silly season

Lista: Här är fem spelare som TFF borde värva

24Trelleborg.se hjälper Trelleborgs FF på traven – här är fem spelare som den allsvenska nykomlingen borde ta sig en titt på.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.19:56, 3 januari, 2018

Lista: Här är fem spelare som TFF borde värva

Trelleborgs FF:s truppbygge inför säsongen 2018 går långsamt, långsamt.

Hittills har den allsvenska nykomlingen endast värvat en spelare: innermittfältaren Sebastian Ohlsson från Degerfors IF.

Sportchefen Mattias Kronvall och tränaren Patrick Winqvist har tidigare deklarerat att TFF vill ha in följande: En målvakt. En ytterback. En mittback. En yttermittfältare. En central mittfältare.

Plus en anfallare, för att ersätta Dino Islamovic som flyttade till Östersund.

Träningsstarten är redan nästa vecka – den 11 januari – och därför har 24Trelleborg.se nu bestämt sig för att hjälpa Trelleborgs FF på traven.

Här är fem kontraktslösa spelare som TFF borde ta sig en titt på:

1. Fredrik Liverstam, 29, mittback. Halmstads BK:s tidigare lagkapten  Fredrik Liverstam aktiverade en klausul som lät honom bryta kontraktet när HBK åkte ur allsvenskan i höstas. Bidrar med allsvensk rutin med sina 107 matcher från den svenska högstaligan på meritlistan. Har tidigare även representerat Helsingborgs IF och Landskrona Bois. Det har rapporterats om intresse från Dalkurd, en annan nybliven allsvensk klubb, men kanske lockar en flytt tillbaka till Skåne mer för Helsingborgspågen? Hade varit en klockren partner till Alexander Blomqvist i TFF:s mittlås.

2. Richard Yarsuvat, 25, anfallare. …och kan man i så fall också sno åt sig Dalkurds skyttekung, Richard Yarsuvat? Den kringflackande anfallaren gjorde sig känd som en målspottare av rang i fotbollssverige när han sköt Dalkurd upp i allsvenskan med sina 14 mål på 19 matcher i superettan 2017. Säsongen dessförinnan stod han för 19 mål på 24 matcher för Boråslaget Norrby i division ett. Kontraktet med Dalkurd löpte ut för några dagar sedan och förhandlingarna med klubben verkar halta. En spännande anfallare med utvecklingspotential – kan han ersätta Dino Islamovic?

3. Kim Skoglund, 30, mittfältare. Den hårt arbetande box-to-box-mittfältaren Kim Skoglund fick inget nytt kontrakt med Sirius efter tolv år i klubben. Spelade 28 matcher i allsvenskan i fjol (varav 17 var från start). Kan bidra med allsvensk rutin i TFF och kan dessutom användas överallt på mittfältet, och som mittback. Har ryktats till superettanlaget Gefle IF – men nog ska det väl kunna gå att kräma ur fler allsvenska matcher av Kim Skoglund?

4. Victor Nilsson, 24, ytterback. Victor Nilsson har varit gjuten på högerbackspositionen i plantskolan och superettanlaget IFK Värnamo i tre säsonger – men efter 2017 har Nilsson valt att inte förlänga sitt kontrakt och letar nu efter en ny utmaning. En frejdig ytterback med ett karaktäristiskt uppoffrande spel som hade varit en ypperlig backup-spelare till Trelleborgs nuvarande ytterbackar Anton Tideman och Albin Nilsson.

5. Otto Martler, 30, målvakt. Trelleborgs FF letar efter en reservmålvakt till den uttalade förstemålvakten och MFF-lånet Marko Johansson. 30-årige Otto Martler var med och förde upp Falkenbergs FF i allsvenskan 2013 och stod 28 allsvenska matcher 2014. Lade av med fotbollen efter 2016 men fick tillbaka suget några månader senare och har den senaste säsongen agerat backup-målvakt i IFK Norrköping och Gais. Har en civilingenjörsexamen från Lunds universitet, lockar möjligtvis en flytt tillbaka till Skåne?

Bubblare: Philip Hellquist (anfallare, senast i Kalmar FF), Marcus Falk Olander (mittback, senast i IFK Norrköping), Ivo Vazgec (målvakt, senast i Landskrona Bois).

Fotnot: Spelarförslagen i listan är endast tankelekar och det finns inga faktiska uppgifter på att spelarna ska vara på väg till Trelleborgs FF på något sätt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppgifter: TFF värvar mittback från polsk storklubb

Mittbacken Lasse Nielsen, 30, är på väg till Trelleborgs FF, enligt danska uppgifter.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.14:18, 22 januari, 2018

Uppgifter: TFF värvar mittback från polsk storklubb
Sportchefen i TFF, Mattias Kronvall. Foto: Bildbyrån

Den danske mittbacken Lasse Nielsen – inte att förväxla med mittbacken med samma namn som spelar i Malmö FF – är nära att skriva på för den allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF.

30-åringen ansluter närmast från den polska storklubben Lech Poznan och är endast en läkarundersökning ifrån en övergång till TFF.

LÄS MER: Bekräftar: Mittfältstalang klar för TFF – på långtidskontrakt

Det rapporterar danska BT. Enligt tidningen meddelade Lech Poznan redan i går (söndags) att mittbacken ska byta klubbadress.

Det återstår att se huruvida Trelleborgs FF får betala någon övergångssumma för Lasse Nielsen – då den danska mittbacken ursprungligen hade kontrakt med Lech Poznan till sommaren 2019.

Lasse Nielsen gjorde 43 matcher i Lech Poznan och har tidigare spelat i danska FC Vestsjaelland och Odense.

24Trelleborg.se har sökt sportchefen Mattias Kronvall för en kommentar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bekräftar: Mittfältstalang klar för TFF – på långtidskontrakt

Trelleborgs FF värvar Oscar Johansson, 22, från IFK Värnamo.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.13:20, 22 januari, 2018

Bekräftar: Mittfältstalang klar för TFF – på långtidskontrakt
Oscar Johansson.

Trelleborgs FF:s fjärde värvning är i hamn.

Den 22-åriga offensiva mittfältaren Oscar Johansson, från superettanlaget IFK Värnamo, är klar för klubben på ett treårskontrakt. Det bekräftar tränaren Patrick Winqvist för Trelleborgs Allehanda.

LÄS MER: Superdoldisen klar för TFF – ansluter från division 4

– Oscar är en spelare som haft en fin utveckling. En löpstark spelare, inte en renodlad ytter utan en spelare som också kommer in i banan. Jag tror han kan göra mycket nytta för oss med sina löpningar. Med tanke på hans ålder ser vi att han kan utvecklas ytterligare, säger Patrick Winqvist till TA-sporten.

Oscar Johansson var med från start i samtliga av IFK Värnamos superettanmatcher förra säsongen och stod för nio mål och två assist. 22-åringen har varit en nyckelspelare i plantskolan IFK Värnamos A-lag de senaste fyra säsongerna.

Tidigare har även högerbacken Viktor Nilsson anslutit från den småländska superettanklubben.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TFF värvar från mästarlaget: ”Visat stort intresse”

Malmö FF:s mittfältare Erik Andersson, 20, går till Trelleborgs FF på en permanent övergång.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.12:08, 9 januari, 2018

TFF värvar från mästarlaget: ”Visat stort intresse”
Erik Andersson

Det har tisslats och tasslats en tid, och när Erik Andersson i går saknades från Malmö FF:s första träning för året kändes det ganska uppenbart att någonting var på gång.

Nu står det helt, helt klart att Erik Andersson fortsätter i Trelleborgs FF. Den 20-årige mittfältaren ansluter permanent till klubben från Malmö FF. Det bekräftar MFF på sin hemsida.

– Det känns bra att komma tillbaka till Trelleborg där jag har trivts och haft två bra utlåningar. Framför allt förra året var en rolig resa och jag fick mycket speltid efter sommaren, säger Erik Andersson till Malmö FF:s hemsida.

Erik Andersson hade kontrakt i ett år till med Malmö FF, men kontraktet upphävs omedelbart så att mittfältaren kan gå permanent till Trelleborgs FF.

Nu har han skrivit på ett treårskontrakt med Trelleborgs FF.

– Erik är en lugn och bra kille som visat styrka och målmedvetenhet i sin återfas efter skadan. Han behöver regelbunden speltid och det är inte något vi kan garantera att han får hos oss. Vi har en god dialog med Trelleborg som har visat stort intresse för Erik och vi är överens om att gå skilda vägar, säger sportchefen Daniel Andersson.

Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

silly season

Kryptiska svaret: ”Kan kanske vara saker på gång”

Saknades på mästarlagets träning – på väg till TFF?

André Eriksson

André Eriksson

Kl.21:00, 8 januari, 2018

Kryptiska svaret: ”Kan kanske vara saker på gång”
Magnus Pehrsson, tränare i MFF.

Malmö FF:s mittfältslöfte Erik Andersson, 20, har varit utlånad till Trelleborgs FF de senaste två säsongerna.

Under succésäsongen 2017 – som slutade med allsvensk återkomst – gjorde innermittfältaren 13 starter och tio inhopp för TFF.

Sportchefen Mattias Kronvall har tidigare klargjort att klubben vill behålla Erik Andersson även 2018.

– Det hoppas vi på, men vi vet ingenting ännu, sa Kronvall till 24Trelleborg förra veckan.

Nu pekar det mesta mot ett stort glädjebesked för TFF-supportrarna.

Erik Andersson saknades nämligen på Malmö FF:s första träning för året – och mästartränaren Magnus Pehrsson ville inte säga varför.

– Det kan kanske vara saker på gång där, sa MFF-tränaren kryptiskt om mittfältarens frånvaro.

Om det blir en ny sejour i TFF-dressen för lovande Erik Andersson återstår att se, och även om det i så fall rör sig om en permanent lösning eller ett låneavtal.

Trelleborgs FF kör i gång försäsongen på torsdag, den 11 januari.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

silly season

Vill behålla mästarklubbens guldklimp: ”Det hoppas vi på”

Snart kommer det att hetta till på TFF:s värvningsfront, lovar Mattias Kronvall.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.11:03, 3 januari, 2018

Vill behålla mästarklubbens guldklimp: ”Det hoppas vi på”

Trelleborgs FF allsvenska rustning har gått lugnt till hittills.

På minuskontot det här övergångsfönstret finns än så länge succéanfallaren Dino Islamovic som valde att flytta till Östersund.

På pluskontot finns endast mittfältaren Sebastian Ohlsson från Degerfors.

– Rent allmänt i de allsvenska klubbarna har det varit ganska lugnt överlag – men det känns som att det kommer ta fart nu de närmsta veckorna, säger TFF:s sportchef Mattias Kronvall.

I nuläget finns inget nytt att rapportera om truppbygget.

– Det kommer hända lite saker inom kort, men det håller vi lite på, säger Kronvall.

Det återstår en hel del jobb för sportchefen och Trelleborgs FF innan den allsvenska premiären den 1 april.

– Det är som vi har sagt innan. Vi vill ha in spelare i backlinjen, både en ytterback och en mittback. Sen vill vi ha in en innermittfältare, en målvakt och en anfallare för att ersätta Dino (Islamovic), säger Kronvall.

Mittfältskuggen Erik Andersson – som de senaste två säsongerna har varit utlånad till TFF från mästarlaget Malmö FF – är högaktuell för ytterligare en utlåningssejour i Trelleborg.

– Det hoppas vi på, men vi vet ingenting ännu, säger Kronvall.

Träningsstarten för TFF är nästa torsdag, den 11 januari.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng