TFF värvar från mästarlaget: ”Visat stort intresse”

Malmö FF:s mittfältare Erik Andersson, 20, går till Trelleborgs FF på en permanent övergång.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.12:08, 9 januari, 2018

TFF värvar från mästarlaget: ”Visat stort intresse”
Erik Andersson

Det har tisslats och tasslats en tid, och när Erik Andersson i går saknades från Malmö FF:s första träning för året kändes det ganska uppenbart att någonting var på gång.

Nu står det helt, helt klart att Erik Andersson fortsätter i Trelleborgs FF. Den 20-årige mittfältaren ansluter permanent till klubben från Malmö FF. Det bekräftar MFF på sin hemsida.

– Det känns bra att komma tillbaka till Trelleborg där jag har trivts och haft två bra utlåningar. Framför allt förra året var en rolig resa och jag fick mycket speltid efter sommaren, säger Erik Andersson till Malmö FF:s hemsida.

Erik Andersson hade kontrakt i ett år till med Malmö FF, men kontraktet upphävs omedelbart så att mittfältaren kan gå permanent till Trelleborgs FF.

Nu har han skrivit på ett treårskontrakt med Trelleborgs FF.

– Erik är en lugn och bra kille som visat styrka och målmedvetenhet i sin återfas efter skadan. Han behöver regelbunden speltid och det är inte något vi kan garantera att han får hos oss. Vi har en god dialog med Trelleborg som har visat stort intresse för Erik och vi är överens om att gå skilda vägar, säger sportchefen Daniel Andersson.

Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Winqvist: ”Han är typiskt dansk i sin karaktär”

TFF har landat en riktig prestigevärvning – Lasse Nielsen är klar på ett treårskontrakt.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.15:04, 23 januari, 2018

Winqvist: ”Han är typiskt dansk i sin karaktär”
Mattias Kronvall och Lasse Nielsen. Foto: Trelleborgs FF.

De danska tidningarna började rapportera om det redan i går.

Nu är det helt klart. Trelleborgs FF värvar den danske mittbacken Lasse Nielsen, 30, från den polska storklubben Lech Poznan.

LÄS MER: Uppgifter: TFF värvar mittback från polsk storklubb

Lasse Nielsen har skrivit på ett treårskontrakt med TFF.

En riktig prestigevärvning för den allsvenska nykomlingen.

– Han har den kvalitén som vi sökte, han har bra fysik och intressanta egenskaper. Dessutom är han typiskt ”dansk” i sin karaktär, i det att han är oerhört professionell, säger Trelleborgs FF huvudtränare Patrick Winqvist.

Hur rodde ni den här värvningen i hamn?

– Först och främst är det helt avgörande för oss att vi ror spelare i hamn utan ekonomiska faktorer. Lasse Nielsen har sin familj i Köpenhamn och ville prioritera det sociala livet – och samtidigt spela på så hög nivå som möjligt.

– Och då lyckades vi attrahera honom tillräckligt mycket.

Lasse Nielsen har i stort sett varit ordinarie under ett och ett halvt år i Lech Poznan – en klubb ligger tvåa i den polska högstaligan och har chans att bli mästare.

– Det är meritmässigt väldigt bra så klart, myser Patrick Winqvist.

 

Det gör att Trelleborgs FF nu har tre ordentligt konkurrenskraftiga mittbackar i truppen: Alexander Blomqvist, Dennis Hadzikadunic (lån från MFF) och Lasse Nielsen.

– Vi har förstärkt den positionen rejält. Det lustiga är att alla tre totalt har väldigt lite speltid i allsvenskan, men sett till kvalitén så har vi tittat väldigt rätt, säger Patrick Winqvist.

– Dessutom är det tre mittbackar i olika åldrar. Dennis är ung och hungrig, Alex börjar gå mot sina bättre år och Lasse är mer en erfaren ledare både på och utanför plan.

Då ska det bara in en anfallare också?

– Det finns en offensiv spelare som vi vill ha in. Men det är också den sista platsen – sen är det stängt. Men vi står inte och brinner heller, nu har vi 19+3 spelare i truppen och vi vill inte tvinga in den sista pusselbiten.

Trelleborgs FF åker till Spanien på träningsläger den 12 februari. Då hoppas man ha klart med den offensiva spelaren.

– Jag tror det löser sig men samtidigt är det inte helt avgörande, säger Patrick Winqvist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Här är betygen på alla TFF:s värvningar

Efter galna värvningsdagen – 24Trelleborg.se går igenom alla nyförvärven.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.19:29, 22 januari, 2018

Här är betygen på alla TFF:s värvningar
Montage: Bildbyrån.

Vilken Silly Season-måndag av Trelleborgs FF!

Först presenterades målvakten Dennis Petersson vid lunchtid.

LÄS MER: Uppgifter: TFF värvar mittback från polsk storklubb

Och sedan Oscar Johansson.

Därefter kom danska rapporter om Lasse Nielsen.

Och till slut bekräftade Malmö FF att Dennis Hadzikadunic var klar för TFF på lån.

Det blev en svettig dag för 24Trelleborgs nyhetsredaktion med andra ord.

Nu när vi har hunnit smälta värvningarna i några timmar är det dags för utvärdering och betygsättning av samtliga tillskott i Trelleborgs FF sedan den allsvenska återkomsten.

Betygssystem: 1; underkänt, 2; godkänt, 3; bra, 4; mycket bra, 5; fantastiskt.

170226 Degerfors Sebastian Ohlsson under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Helsingborg och Degerfors den 26 februari 2017 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRN / COP115

Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån.

+ Sebastian Ohlsson, 25, defensiv innermittfältare från Degerfors.

Betyg: 3.

– En homogen och välscoutad värvning av Trelleborgs FF. Sebastian Ohlsson har bevisat sig i superettan och varit en stabil pjäs på Degerfors centrala mittfält de senaste säsongerna. En reslig, defensiv mittfältare (186 centimeter) som främst är tänkt att spela som en sittande mittfältare framför TFF:s backlinje. Ingen jättespexig värvning – men en trygg förstärkning där det känns som att Winqvist och Kronvall vet precis vad de får.

170626 VŠrnamos Victor Nilsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan VŠrnamo och Helsingborg den 26 juni 2017 i VŠrnamo. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144

Foto: Jonas Ljungdahl / Bildbyrån

+ Victor Nilsson, 24, högerback från IFK Värnamo.

Betyg: 4.

– …och detsamma gäller för högerbacken Victor Nilsson, som också är en spelare som har visat framfötterna i superettan under en längre period. 24Trelleborg.se flaggade för Victor Nilsson redan innan värvningen var i hamn – och Nilsson känns fortfarande homogen och bra för TFF.

180118 Erik Andersson och Johan Brannefalk under Trelleborgs trŠning den 18 januari 2018 i Trelleborg. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

Foto: Christian օrnberg / Bildbyrån

+ Erik Andersson, 20, central mittfältare från Malmö FF (permanent).

Betyg: 3.

– TFF knyter åt sig Malmö FF:s mittfältstalang permanent. Erik Andersson har visat positiva tendenser i den blåa tröjan under sina lånesejourer – men kan han hantera ännu ett steg upp, till allsvenskan? Potentialen finns där, helt klart, men desto mer tveksamt är det om Erik Andersson är en allsvensk startspelare redan nu.

c629471180245a2243b4a91ee09cb046-e1516620891677

Foto: Trelleborgs FF

+ Dennis Petersson, 24målvakt från FC Trelleborg.

Betyg: 3.

– Lokalt och smart. Ett bra val som reservmålvakt bakom den uttalade förstamålvakten Marko Johansson. Dennis Petersson känner klubben sedan innan och det går inte att underskatta betydelsen av att ha lokala killar med i laget. Däremot är det ett stort steg från division fyra till allsvenskan – pallar han pressen om Marko Johansson blir skadad?

171016 VŠrnamos Oscar Johansson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och VŠrnamo den 16 oktober 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178

Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

+ Oscar Johansson, 22, offensiv mittfältare från IFK Värnamo.

Betyg: 5.

– Fick sitt stora genombrott i fjol under tränarlöftet Christian Järdlers vingar. Var IFK Värnamos bästa spelare när laget tog sin högsta placering någonsin i klubbens historia. En arbetshäst med både offensiva och defensiva kvalitéer. Gjorde nio mål och stod för två assist under fjolsäsongen – men än finns det mer att hämta i den sista tredjedelen och i avslutsfasen. Med rätt vägledning kan Oscar Johansson bli en allsvensk poängspelare av rang. Speluppfattningen som krävs finns där redan.

180120 Malmš FFs Dennis Hadzikadunic infšr en trŠningsmatch i fotboll mellan Malmš FF och Fremad Amager den 20 januari 2018 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91944

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

+ Dennis Hadzikadunic, 19, mittback från Malmö FF (lån).

Betyg: 2.

– Det suckas och stönas redan en del i supporterleden om alla dessa lån från Malmö FF. Supportrarna menar att Trelleborgs FF behöver bli självständigt – och inte förlita sig på en massa lån – för att etablera sig i allsvenskan. Juniorlandslagsmannen Dennis Hadzikadunic är ett stort backlöfte. Det finns ingen tvekan om den saken. Men ska Trelleborgs FF bli en allsvensk klubb eller en farmarklubb – eller utesluter det ena kanske inte heller det andra?

***

Bubblare: Lasse Nielsen, 30, mittback från Lech Poznan (bild saknas).

Betyg: 5 (om det blir klart).

– En riktig prestigevärvning om TFF lyckas ro den i hamn. Lasse Nielsen är oerhört meriterad från sejourerna i danska FC Vestsjaelland och Odense, och framförallt den polska storklubben Lech Poznan. Nielsen är den mittbacken av toppklass som TFF behöver för att hålla tätt i allsvenskan. Det ska dock poängteras att ingenting är klart ännu och att det ännu bara handlar om spekulationer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppgifter: TFF värvar mittback från polsk storklubb

Mittbacken Lasse Nielsen, 30, är på väg till Trelleborgs FF, enligt danska uppgifter.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.14:18, 22 januari, 2018

Uppgifter: TFF värvar mittback från polsk storklubb
Sportchefen i TFF, Mattias Kronvall. Foto: Bildbyrån

Den danske mittbacken Lasse Nielsen – inte att förväxla med mittbacken med samma namn som spelar i Malmö FF – är nära att skriva på för den allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF.

30-åringen ansluter närmast från den polska storklubben Lech Poznan och är endast en läkarundersökning ifrån en övergång till TFF.

LÄS MER: Bekräftar: Mittfältstalang klar för TFF – på långtidskontrakt

Det rapporterar danska BT. Enligt tidningen meddelade Lech Poznan redan i går (söndags) att mittbacken ska byta klubbadress.

Det återstår att se huruvida Trelleborgs FF får betala någon övergångssumma för Lasse Nielsen – då den danska mittbacken ursprungligen hade kontrakt med Lech Poznan till sommaren 2019.

Lasse Nielsen gjorde 43 matcher i Lech Poznan och har tidigare spelat i danska FC Vestsjaelland och Odense.

24Trelleborg.se har sökt sportchefen Mattias Kronvall för en kommentar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bekräftar: Mittfältstalang klar för TFF – på långtidskontrakt

Trelleborgs FF värvar Oscar Johansson, 22, från IFK Värnamo.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.13:20, 22 januari, 2018

Bekräftar: Mittfältstalang klar för TFF – på långtidskontrakt
Oscar Johansson.

Trelleborgs FF:s fjärde värvning är i hamn.

Den 22-åriga offensiva mittfältaren Oscar Johansson, från superettanlaget IFK Värnamo, är klar för klubben på ett treårskontrakt. Det bekräftar tränaren Patrick Winqvist för Trelleborgs Allehanda.

LÄS MER: Superdoldisen klar för TFF – ansluter från division 4

– Oscar är en spelare som haft en fin utveckling. En löpstark spelare, inte en renodlad ytter utan en spelare som också kommer in i banan. Jag tror han kan göra mycket nytta för oss med sina löpningar. Med tanke på hans ålder ser vi att han kan utvecklas ytterligare, säger Patrick Winqvist till TA-sporten.

Oscar Johansson var med från start i samtliga av IFK Värnamos superettanmatcher förra säsongen och stod för nio mål och två assist. 22-åringen har varit en nyckelspelare i plantskolan IFK Värnamos A-lag de senaste fyra säsongerna.

Tidigare har även högerbacken Viktor Nilsson anslutit från den småländska superettanklubben.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

silly season

Kryptiska svaret: ”Kan kanske vara saker på gång”

Saknades på mästarlagets träning – på väg till TFF?

André Eriksson

André Eriksson

Kl.21:00, 8 januari, 2018

Kryptiska svaret: ”Kan kanske vara saker på gång”
Magnus Pehrsson, tränare i MFF.

Malmö FF:s mittfältslöfte Erik Andersson, 20, har varit utlånad till Trelleborgs FF de senaste två säsongerna.

Under succésäsongen 2017 – som slutade med allsvensk återkomst – gjorde innermittfältaren 13 starter och tio inhopp för TFF.

Sportchefen Mattias Kronvall har tidigare klargjort att klubben vill behålla Erik Andersson även 2018.

– Det hoppas vi på, men vi vet ingenting ännu, sa Kronvall till 24Trelleborg förra veckan.

Nu pekar det mesta mot ett stort glädjebesked för TFF-supportrarna.

Erik Andersson saknades nämligen på Malmö FF:s första träning för året – och mästartränaren Magnus Pehrsson ville inte säga varför.

– Det kan kanske vara saker på gång där, sa MFF-tränaren kryptiskt om mittfältarens frånvaro.

Om det blir en ny sejour i TFF-dressen för lovande Erik Andersson återstår att se, och även om det i så fall rör sig om en permanent lösning eller ett låneavtal.

Trelleborgs FF kör i gång försäsongen på torsdag, den 11 januari.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng