Berusad man bar knivar utomhus | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Berusad man bar knivar utomhus

När polisen kontrollerade mannen hittade de flera knivar.

Josefine Göransson

Kl.14:42, 18 december, 2017

Berusad man bar knivar utomhus
Foto: Arkiv

En man i 65-årsåldern döms vid Ystads tingsrätt för två olika brott. I slutet av juni i år stoppades en bil av polis i Anderslöv. Föraren, som tidigare lagförts för olovlig körning, hade vid tillfället inte rätt till att framföra bilen och mannen döms därför nu för grov olovlig körning.

Drygt tre månader senare kontrollerades mannen i närheten av Kyrkogatan i Anderslöv. Vid det tillfället ska mannen ha varit berusad och på honom hittade polisen tre knivar. Mannen har i förhör erkänt gärningen och han döms nu för brott mot knivlagen.

Straffet för de båda brotten blir 70 dagsböter á 50 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Boende uppmärksammade inbrottsförsök – två gripna

Två inbrottstjuvar togs på bar gärning under natten till söndagen.

Michaela Ekström

Kl.10:45, 22 april, 2018

Boende uppmärksammade inbrottsförsök – två gripna
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Vid klockan 01.47 larmades polis till Frihedsgatan i Trelleborg med anledning av ett inbrottsförsök.

De boende på adressen ska ha uppmärksammat att två män befann sig på tomten. Inbrottstjuvarna ska ha brutit upp en grind till bostaden, ryckt i handtag och sedan tagit två cyklar.

De hann dock inte så långt. De två männen, 28 respektive 21 år gamla, greps kort därefter. De är nu misstänkta för försök till stöld, skadegörelse samt stöld av cykel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinna ljög om våldtäkter – döms sju år senare

Hittade på att hon blivit inlåst, slagen och våldtagen.

Michael Olsson

Kl.22:18, 20 april, 2018

Kvinna ljög om våldtäkter – döms sju år senare
Foto: Bildbyrån / Pixabay

Under fredagen dömdes en 25-årig kvinna från Trelleborg för falsk tillvitelse vid Malmö tingsrätt för ett brott hon begick den 27 december 2011. Vid det aktuella datumet plockades kvinnan upp av en polis och togs in till stationen. Där upprättades två anmälningar, en rörande olaga frihetsberövande, misshandel och olaga hot samt en annan rörande våldtäkt. Problemet var att kvinnan ljög om vad som hänt.

Kvinnan berättade att hon hade åkt taxi från centralen med en okänd man, och på vägen dit sa han att han skulle döda henne om hon ropade på hjälp. Därefter uppgav kvinnan att hon hade varit instängd i mannens lägenhet i flera dagar och utsatts för slag samt 15-20 våldtäkter. Kvinnan kunde dock inte uppvisa några skador.

Den anklagade mannen togs in till förhör och en husrannsakan gjordes. Mannen förnekade samtliga brottsanklagelser och berättade att han varken låst in, slagit eller våldtagit kvinnan. Han uppgav istället att det var hon som ville stanna hos honom, och att hon stannade där mot hans vilja. Något två tjejkompisar till mannen kunde bekräfta. De hade också varit på besök hos mannen samtidigt som kvinnan var där, och inte sett något som stack ut.

Den 26 januari 2012 lades brottsmisstankarna mot mannen ner och därefter försökte polisen få tag i kvinnan, men utan framgång. Hon anhölls senare i sin frånvaro, vilket är anledningen till att åtalet dröjde.

Nu har kvinnan döms till villkorlig dom, 80 dagsböter á 50 kronor samt så ska hon betala ett skadestånd på 10 000 kronor till mannen. Kvinnan kunde ha fått ett halvårs fängelse, men då hon var 20 år när händelsen inträffade får hon istället villkorlig dom och dagsböter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lastbil och personbil frontalkrockade på stor väg

Flera olyckor inträffade under fredagsmorgonen. Sammanlagt sju fordon har kolliderat.

Michael Olsson

Kl.08:01, 20 april, 2018

Lastbil och personbil frontalkrockade på stor väg
Foto: Bildbyrån

Klockan 07.48 på fredagsmorgonen fick SOS Alarm in ett larm om en trafikolycka som inträffade i Trelleborgs kommun. Enligt de initiala uppgifterna till SOS Alarm skulle det var det vara en personbil och en lastbil som krockade med varandra på väg 101. Olyckan skedde strax väster om Anderslöv och Trafikverket uppger att olyckan har stor påverkan på trafiken.

Polisen skriver att fordonen har frontalkrockat med varandra. Däremot verkar skadeläget inte vara allvarligt, då kvinnan i personbilen själv har beställt bärgare.

– Kvinnan som körde personbilen beställde bärgare själv, så hon var vaken och talbar när personal kom dit. Och det verkar inte ha ändrats, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Ungefär samtidigt inträffade en trafikolycka mellan två personbilar på E6 i höjd med Hököping i Vellinge. Kollisionen orsakade köer och kort efter kolliderade tre bilar strax söder om Tygelsjöavfarten.

– Där är det oklart hur det har gått till, men var väldigt långa köer och det är det fortfarande, säger Kim Hild vid 09-tiden och fortsätter:

– Det har beställts bärgare för tre stycken fordon sammanlagt. Men det ska inte vara några personskador.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Personbil i diket – förare borta

På torsdagsförmiddagen inträffade olyckan.

Mia Martelleur

Kl.11:00, 19 april, 2018

Personbil i diket – förare borta
Foto: Arkiv.

En trafikolycka har inträffat på Hemmesdynge byaväg strax innan Äspö. Larmet kom vid 10.50 på torsdagen. Det ska ha rört sig om en personbil som har kört ner i diket.

Enligt polisen står endast bilen kvar i diket men ingen förare har synts till på platsen.

I nuläget finns ingen misstanke om brott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgare slogs blodig med basebollträ

En 17-årig tjej och hennes medbrottsling har straffats.

Michael Olsson

Kl.17:59, 18 april, 2018

Trelleborgare slogs blodig med basebollträ
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Under onsdagen dömdes en 17-årig tjej från Trelleborg för grov misshandel vid Malmö tingsrätt, tillsammans med en 20-årig kvinna som döms för medhjälp till grov misshandel.

Det var den 30 augusti förra året som händelsen inträffade. Allt började när målsägaren kontaktade 20-åringen och berättade att hon ville ha tillbaka en handväska som hon lånat ut till henne. De bestämde att de skulle mötas upp och då kontaktade 20-åringen en 17-årig vän.

Duon tog med sig ett baseballträ, och på vägen till målsägaren möttes de upp av en tredje tjej. Därefter gick händelseförloppet snabbt. Den tredje tjejen förde en lugn och sansad konversation med målsägaren, medan de andra två stod på ett behörigt avstånd. Men sedan kom 17-åringen med sitt baseballträ och en konfrontation uppstod av oklar anledning.

17-åringen slog målsägaren hårt med basebollträet på huvudet och kroppen. Målsägaren blödde kraftigt och tappade delvis medvetandet. Nu döms 17-åringen till ungdomsvård samt 100 timmars samhällstjänst. Hade hon inte varit så ung hade hon kunnat straffas med 1,5 års fängelse.

20-åringen döms till skyddstillsyn, men duon måste tillsammans betala ett skadestånd på drygt 23 000 kronor till målsägaren. Utöver det så ska 17-åringen betala ytterligare skadestånd på knappt 9 000 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng