”Utan mina följare hade jag inte levt i dag”

Nathalie "Nattid" Danielsson har gått från att vara självmordsbenägen och mobbad till att bli en av Sveriges mest hyllade kvinnor. Efter att själv ha gått igenom helvetet hjälper hon nu tusentals andra.

Gabriel Almlöf

Kl.20:02, 28 januari, 2018

”Utan mina följare hade jag inte levt i dag”
Nathalie "Nattid" Danielsson ska nu åka på en föreläsnings turné i hela Sverige. Sen ska hon flytta från Trelleborg. Foto: Gabriel Almlöf

”Ful” och ”Anorexiabarn”

Det är ett ord som trelleborgaren Nathalie Danielsson fick höra dagligen under tiden i skolan. Varje dag var det någon som sa elaka saker till henne, frös ut och retade henne. Varje dag när hon kom hem grät hon i sitt rum. Det var en verklighet fick henne att tänka självmordstankar redan som barn.

– Det började redan när jag var sex år gammal. Många tror inte att det kan börja så tidigt. Men det gjorde det för mig. Sedan höll det på i nio år, säger Nathalie Danielsson och fortsätter.

– Jag var 10 år gammal då det var som värst. Då funderade jag på ta livet av mig första gången. Som tur var gjorde jag aldrig det. Mobbingen fortsatte och när jag var 15 så funderade jag på att ta livet av mig igen. Men då hittade jag Musicly och för första gången i mitt liv fick jag massa fina kommentarer.

På bara några månader fick hon över 100 000 följare, i dag har hon över två miljoner följare och är en förebild för både barn och vuxna. Även om det fortfarande sprids hat, så fylls hennes kanaler av kärlek.

– Mina fans räddade livet på mig. Deras fina kommentarer betydde så mycket för mig.

Sedan dess har succén bara fortsatt. Nyligen var hon en av profilerna som besökte Tubecon i Malmö. Ett event där Youtubeprofiler möter sina fans. Då fanns hundratals fans på plats för att hylla Nathalie och få hennes autograf.

– Det var helt sjukt. Jag fattade inte att det var mig dem ville träffa. Jag har nog inte förstått att lilla jag kan ha blivit så stor.

img_3446-danielsson

Nu är hon 16 år gammal och ska resa land och rike för att föreläsa om mobbing. Landets skolor står på kö och ett tufft turnéprogram väntar de närmaste månaderna. Men det är viktigt att komma och föreläsa menar hon.

– Jag tycker att det pratas för lite om mobbing i skolan. Så jag ska ut och prata på massor med skolor runt om i Sverige. Jag kommer prata om hur jag blev mobbad, vad som är mobbing och hur jag mådde under den tiden, säger hon.

När hon själv blev utsatt för mobbing saknade hon en förebild som kunde berätta för henne att det blir bättre, nu vill hon vara den förebilden för andra barn i samma situation.

– Det hade betytt mycket för mig om jag kunnat lyssna på någon som var i samma situation som mig. Därför vill jag nu hjälpa andra.

Vad skulle du vilja säga till dig själv som 10-åring?
– Jag hade sagt att du ska aldrig ska ge upp. Tänk aldrig ens tanken på att avsluta ditt liv. Skit i vad alla andra tycker, även om det är svårt så måste man försöka.

Men framgången har inte varit en dans på rosor. Ett gäng har flera gånger besökt hennes hus. Bland annat har de kastat ägg och tegelstenar mot villan. Något som gjort att Nathalie inte vågar gå ut själv.

– Det har hållit på jättelänge. Jag har varit rädd att dem ska skada mig, så jag har alltid gått med mamma eller pappa. Men jag har bestämt mig att jag ska våga gå ut själv i år. Jag ska inte låta dem vinna utan jag ska kunna leva som en normal 16-åring.

På grund av mobbingen i hemstaden så talar mycket för att det inte kommer att bli någon framtid i Trelleborg. Familjen planerar att flytta från staden och Nathalie kommer att starta ett nytt liv där hon arbetar fullt ut med sina sociala medier.

– Ska jag vara ärlig kommer jag nog aldrig sakna Trelleborg. Jag vill starta ett helt liv någon annanstans. Nu vill jag fokusera på mina sociala medier, föreläsa och kanske skriva en bok. Jag vill släppa allt det här med mobbingen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

JUST NU: Kedja återkallar tre produkter – kan vara farliga för barn

Delar på alla tre produkterna kan utgöra en kvävningsrisk för barn.

Viktor Jerner

Kl.21:50, 19 februari, 2018

JUST NU: Kedja återkallar tre produkter – kan vara farliga för barn
Foto: Pixabay/Wikimedia Commons

Företaget Åhléns återkallar tre leksaker ur sitt sortiment, det meddelade Konsumentverket under måndagen. Det rör sig om en xylofon, maracas och en barnservis.

Följande skriver konsumentverket på sin hemsida om riskerna med de tre produkterna:

  • På barnservisen kan delar av tänderna på gaffeln lossna och ge upphov till smådelar som kan vara farliga för små barn.
  • En träknopp längst ut på maracasen kan lossna och smådelen kan vara farlig för små barn om de sätter den i halsen.
  • På xylofonen kan knopparna som håller fast träplattorna lossna och de kan ge upphov till smådelar som kan vara farliga för små barn.

Det finns inga rapportera om att någon ska ha kommit till skada när produkterna har använts, men återkallelsen görs för säkerhets skull.

aterkallelse

Foto: Konsumentverket

Produkterna kan lämnas tillbaka mot full återbetalning på närmaste Åhlénsvaruhus, oavsett om kvitto finns kvar eller ej.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

90-årig kvinna bestulen på plånbok i hiss

Flera timmar senare upptäckte kvinnan att någon hade stulit hennes plånbok.

Michaela Ekström

Kl.21:18, 19 februari, 2018

90-årig kvinna bestulen på plånbok i hiss
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

En kvinna i 90-årsåldern ringde polisen på måndagskvällen efter att hennes plånbok försvunnit i centrala Trelleborg. Vid 15.00-tiden på dagen hade en okänd man följt med henne i en hiss. Några timmar senare upptäckte hon att hennes plånbok var borta och ringde polis.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Falsk polis plankade in på fest

"Polisen" tog sig in på festen för att konfrontera festmakaren.

Gabriel Almlöf

Kl.20:55, 19 februari, 2018

Falsk polis plankade in på fest
Foto: Wikimedia Commons

Under helgen anordnades en fest i en lokal i Anderslöv. Men firandet fick sig en liten twist när en civilpolis kom till festen. Mannen kom körandes med blåljus och visade upp sin polisbricka för ordningsvakten för att komma in på festen.

Men polisen visade sig inte alls vara någon polis. Han var en bekant till festfixaren och ville konfrontera mannen.

Mannen som har festen kände igen mannen och vet att han inte alls är någon polis. Bedragaren frågade honom varför han inte var bjuden. Sedan bad sällskapet honom att lämna platsen och då han åkte iväg i bilen med blåljusen på.

– Det finns tydliga bevis på att han utgett sig för att vara polis och då begår han brottet föregivande av allmän ställning, säger Trelleborgspolisen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gärningsmannen bosatte sig när ägarna var borta

Männen gjorde sig hemmastadda när ägarna var borta.

Gabriel Almlöf

Kl.14:02, 19 februari, 2018

Gärningsmannen bosatte sig när ägarna var borta
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Flera stugägare i Dalköpinge har fått ovälkomna gäster. Enligt en polisanmälan ska någon eller några personer brutit sig in i minst två stugor när ägarna varit borta. De ska ha sovit och uppehållit sig i stugorna, men det är oklart hur länge.

– Ägaren har sett att en ruta var krossad och inne i stugan fanns det täcken, pantburkar och cigarettfimpar, säger Trelleborgspolisen.

Förövarna hade lämnat platsen när ägarna kom dit.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tjuvarna slog till – stal 10 000 kronor

En lägenhetsägare i Trelleborg har drabbats av inbrott.

Gabriel Almlöf

Kl.12:06, 19 februari, 2018

Tjuvarna slog till – stal 10 000 kronor
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

En lägenhetsinnehavare i Trelleborg har drabbats av ett inbrott. När ägaren lämnade lägenheten under kvällen passade två inbrottstjuvar på att ta sig in i bostaden. Där fick man med sig en stor mängd kontanter.

– Vi väntar fortfarande på full godsförteckning men det vi vet är att kontanter till ett värde av cirka 10 000 kronor har stulits från platsen, säger Trelleborgspolisen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng