TFF-ikonen drömmer om comeback: ”Ringer de så kommer jag direkt” | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

TFF-ikonen drömmer om comeback: ”Ringer de så kommer jag direkt”

Han lämnade klubben för drygt fem år sedan, drömmer om comeback och tippar hur det går för TFF i allsvenskan.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:46, 30 mars, 2018

TFF-ikonen drömmer om comeback: ”Ringer de så kommer jag direkt”
Fredrik Jensen hemma i TFF och hemma Löberöd. Foto: Daniel Nilsson/Johan Nordström

Det är mer än fem år sedan den tunge, målfarlige och totalt orädde succéforwarden lämnade TFF. Att Fredrik Jensen är en klubbikon på Vångavallen är självklart.

– Jag drömmer om att komma tillbaka till TFF och ringer de så kommer jag direkt, säger Jensen.

Det första man möter när man kliver in i familjen Jensens hall är en dörrmatta med TTF:s emblem, något som säger väldigt mycket om den förra målspottaren.

– Jag försöker hänga med så mycket som möjligt. Jag har vänner kvar där nere, umgås med vänner som håller på med fotboll men sen vill man alltid ha mer.

Hans resa kan de flesta oavsett om man är TFF:are eller ej, men den är värd att återberätta. Fredrik Jensen nu 33 år, är uppväxt i lilla Löberöd utanför Eslöv och har alltid spelat fotboll. Han var ingen talang och har inte gått något fotbollsgymnasium, han pluggade till snickare och skulle jobba på familjens bygghandel. Efter att ha tagit sig till Höör IS i division tre fick både Trelleborg och Halmstad upp ögonen för forwarden.

– Allt är egentligen Mats Liljenbergs förtjänst det var han som fixade allt.

110501 Fotboll, Allsvenskan, Trelleborg - DjurgŒrden: Fredrik Jensen, Trelleborg jubel. © BildbyrŒn - 73265

Foto: Nils Jakobsson 

Efter ett succéår i Höör med 38 baljor föll valet till slut på TFF och dit kom han som en ”nobody”, en bondpojke, en joker.

– Alla lag har bra koll på varandra men de visste inget om mig. De första matcherna hade motståndarna ingen aning. De sa: ”han springer som om han är halt och ser ut som en boxare”.

Att det blev fart med Jensen på planen fick alla lära sig snabbt.

– De flesta lärde sig efter första och andra året att jag bara körde och jag ville bara döda allt och alla. År tre då visste de att nu blir det åka av.

Efter en sex år lång sejour på Vångavallen flyttade familjen Jensen hem igen, ett beslut som var klart redan när han flyttade ner till Trelleborg.

– Trelleborg var alltid för stort för mig så jag visste att jag ville tillbaka och vi ville båda till landet. Vi vill ha möjligheten att om vi vill ha en häst, då köper vi en häst eller vill vi ha fem grisar så skaffar vi det.

När han tackade för sig var planen alltså klar, han skulle tillbaka hem och jobba i bygghandeln, men det fanns klubbar som ville få honom på andra tankar.

– Det fanns intresse från Hertha Berlin i Tyskland och Cesena i Italien men vi var i fel skede i livet, det var inte intressant oavsett vad. Vi ville skaffa hus och familj.

3f693cf9b3f822002729ea9591b32a13-e1522354732668

Det blev Löberöd och bygghandeln och även om livet till stora delar ser likadant även idag har det hänt mycket.

– Ja, det har blivit två barn, en hund, en häst och så har vi köpt hus två gånger. Man har mål i livet om hur man vill leva och nu är jag nära. Hade jag varit lite egoistisk hade jag velat spela fotboll på en hög nivå också.

Drömmen om comeback är på allvar, så pass allvarlig att Jensen redan börjat skissa på hur schemat med familjen skulle se ut. När TFF:s forward Selif Camara-Jönsson gick sönder kände Jensen massa känslor.

– Så fort han blev skadad fick jag en rysning sen tänkte jag hur fan ska de nu gå. Vårt signum i TFF har alltid varit att bli skadade, redan under min tid, säger han och tillägger:

– Sen tänkte jag att det är inte så lätt att hitta en kille utan kontrakt så då tänkte på mig själv och gick jag och mös lite i butiken.

Om samtalet kommer, nu är ju även Mattias Håkansson skadad?
– Vill ni ha mig så krigar jag för er, så enkelt är det. Jag har börjat sakna det och blivit väldigt sugen.

121022 Fotboll, Superettan, Trelleborg - Falkenberg: Fredrik Jensen, Trelleborg. © BildbyrŒn - 73598 - NILS JAKOBSSON / BILDBYRN

Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Jensen har nyligen gått till Askeröd i division fem men han tror inte att han skulle ha lång väg till toppform.

– Om de mot förmodan skulle ringa så vet jag att jag inte är någon startspelare. Jag ska inte heller kalla mig lätttränad, det jag hade behövt är mer kondition och det är ju lättast att träna. Jag skulle säga att jag kanske skulle behöva en månad till matchform.

I nuläget är drömmen bara en dröm och Jensen räknar med att det blir fotboll framför tvn även i år. Men han vet inte riktigt var han har sin gamla klubb.

– De blev tippade i botten och jag vet inte riktigt själv var TFF står. Framförallt är det världens avbrott med Salif och Håkansson.

33-åringens styrkor på planen tror han kan vara lite det som fattas i dagens TFF.

– Jag gick bara på att ge allt alltid och vara helt sönder efter 90 minuter. Det var så jag fick min respekt.

Längre fram i år stundar redan nya utmaningar för Jensen, det vankas bröllop.

– Det är tid nu efter 10 år tillsammans. Jag friade redan för fyra år sedan och  då kom Julia (Äldsta dottern, reds. anm). Sen när vi skulle ta tag i det den andra gången, då kom dotter nummer två, säger Jensen.

Bröllopet kommer att hållas hemma på familjens gård, ett bröllop som verkligen passar Fredrik Jensen.

– Ja det får man säga jag vill inte ha det någon annanstans. Nu är det inte heller fler barn på gång så nu blir det av, avslutar Fredrik Jensen med ett skratt.

TEXT: Johan Nordström

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgs FF – Kalmar FF

Blixtinkallade mittbacken storhyllades: ”Gav honom en stor kram”

Assisterande tränaren fick rycka in – då blev han överöst med lovord: "Bara tränat ett och ett halvt träningspass"

André Eriksson

Kl.20:22, 22 april, 2018

Blixtinkallade mittbacken storhyllades: ”Gav honom en stor kram”
Montage. Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF föll med 0–1 hemma mot Kalmar FF och är fortsatt jumbo i allsvenskan med en ynka poäng efter fem spelade matcher.

Dessutom nollades det blåa laget i andra matchen i rad.

LÄS MER: Mardrömsstarten fortsätter – TFF nollades igen

Då fanns det inte mycket att glädjas åt för Patrick Winqvist efteråt.

– Det är tredje uddamålsförlusten på tio dagar. Det är klart att det känns jobbigare nu. För varje match som går pratar vi mer om att prestationen blir mindre viktig eftersom det är poängen som räknas i slutändan, säger TFF-tränaren.

Men trots anpassningen till Vångavallens studsiga gräsmatta, där TFF ville spela ett enklare, mer direkt anfallsspel i jakt på fler målchanser och färre riskabla bolltapp gick laget återigen ur matchen poänglöst.

 

– Vi har problem med att vår lägstanivå under perioder av matchen är för låg, säger Patrick Winqvist.

På grund av en rådande mittbackskris – där Lasse Nielsen var avstängd och Dennis Hadzikadunic skadad – tvingades assisterande tränaren Magnus Andersson, 36, snöra på sig skorna igen och ta plats bredvid Alexander Blomqvist.

Det skötte Hillerstorpssonen helt galant – och efteråt hyllades han på presskonferensen.

– Han la av i början av november och har tränat ett och ett halvt träningspass sedan dess, och sedan går han in och gör en allsvensk fotbollsmatch. Jag måste säga att jag är fruktansvärt imponerad. Jag gav honom en stor kram efter matchen, sa Patrick Winqvist och fortsatte:

– Jag är mycket glad för Magnus. Det blev en bra lösning. Men sedan ska vi givetvis försöka slussa in andra spelare när vi kan.

Nanne Bergstrand flikade sedan in:

– Man kommer långt på spelförståelse, sa KFF-tränaren.

Magnus Andersson erkände att han trivdes i sin comeback.

– Tråkigt att vi förlorade, men det var skönt att vara tillbaka på planen, säger han.

Har du saknat det?
– Ja, det tror jag nog alla gör efter att de lagt av med fotbollen.

Vad säger du om hyllningarna?
– Jag tycker vi har ganska bra kontroll där inne. Det gick väl bättre än vad jag hade trott. Jag var nervös över att jag inte skulle hålla i allsvenskan med bättre spelare och högre tempo, men jag är hyfsat nöjd med prestationen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgs FF – Kalmar FF

Mardrömsstarten fortsätter – TFF nollades igen

Brassen avgjorde med drömmål när Trelleborgs FF föll på hemmaplan.

André Eriksson

Kl.19:22, 22 april, 2018

Mardrömsstarten fortsätter – TFF nollades igen
Foto: Bildbyrån

Efter det enda stor sömnpillret som var första halvlek – där båda lagen försökte straffa varandra med ett rakare spel, men där inget av lagen behärskade tempot – var det Kalmar FF som inledde klart vassast efter paus.

Gästernas Måns Söderqvist hade en nick tätt utanför redan efter knappt en minut och sedan fortsatte Kalmar sätta stort tryck mot TFF:s backlinje, som tvingades sjunka djupare och djupare.

LÄS MER: Spelarbetygen efter Trelleborgs FF–Kalmar FF

Det gav också utdelning. I den 61:e matchminuten tog Kalmar ledningen med 0–1 genom brassevärvningen Hiago. En fantastisk soloprestation som avslutades med ett skott i nättaket.

Det skulle visa sig bli matchens enda mål. Trots en riktig rökare i ribban från Robin Nilsson i slutminuterna förlorade TFF med 0–1 inför 2 189 åskådare på Vångavallen – och får alltså fortsätta vänta på den första allsvenska segern.

Mer dyster statistik är att laget inte gjort ett enda spelmål på tre matcher.

Desto mer glädjande var dock att den assisterande tränaren Magnus Andersson, 36 – som tvingades rycka in på grund av mittbackskris – visade stort kunnande och var bäst på plan i ett annars ytterst blekt Trelleborg.

FaktaAllsvenskan, omgång 5
Trelleborgs FF–Kalmar FF 0–1 (0–0)
Målen: 0–1 (61) Hiago de Oliveira Ramiro.
Varningar, TFF: Victor Nilsson, Robin Nilsson.
Publik: 2 189 åskådare.

Trelleborgs FF: Marko Johansson (mv) – Victor Nilsson (ut 77), Magnus Andersson, Alexander Blomqvist (K), Anton Tideman – Felix Hörberg (ut 82), Robin Nilsson, Erik Andersson, Marcus Pode (ut 72) – Ottar Magnus Karlsson, Deniz Hümmet.
Inhoppare: Oscar Johansson (in 72), Freddie Brorsson (in 77), Johan Brannefalk (in 82).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Spelarbetygen efter Trelleborgs FF–Kalmar FF

Fyra spelare underkända: "Ser ut att bli en floppvärvning"

André Eriksson

Kl.19:22, 22 april, 2018

Spelarbetygen efter Trelleborgs FF–Kalmar FF
Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF förlorade kvällens hemmamatch mot Kalmar FF med 0–1.

Här är 24Trelleborgs spelarbetyg från matchen:

5 – landslagsklass, 4 – mycket bra, 3 – bra, 2 – godkänt, 1 – underkänt.

Marko Johansson – 3
Gjorde egentligen vad han skulle och kan inte direkt lastas för lagets bristande offensiv. Svarade för en fin benparad i den andra halvleken.

Victor Nilsson – 1
Blek insats. Blir ganska utsatt defensivt på grund av den mer offensive högeryttern Felix Hörberg.

Magnus Andersson – 3
Den assisterande tränaren fick rycka in i Nielsen och Hadzikadunics frånvaro – och frågan är om han faktiskt inte var bäst på plan. Utstrålade en oerhörd trygghet trots sin matchovana.

Alexander Blomqvist (K) – 3
Har varit en stor ljusglimt i mörkret som varit TFF:s inledning av allsvenskan 2018. Den nye kaptenen är ruskigt bakåt – och håller på att växa ut till en rejäl publikfavorit på Vångavallen.

Anton Tideman – 2
Sattes på prov med blandade resultat. Kom inte till sin rätt i passningsspelet.

Felix Hörberg (ut 77) – 2
Slog sin gubbe ett par gånger och kom i farliga positioner längs sin kant. Utmärker sig med en rapphet och en spelglädje som inte syns till hos övriga spelare. Fick motta stora applåder när han byttes ut.

Robin Nilsson – 2
Kunde ha fixat en poäng för TFF med lite flyt när han pangade en riktig rökare i ribban i slutminuterna.

Erik Andersson – 2
Kämpade och slet i duellspelet på mittplan. Svårbedömd på grund av den studsiga planen, som gör det väldigt svårt för de centrala mittfältarna i passningsspelet.

Marcus Pode – 1
Har inlett väldigt blekt och dagens match var inget undantag.

Ottar Magnus Karlsson – 1
Osynkad i löpningarna. Osäker i passningsspelet. Och skotten lämnar en hel del övrigt att önska. Visst, det var ett chanslån som TFF egentligen hade allt att vinna på och inget att förlora – men det här ser faktiskt ut att bli en riktig floppvärvning.

Deniz Hümmet – 1
Blixtrar till ibland, men sett till skapade målchanser kan Hümmet ändå inte komma undan med ett godkänt betyg i dag.

Övriga spelade för kort tid för att betygsättas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

GIF Sundsvall – Trelleborgs FF

Mardrömsstart för TFF – fast i botten efter ny förlust

Fyra allsvenska matcher utan seger: "Det är det som skiljer oss"

André Eriksson

Kl.21:16, 17 april, 2018

Mardrömsstart för TFF – fast i botten efter ny förlust
Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF får vänta på sin första allsvenska seger sedan återkomsten.

Efter bortamatchen mot Gif Sundsvall l står det klart att laget har inkasserat tre förluster och ett kryss på de inledande fyra matcher.

LÄS MER: Spelarbetygen efter Sundsvall–Trelleborgs FF

Laget förlorade – klart rättvist – matchen med 1–0.

– Det är surt att förlora så klart. Det är som det är, suckade lagkaptenen Alexander Blomqvist i C More-intervjun efteråt.

Trelleborgs FF var hårt skadedrabbat inför matchen. Förutom långtidsskadade Salif Camara Jönsson och Mattias Håkansson var följande spelare otillgängliga av olika anledningar:

+ Victor Nilsson (magsjuk), Robin Nilsson (sjuk), Dennis Hadzikadunic (fotskada) och Zoran Jovanovic (knäskada).

Men de svåra förutsättningarna var inget som Blomqvist ville skylla på efter förlusten.

– Skador har alla lag och långa resor har alla lag också. Det är ingenting som påverkar oss. Det är på planen det spelas och där förlorar vi idag.

I den första halvleken stod laget upp bra mot ett spelskickligt Sundsvall på Norrportens konstgräsplan. Med lite flyt hade TFF också kunnat ta ledningen efter 30 minuter när Deniz Hümmet fick ett jätteläge från nära håll. Skottet gick dock rakt på Sundsvallsmålvakten.

Samtidigt kopplade hemmalaget ett starkare och starkare grepp ju längre matchen led. Utdelningen kom strax efter paus.

En kommunikationsmiss mellan Sebastian Ohlsson och Anton Tideman gjorde att bollen damp ner hos Sundsvalls trollgubbe Maic Sema i straffområdet – som sedan rundade Lasse Nielsen och sköt 1–0 till sitt Sundsvall.

Sundsvall fortsatte rada upp klara målchanser, men lyckades aldrig utöka ledningen på grund av en närmast parodisk ineffektivitet.

Bland annat gjorde Marko Johansson en jätteräddning på vad som såg ut att vara ett solklart mål när Linus Hallenius snappade upp en ribbretur och bara skulle nicka in bollen i öppen kasse. En stark insats av målvaktstalangen.

Det skulle bli match in i det sista, alltså. Trelleborgs FF bytte in offensiva spelare och lyfte upp sina pjäser i jakt på ett kvitteringsmål. Närmast kom inbytte Ottar Magnus Karlsson och Deniz Hümmet när de brände varsitt bra läge från nära håll.

Matchen slutade 1–0 till Sundsvall, ett slutresultat som, sett till antalet målchanser, får anses vara klart rättvist.

– Vi gör inte mål och de gör mål och det är det som skiljer oss, säger Alexander Blomqvist – och fortsätter:

– Vi har väl tre lägen från straffpunkten så vi bör göra något mål.

Trelleborgs FF ligger näst sist i allsvenskan med en inspelad poäng efter fyra omgångar.

Chans till revansch och chans att ta den första allsvenska segern kommer redan på söndag för TFF.

Då vankas ny allsvensk match mot Kalmar FF hemma på Vångavallen. Efter Lasse Nielsens tredje gula kort i allsvenskan står det dock klart att dansken är avstängd och missar den matchen.

FaktaAllsvenskan, omgång 4
Gif Sundsvall–Trelleborgs FF 1–0 (0–0)
Målen: 1–0 (52) Maic Sema.
Varningar, TFF: Lasse Nielsen.
Publik: 3 219 åskådare.

Trelleborgs FF: Marko Johansson (mv) – Johan Brannefalk (ut 78), Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Anton Tideman – Felix Hörberg, Oscar Johansson (ut 86), Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Marcus Pode – Deniz Hümmet.
Inhoppare: Ottar Magnus Karlsson (in 78), Freddie Brorsson (in 86).

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Spelarbetygen efter Sundsvall–Trelleborgs FF

Fyra spelare kuggas efter jobbiga TFF-förlusten.

André Eriksson

Kl.21:22, 17 april, 2018

Spelarbetygen efter Sundsvall–Trelleborgs FF
Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF förlorade tisdagskvällens bortamatch mot Gif Sundsvall med 1–0.

Här är 24Trelleborgs spelarbetyg från matchen:

5 – landslagsklass, 4 – mycket bra, 3 – bra, 2 – godkänt, 1 – underkänt.

Marko Johansson – 3
Höll kvar TFF i matchen genom en sensationell räddning i den 66:e minuten, när han var snabbt uppe på benen igen efter ett ribbskott och parerade vad som såg ut att vara ett solklart mål från Linus Hallenius. Inget snack om 1–0-målet.

Johan Brannefalk (ut 78) – 2
20-åringen kastades rakt in i hetluften på grund av det tuffa skadeläget och hamnade ofta en-mot-en med Sundsvalls trollgubbe Romain Gall. En otacksam uppgift – och Brannefalk fick det ofta väldigt tufft när han utmanades.

Lasse Nielsen – 1
Blev rundad av Maic Sema i straffområdet vid 1–0-målet. Ger inte samma trygga intryck som Dennis Hadzikadunic. Hade dessutom svårt att få upp farten när Sundsvall kom med snabba omställningar.

Alexander Blomqvist (K) – 3
En stark insats av TFF:s nye kapten – trots förlusten. Blockerade skott i viktiga lägen med sitt uppoffrande spel och var följsam i djupled. Kan inte lastas för målet.

Anton Tideman – 1
Försökte offensivt, men saknade skärpa i den sista tredjedelen. Defensivt gav han bort 1–0-målet tillsammans med Sebastian Ohlsson efter en kommunikationsmiss.

Felix Hörberg – 3
Piggt inslag längs högerkanten i sin första allsvenska start. Bra precision i både inlägg och inspel. Ett framtidsnamn för TFF.

Oscar Johansson (ut 86) – 2
Den mest offensiva av de tre innermittfältarna, men fick ingen utdelning framåt.

Sebastian Ohlsson – 2
Säker i kortpassningsspelet. Får delvis hållas ansvarig för 1–0-målet, när han missbedömde en hög boll strax utanför eget straffområde.

Erik Andersson – 2
Vågade och försökte slå ett par avgörande passningar framåt, men hade generellt en ganska liten påverkan på matchbilden.

Marcus Pode – 1
Statisk. Långsam. Inget större hot för Sundsvalls backlinje.

Deniz Hümmet – 1
Missade ett jätteläge i den första halvleken när han sköt rakt på Sundsvalls målvakt från nära håll. Fick en till bra chans i slutminuterna men avslutet gick över. Skulle ha satt åtminstone ett av lägena.

Övriga spelade för kort tid för att betygsättas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng