”Utan mina följare hade jag inte levt i dag” | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

”Utan mina följare hade jag inte levt i dag”

Nathalie "Nattid" Danielsson har gått från att vara självmordsbenägen och mobbad till att bli en av Sveriges mest hyllade kvinnor. Efter att själv ha gått igenom helvetet hjälper hon nu tusentals andra.

Gabriel Almlöf

Kl.20:02, 28 januari, 2018

”Utan mina följare hade jag inte levt i dag”
Nathalie "Nattid" Danielsson ska nu åka på en föreläsnings turné i hela Sverige. Sen ska hon flytta från Trelleborg. Foto: Gabriel Almlöf

”Ful” och ”Anorexiabarn”

Det är ett ord som trelleborgaren Nathalie Danielsson fick höra dagligen under tiden i skolan. Varje dag var det någon som sa elaka saker till henne, frös ut och retade henne. Varje dag när hon kom hem grät hon i sitt rum. Det var en verklighet fick henne att tänka självmordstankar redan som barn.

– Det började redan när jag var sex år gammal. Många tror inte att det kan börja så tidigt. Men det gjorde det för mig. Sedan höll det på i nio år, säger Nathalie Danielsson och fortsätter.

– Jag var 10 år gammal då det var som värst. Då funderade jag på ta livet av mig första gången. Som tur var gjorde jag aldrig det. Mobbingen fortsatte och när jag var 15 så funderade jag på att ta livet av mig igen. Men då hittade jag Musicly och för första gången i mitt liv fick jag massa fina kommentarer.

På bara några månader fick hon över 100 000 följare, i dag har hon över två miljoner följare och är en förebild för både barn och vuxna. Även om det fortfarande sprids hat, så fylls hennes kanaler av kärlek.

– Mina fans räddade livet på mig. Deras fina kommentarer betydde så mycket för mig.

Sedan dess har succén bara fortsatt. Nyligen var hon en av profilerna som besökte Tubecon i Malmö. Ett event där Youtubeprofiler möter sina fans. Då fanns hundratals fans på plats för att hylla Nathalie och få hennes autograf.

– Det var helt sjukt. Jag fattade inte att det var mig dem ville träffa. Jag har nog inte förstått att lilla jag kan ha blivit så stor.

img_3446-danielsson

Nu är hon 16 år gammal och ska resa land och rike för att föreläsa om mobbing. Landets skolor står på kö och ett tufft turnéprogram väntar de närmaste månaderna. Men det är viktigt att komma och föreläsa menar hon.

– Jag tycker att det pratas för lite om mobbing i skolan. Så jag ska ut och prata på massor med skolor runt om i Sverige. Jag kommer prata om hur jag blev mobbad, vad som är mobbing och hur jag mådde under den tiden, säger hon.

När hon själv blev utsatt för mobbing saknade hon en förebild som kunde berätta för henne att det blir bättre, nu vill hon vara den förebilden för andra barn i samma situation.

– Det hade betytt mycket för mig om jag kunnat lyssna på någon som var i samma situation som mig. Därför vill jag nu hjälpa andra.

Vad skulle du vilja säga till dig själv som 10-åring?
– Jag hade sagt att du ska aldrig ska ge upp. Tänk aldrig ens tanken på att avsluta ditt liv. Skit i vad alla andra tycker, även om det är svårt så måste man försöka.

Men framgången har inte varit en dans på rosor. Ett gäng har flera gånger besökt hennes hus. Bland annat har de kastat ägg och tegelstenar mot villan. Något som gjort att Nathalie inte vågar gå ut själv.

– Det har hållit på jättelänge. Jag har varit rädd att dem ska skada mig, så jag har alltid gått med mamma eller pappa. Men jag har bestämt mig att jag ska våga gå ut själv i år. Jag ska inte låta dem vinna utan jag ska kunna leva som en normal 16-åring.

På grund av mobbingen i hemstaden så talar mycket för att det inte kommer att bli någon framtid i Trelleborg. Familjen planerar att flytta från staden och Nathalie kommer att starta ett nytt liv där hon arbetar fullt ut med sina sociala medier.

– Ska jag vara ärlig kommer jag nog aldrig sakna Trelleborg. Jag vill starta ett helt liv någon annanstans. Nu vill jag fokusera på mina sociala medier, föreläsa och kanske skriva en bok. Jag vill släppa allt det här med mobbingen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen söker en grön bil – vill ha hjälp av allmänheten

I samband med ett inbrottsförsök misshandlades husägaren. Nu vill polisen i Trelleborg ha hjälp att hitta den gröna bil som gärningsmännen flydde i.

Gabriel Almlöf

Kl.18:53, 23 maj, 2018

Polisen söker en grön bil – vill ha hjälp av allmänheten
Foto: MostPhotos

Vid 16-tiden den 18 maj kom en man till sitt hem på Asatorpsvägen i Skegrie. Mannen såg då att två män höll på att bryta sig in i huset. När tjuvarna märkte att de blivit upptäckta flydde de från platsen. Husägaren följde efter men sparkades då av en av gärningsmännen.

De både männen flydde från platsen i en grön/grå metallicfärgad Renault Megane i kombistorlek. Nu vill polisen ha hjälp av allmänheten att hitta bilen.

– Om någon har sett den här bilen vid 16.15 tiden den 18 maj, eller ännu hellre vet registreringsnumret, så får de gärna kontakta oss. Vi tar gärna emot andra iakttagelser som kan hjälpa oss med det här fallet, säger Anders Oxelbrand som är förundersökningsledare på polisen i Trelleborg.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Snart kan det bli fler betalparkeringar i centrala Trelleborg

Trelleborgarna har kunnat parkera med P-skiva på de flesta platser i staden. Men nu har tekniska nämnden sagt ja till ett förslag som innebär att fler betalparkeringar i centrala Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Kl.17:59, 21 maj, 2018

Snart kan det bli fler betalparkeringar i centrala Trelleborg
Foto: Mujo Korach

Tekniska nämnden har sagt ja till ett förslag som innebär att parkeringen i centrum skulle bli avgiftsbelagd, något som Trelleborgs Allehanda först rapporterade om.

Om förslaget går igenom i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige skulle det inbringa mycket pengar till kommunens kassa. Enligt den rapport som nämnden fattat beslut efter, skulle kommunen få in mellan två och fyra miljoner kronor, genom att införa betalparkering.

Samtidigt har många trelleborgare yttrat sitt missnöje över förslaget då de menar att centrumhandeln skulle dö ut. I rapporten skriver tekniska förvaltningen att införandet av parkeringsavgifter tvärtemot kan öka antalet besökare i centrum.

”Många har uppfattningen att besökare överger centrum vid införande av parkeringsavgifter. Tidigare studier framhåller dock att införande av parkeringsavgifter i centrala lägen inte medför någon negativ inverkan på centrumhandeln. Införandet av parkeringsavgift kan istället ha en positiv inverkan på centrumhandeln. Detta eftersom det kan leda till en attraktivare och lugnare trafikmiljö i centrum med mindre söktrafik, emissioner och buller” står det i rapporten.

Om liggande förslag går igenom kommer dock den första timmen fortfarande vara gratis. Priserna planeras ligga mellan 4-6 kronor per timme, beroende på hur nära centrum man parkerar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Centern vill ha kvar sjukhuskök

Menar att förslaget är ologiskt.

Axel Brantemo

Kl.14:58, 20 maj, 2018

Centern vill ha kvar sjukhuskök
Foto: Pressbild.

Centerpartiet i Region Skåne ser flera problem i förslaget om att utreda möjligheterna att stänga ned flera sjukhuskök och låta maten till alla sjukhusområden i Skåne göras i ett eller två kök.

– Att centralisera all matlagning till ett eller ett par kök är ologiskt, innebär stora risker och skapar problem för kompetensförsörjningen. Jobben ska finnas i hela Skåne, säger Lennart Pettersson (C), vice ordförande i Servicenämnden.

Centerpartiet ser hellre att möjligheten för enskilda sjukhuskök och lösningar med externa leverantörer finns kvar.

– Att centralisera all matlagning till ett eller ett par kök är ologiskt, innebär stora risker och skapar problem för kompetensförsörjningen. Jobben ska finnas i hela Skåne, säger Lennart Pettersson (C), vice ordförande i Servicenämnden.

Förslaget skulle också innebära svårigheter med kompetensförsörjningen och problem för befintlig personal runt om i Skåne, menar Centerpartiet i regionen.

– Går förslaget igenom kommer vi troligen tappa mycket erfaren och kompetent personal som inte har möjlighet att följa med jobbet till en annan del av Skåne än där de arbetar idag. Och vi centerpartister tycker det är viktigt att jobben finns i hela Skåne, säger Birte Sandberg (C), gruppledare i Region Skåne och ledamot i Beredningen för framtidens sjukvård.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Larm om farligt utsläpp: ”Ventil som fastnade”

Räddningstjänsten kunde snabbt avfärda utsläppet innan det blev omfattande.

Filip Edvardsson

Kl.08:02, 20 maj, 2018

Larm om farligt utsläpp: ”Ventil som fastnade”
Foto: Larm-Soderhamn / MostPhotos

På söndagsmorgonen kom ett larm om ett farligt utsläpp vid Gislövs Läge i Trelleborg.

När räddningstjänsten visade det sig handla om koldioxid som läckte från en tank.

– De höll på att fylla på tuber med koldioxid och när de gjorde det fastnade en ventil. Då läckte det ut koldioxid. Men vi kom till platsen och stängde ventilen, så det var ingen fara, berättar Håkan Månsson, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Ingen person kom till skada vid utsläppet.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man åtalas för att ha kört bil med knark i blodet

Under fredagen åtalades mannen.

Mattis Andersson

Kl.14:04, 19 maj, 2018

Man åtalas för att ha kört bil med knark i blodet
Foto: Arkiv

Vid Ystads tingsrätt åtalades under fredagen en man, 28 år gammal, på tre punkter.

Enligt åtalet ska 28-åringen kört bil när han haft narkotika i blodet, samt haft 2,8 gram cannabis med sig. Han har inte heller haft tillåtelse att köra bil.

Därför åtalas mannen nu för grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott. Händelsen ska ha ägt rum den 12 april 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng