mat när man tittar på bio.

Finns det ingen risk att maten kommer störa andra biobesökare?
– En av biosalongerna kommer att tillåta mat. Där inne kommer det vara tydligt att man får ha mer förståelse för om det låter lite från besticken eller liknande. De som inte vill ha något sånt ljud är varmt välkomna till de andra salongerna.

image

Samtidigt som Martin Barkelid arbetar med restaurangen så pågår en debatt om Trelleborgs centrum. Många anser att centrum håller på att dö i och med att butiker stänger. Men Martin känner ingen som helst oro inför sin etablering.

– Butikerna konkurrerar mycket med e-handeln, så jag förstår att det är tufft. Jag ser samma tendenser på gågatorna i Malmö. Men det är absolut inget som avskräcker mig. Pinchos har tagits väl emot överallt som det har öppnats och här finns en bred kundkrets. Förhoppningen är att även folk från Vellinge och Svedala vill komma hit och äta, säger han och fortsätter.

– Jag har haft mycket kontakt med franchisetagaren i Motala. Det går jättebra för honom och det är en mindre stad än Trelleborg. Jag är väldigt säker på att det kommer gå bra här också.

Sedan frågan alla undrar, när kommer ni att öppna?
– Det är alltid svårt att säga med sådana här projekt. Men just nu arbetar vi för att kunna öppna till hösten.

Den nya restaurangen kommer ha plats för 130 gäster.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Arbetslösheten minskar i Trelleborg

Arbetslösheten minskar i så väl Trelleborg som hela Skåne.

Gabriel Almlöf

Kl.08:05, 19 maj, 2018

Arbetslösheten minskar i Trelleborg
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Enligt nya siffror från Arbetsförmedlingen sjunker arbetslösheten i alla grupper i samhället i Skåne. 2000 personer färre var enligt de färska siffrorna utan jobb i Skåne i april jämfört med samma period förra året.

9,3 procent var i april inskrivna som arbetslösa i Skåne. Samma månad förra året låg den siffran på 9,8 procent.

– Vi ser att arbetslösheten sjunker stadigt bland både inrikes och utrikes födda och det går allt bättre för nyanlända. Subventionerade anställningar som nystartsjobb och extratjänster är viktiga vägar in på arbetsmarknaden för den som är ny i Sverige och saknar tillräcklig utbildning eller eget kontaktnät, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Samtidigt är det fler arbetslösa i Skåne jämfört med rikssnittet och allra högst är arbetslösheten i Malmö med 13,8 procent. Minst arbetslösa finns i Lomma med 3,2 procent. I Trelleborg är den siffran 7,7 procent, en minskning med 0,7 procent jämfört med samma tid i fjol.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skåne kan bli helt kontantfritt redan 2030

Kontanter kan snart vara ett minne blott. Redan om 12 år spås Skåne vara helt kontantfritt.

Gabriel Almlöf

Kl.08:04, 19 maj, 2018

Skåne kan bli helt kontantfritt redan 2030
Foto: Robert Kneschke / MostPhotos

Företaget ST1 har tillsammans med SIFO undersökt svenskarnas inställning till kontantfri betalning. Undersökningen visade att 79 procent var positivt inställda och att de använder betalning via mobilen minst en gång i månaden.

34 procent av dem som inte använder mobil betalning, gör det inte eftersom de anser att för få butiker erbjuder möjligheter att betala med mobilen.

Men snart kan det bli ändring på det. Malmö Stads näringslivsdirektör Pehr Andersson säger att kontantfria betallösningar kommer ta över allt mer.

– Stora delar av Skåne är så kallade early adopters som tar till sig ny teknik och nya trender väldigt snabbt. Jag tror många som redan testat Swish eller att betala parkering med mobilappar är mycket nöjda och har insett hur bra den typen av betalning fungerar. Då finns ingen anledning att backa utan man välkomnar istället fler betallösningar av sådant slag.

– Ett utökat utbud av mobilbetalning blir win-win för båda sidor. Konsumenten slipper bära med sig en plånbok med växelpengar. Handlaren slipper i sin tur dyr kontanthantering och kan fokusera på att stärka kundupplevelsen. Dessutom är mobilbetalning säkrare för båda parter. Jag tror utvecklingen kommer gå fort och skulle gissa på att Skåne är kontantfritt redan år 2030.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyllad pizzeria planerar att öppna i Skegrie

Pizzeria Mamoli ses av många trelleborgare som stadens bästa. Nu satsar pizzerian på att öppna även i Skegrie.

Gabriel Almlöf

Kl.12:02, 18 maj, 2018

Hyllad pizzeria planerar att öppna i Skegrie
Foto: MostPhotos

I mitten av april kom nyheten att ett par från Skegrie satsar på att bygga världens mest klimatsmarta restaurang. Restaurangen ska servera pizza och hamburgare.

Men nu ser det ut som att Skegrie kommer att få ytterligare en pizzeria. Mamoli, som är en av Trelleborgs populäraste pizzerior, satsar på att öppna en ny restaurang i Skegrie. Den nya restaurangen ska ligga vid de planerade torget i en av bolagets GBJ Byggs planerade byggnader.

– I vårt nya hus kommer vi ha runt 27 lägenheter och 400 kvadratmeter för annan verksamhet. Till exempel butiker, frisörer, massörer eller restauranger. I nuläget är det Mamoli som sagt att de vill öppna en verksamhet i vår byggnad. Det tycker vi så klart är jätteroligt, säger Per Sandberg projektledare på GBJ Bygg.

Samtidigt arbetar bolaget för att få in fler verksamheter i byggnaden.

– När det kommer till handeln är det ofta svårt att hitta folk som vågar satsa. Men förhoppningen är så klart att fler vill flytta in. Vi tycker att Mamoli, som är väldigt populära inne i Trelleborg, är en perfekt start. Det känns om att de har många fräscha och bra idéer för sin etablering här.

Förhoppningen är att restaurangen ska kunna öppna under 2019.

24Trelleborg har varit i kontakt med representanter från Mamoli Pizzeria som bekräftar planerna om att öppna i Skegrie. Man önskar dock att få återkomma med ytterligare kommentarer i nästa vecka.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Årets självplockning öppnar – med en exklusiv premiär

Redan till helgen går det att plocka de första jordgubbarna på Hallongården utanför Trelleborg. Men på grund av utbudet begränsas dem till en exklusiv skara.

Gabriel Almlöf

Kl.19:10, 17 maj, 2018

Årets självplockning öppnar – med en exklusiv premiär
Maja Biärsjö plockade årets första jordgubbe. Foto: Hallongården Pressbild

Hallongården, utanför Trelleborg, är det efterlängtad premiär den 20 maj. Då öppnar självplockningen av jordgubbar för första gången i år. Bären kan plockas tack vare det varma vädret som varit den senaste veckan.

– När barnen kan följa med ut i jordgubbslandet för årets första jordgubbar är det en underbar känsla. Den känslan vill vi ge våra kunder redan första veckan med jordgubbar, säger Anna Biärsjö på Hallongården.

Eftersom det är precis i början av säsongen finns det ett begränsat antal jordgubbar. Det gör att man till premiären endast kommer släppa 20 platser.

– Som med allt annat är det precis i början och det är inga mängder av bär ännu. Men vi på Hallongården vill gärna erbjuda våra kunder att redan nu själva plocka de härliga röda bären. Lösningen är en exklusiv självplockning med 20 platser denna första gång. Man anmäler sig via vår hemsida, säger Anna Biärsjö

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bageriet satsar på stor takterass – öppnar redan i sommar

Redan till sommaren kommer Trelleborg få en ny takterass. Bakom initiativet står Franckes Bageri på Flockergatan.

Gabriel Almlöf

Kl.17:59, 16 maj, 2018

Bageriet satsar på stor takterass – öppnar redan i sommar
Så här ska terassen se ut. Foto: Lotta Wahlqvist

Det händer grejer i Trelleborg. Nu har Franckes Bageri fått godkännande av kommunen att bygga en stor takterass i anslutning till bageriet.

Redan om en och en halv månad är tanken att trelleborgarna ska kunna sitta på den nya serveringen.

– När solen skiner så vill folk sitta ute. Så för vår del hoppas jag så klart att det blir ett lyft i och med att vi kan erbjuda den möjligheten, säger Johanna Francke som driver bageriet.

32679699_235954013827495_8993099005957242880_n-1

Den nya uteserveringen kommer att vara cirka 70 kvadratmeter och ha plats för 40 gäster.

– Vi fick besked av kommunen i går, så nu ska vi börja fixa. Det vi behöver göra är att vi ska gjuta en platta för att göra det stabilt, sedan ska vi bygga en trappa. Målet är att kunna öppna runt den 2 juli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng