PROGNOS: Dyster väderhelg i Trelleborg | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

PROGNOS: Dyster väderhelg i Trelleborg

Så ser den senaste prognosen ut från SMHI.

Michael Olsson

Kl.16:37, 26 januari, 2018

PROGNOS: Dyster väderhelg i Trelleborg
Foto: Pixabay

Lördagen blir vädermässigt en tråkig dag som varken är fylld med sol, regn, värme eller kyla. Istället blir det en gråmulen dag från morgon till kväll med en temperatur som stadigt ligger runt fyra grader hela dagen.

Vid 22-tiden kommer en regnskur som sedan håller i sig fram till fyratiden på söndagsmorgonen. När regnet sedan avtar så försvinner de gråa molnen och senare väntas solen lysa upp över Trelleborg i ett antal timmar. Under eftermiddagen tar sedan molnen återigen över. Temperaturen blir lite varmare och väntas ligga runt sex grader.

skarmavbild-2018-01-26-kl-13-44-29

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ringvägsfrågan blir allt mer infekterad – nu lämnar Miljöpartiet styrgruppen

Miljöpartiet tilläts inte att redovisa sina ståndpunkter i planhandlingarna för den östliga hamninfarten och ringvägen. Nu väljer partiet att lämna styrgruppen för Kuststad 2025. "Det är ett tråkigt politiskt spel" säger Emil Samnegård (MP).

Gabriel Almlöf

Kl.15:13, 24 maj, 2018

Ringvägsfrågan blir allt mer infekterad – nu lämnar Miljöpartiet styrgruppen
Emil Samnegård och Miljöpartiet lämnar styrgruppen för Kuststad 2025. Foto: Pixabay/Pressbild

Miljöpartiet i Trelleborg väljer att lämna styrgruppen för Kuststad 2025, det meddelade partiets representant Emil Samnegård i ett pressmeddelande under torsdagen. Anledningen är att han anser att Miljöpartiet inte tillåts komma till tals med sina åsikter.

Vid onsdagens möte menar Samnegård att Liberalerna och Moderaterna stoppade Miljöpartiet från att skriva sin avvikande ståndpunkt i planhandlingen för den ringvägen och den östliga infarten. Ett besked som fick Samnegård att lämna med omedelbar verkan.

– För oss blir detta extra viktigt i ljuset av att Liberalernas representant, helt felaktigt, från fullmäktiges talarstol gett bilden av att vi varit eniga och att kritik från Miljöpartiet inte lyfts fram under resans gång. Att först påstå i fullmäktige att vi inte framför oliktänkande ståndpunkter, och i nästa läge förbjuda oss från att synliggöra att vi inte håller med, uppfattar vi som ett tråkigt politiskt spel, säger Emil Samnegård.

Partiet har under det senaste årets kommunfullmäktigemöten gång på gång krävt att ringvägen ska göras i samarbete med Trafikverket och att arbetet inte bör fortgå förens man har myndighetens fulla stöd.

– Jag tycker det är synd att vi inte längre är kvar i styrgruppen. Även de som vill bygga en lång omväg, förbi lugna bostadsområden över Sveriges bördigaste jordbruksmark, borde förstå att det gagnar styrgruppen och kommunens arbete att ha oliktänkande med i gruppen. Framförallt om man någon gång ska komma till en lösning med Länsstyrelsen och Trafikverket som varit motståndare till ringvägen sen projektets början.

Texten uppdateras.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skånetrafiken storsatsar på bättre service vid tågstrul

Den senaste tiden har det varit mycket problem längst den skånska järnvägen. Nu väljer Skånetrafiken att storsatsa på bättre service till de drabbade resenärerna. "Vi vill vara som bäst när trafiken går som sämst" säger Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson.

Gabriel Almlöf

Kl.14:47, 24 maj, 2018

Skånetrafiken storsatsar på bättre service vid tågstrul
Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson. Foto: Karl-Johan Hjertström

Kritiken har höjts allt mer kring den skånska tågtrafiken. För några veckor sedan gick Skånetrafiken ut och kritiserade Trafikverket för att man inte får tillräckligt bra förutsättningar för att kunna köra tågen i tid. De stora problemen med spåren har gjort att människor fastnat i de varma tågen och vissa till och med svimmat.

Nu meddelar Skånetrafiken att man storsatsar på service. Bland annat lovar man att alla tåg ska få vatten ombord.

LÄS MER: Skånetrafiken riktar kritik mot Trafikverket: ”En omöjlig situation”

– Vi vill vara som bäst när trafiken går som sämst, därför kraftsamlar vi nu för våra kunder. Från och med den 1 juli kommer våra tåg ha vatten ombord i händelse av störning och vi har etablerat en daglig åtgärdsgrupp med fokus att få bort korta Öresundståg i rusningstrafik, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken.

En annan satsning är att resenärerna ska kunna följa sitt tåg i realtid vid vid GPS. Syftet är att ge mer information om förseningarna. Samtidigt satsar man fem miljoner kronor på att förstärka busstrafiken på avgångar som snabbt blir fulla när tågen inte går, däribland linjerna Trelleborg-Malmö och Lund-Malmö.

– Från och med mitten av augusti kommer vi att sätta in fler bussar på de mest utsatta busslinjerna så att våra resenärer inte ska behöva bli förbikörda eller stå längre sträckor, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter mystiska samtal – mångmiljonbelopp försvann från kontot

En man från Trelleborg ska ha blivit utsatt för ett bedrägeri.

Michaela Ekström

Kl.09:48, 24 maj, 2018

Efter mystiska samtal – mångmiljonbelopp försvann från kontot
Foto: Wikipedia Commons

En man från Trelleborg har polisanmält ett bedrägeri. Någon eller några ska ha stulit cirka 2,5 miljoner kronor från mannens konto.

Mannen ska ha blivit uppringd av en engelsktalande person som påstod att han ägde 14 bitcoins, en digital valuta. Mannen kände inte till att han ägde några bitcoins men uppringaren påstod detta och påstod att man ville betala ut pengar till mannen. Uppringaren ska ha hört av sig flera gånger om dagen under tre veckors tid.

Vid fem tillfällen har pengar försvunnit från mannens konto, till ett sammanlagt värde av cirka 2,5 miljoner kronor. Mannen ska inte ha givit ut sitt kontonummer till uppringaren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Två rattfyllor i Trelleborg – på samma kväll

Stoppades av polis under onsdagen.

Michaela Ekström

Kl.12:51, 24 maj, 2018

Två rattfyllor i Trelleborg – på samma kväll
Foto: Nate Steiner/Flickr / Thomas Möller/Mostphotos

Strax efter klockan 12.00 på onsdagen stoppade polis en personbil på Hedvägen för kontroll. Föraren, en man i 40-årsåldern, visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han ska dessutom inte haft behörighet att köra bilen. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning.

Något senare, omkring klockan 18.00, stannar polis en förare på Östra Förstadsgatan. Föraren har framfört en lätt lastbil utan att ha rätt till det. Han var också påverkad av alkohol. Föraren är en man i 50-årsåldern och han är misstänkt för grov olovlig körning samt grovt rattfylleri.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inbrottstjuv slog till mot två butiker på samma gata

Händelsen har polisanmälts men det finns för närvarande ingen misstänkt.

Michaela Ekström

Kl.10:53, 24 maj, 2018

Inbrottstjuv slog till mot två butiker på samma gata
Foto: Bengt Hultqvist / Mostphotos

En inbrottstjuv slog under tisdagskvällen till mot två butiken på Östergatan i Trelleborg. På ena butiken, en salong, ska inbrottstjuven ha brutit upp brevinkastet, slagit sönder dörrklockan och försökt bryta upp dörren.

Tjuven ska också ha försökt bryta upp dörren till en klädbutik precis bredvid salongen men ska inte ha lyckats ta sig in i någon av butikerna.

De båda inbrotten är polisanmälda men det finns för närvarande ingen misstänkt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng