Svenskt EM-silver efter hård final | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis
HANDBOLLS-EM

Svenskt EM-silver efter hård final

Efter en stark första halvlek vände spelet för Sverige.

Jesper Norell

Kl.23:02, 28 januari, 2018

Svenskt EM-silver efter hård final
Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Det var ett Sverige med guldvittring som gick ur den första halvleken i EM-finalen i handboll. Med 14-12 mot Spanien såg det ljust ut för blågult tack vare bland annat Mikael Appelgrens storspel.

I andra halvlek vände dock matchen när ett nytt Spanien kom ut på plan och på tio minuter gick från underläge till en ledning med 19-15.

I slutet av första halvlek hade Arpad Sterbik ersatt Rodrigo Corrales i det spanska målet och höll ställningarna när guldet gled längre och längre från Sverige.

Spanjorerna satte hård press på Svenskarna och 20 minuter in i andra halvlek hade Sverige satt två mål. Då ledde Spanien med 23-16. Detta underläge var omöjligt att ta igen så slutsiffrorna slutade upp som 29-23. Det blev ett välförtjänt EM-silver till Sverige som avslutade resan.

Efter slutsignalen fick dessutom Jim Gottfridsson ta emot en guldboll då han utsetts till turneringens mest värdefulla spelare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lagkaptenen stannar en säsong till: ”Trivs bra med klubben”

Målet för Trelleborgs HBKs lagkapten är att vinna serien kommande säsong. "Vi har ett lag med många kompetenta spelare", säger Filip Linde.

Mia Martelleur

Kl.15:15, 12 maj, 2018

Lagkaptenen stannar en säsong till: ”Trivs bra med klubben”
Genrebild: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

På lördagen meddelade Trelleborgs HBK att de har förlängt kontraktet med herrarnas lagkapten Filip Linde.

– Jag har valt att stanna i HBK en säsong till eftersom jag trivs bra i klubben och med laget, säger Filip Linde i ett pressmeddelande från klubben.

Han berättar att valet bland annat beror på att han kommer att kunna kombinera handbollen med sina studier, och hyllar även den nya tränaren Krister Lindgren.

– Han är en väldigt kompetent tränare med varierande och bra träningar och vill driva oss en nivå till. Vi har ett lag med många kompetenta spelare och jag ser gärna att vi vinner serien eller kommer till kval kommande säsong, säger Filip Linde.

Trelleborgs HBK meddelar att arbetet går för fullt med att få ihop lagen inför kommande säsong.

”Målet är att få ihop ett herr- och damlag som är med i toppen och fightas säsong 2018/2019! Fler spelarnyheter kommer nästa vecka”, skriver klubben.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng