Därför får den allsvenska bollen ny färg: ”Vill försöka tvätta bort stämpeln”

Bollen förändrades redan inför förra säsongen – nu ändras de på nytt.

Jesper Hallberg

Kl.15:01, 13 november, 2017

Därför får den allsvenska bollen ny färg: ”Vill försöka tvätta bort stämpeln”
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Bollen i allsvenskan ändrades inför den gångna säsongen till en vit boll med gulblå detaljer. Till den kommande säsongen ändras det på nytt – till en gul boll.

– Den blir mycket tydligare med den färgen, synligheten ökar. Dels är det en fördel för spelarna själva och publiken. Men så finns det annan aspekt också, för i Sverige har det funnits en lång historia av att man bara kan spela med en gul boll på vintern, på konstgräs eller förr i tiden på grusplaner. Vi vill försöka tvätta bort den stämpeln, säger Richard Kjell, Country Sales Manager på svenska Select Sport AB till Fotbollskanalen.

Men det är bara färgen som ändras, bollen kommer vara densamma. Det säger Richard Kjell till Fotbollskanalen.

– Det var väl inför säsongen som man hörde några som gnällde, ”varför väljer de den här bollen?” eller ”varför väljer de det här märket?”. Men vi har inte hört ett enda negativt ord sedan dess. Vi har bara fått höra det är en fantastiska bra boll och alla verkar tycka att det är bra att man bara spelar med en boll. Då slipper man byta från match till match eller från träning till träning. Spelarna kan ju i lugn och ro lära känna bollen och träna på frisparkar och så vidare, säger han till sajten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstads BK - Trelleborgs FF

Patrick Winqvist: ”Han har aldrig varit bättre”

Tränaren hyllar mittfältaren inför matchen mot Halmstad.

Viktor Andersson

Kl.10:56, 17 mars, 2018

Patrick Winqvist: ”Han har aldrig varit bättre”
Trelleborgs FF jublar efter ett Marcus Pode-mål. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Halmstad – Trelleborg.

Det är den match som ska ge ytterligare bevis på hur långt ifrån eller nära den allsvenska nykomlingen TFF är ett vägvinnande spel.

LÄS MER: Smällen: Mittfältaren missar allsvenska premiären

Frågar man Trelleborgs tränare Patrick Winqvist finns det en hel del kvar.

– Jag sticker inte under stolen med att jag inte är nöjd med resultat vi har gjort så här långt, säger Patrick Winqvist.

I en svår grupp i Svenska Cupen med Östersund, Kalmar och Åtvidaberg åkte TFF rätt ut – utan att egentligen vara nära avancemang.

– Det är ingen panik och även om jag tycker att man ska vara bra hela tiden så är det en omställning, det tar tid och har sina förklaringar. Jag tror också att det är viktigt att vi får de här smällarna nu, fortsätter Winqvist.

Under lördagen (klockan 13) möter TFF ett lag som inför säsongen, tvärtemot de själva, tagit klivet ner i seriesystemet.

– De spelar ett liknande 3-5-2-spel som IFK Göteborg (som Trelleborg möter i premiären) och GAIS (som de möter i nästa träningsmatch). Det blir två bra träningsmatcher att få – det faller bra, säger Winqvist.

Vilken spelare i Trelleborg ska vi hålla lite extra utkik efter i år?
– Det är alltid svårt att säga eftersom alla har sin roll och jag tycker mest att det är roligt att se när hela laget fungerar från Marko (Johansson) längst bak till Salif (Camara Jönsson, nu långtidsskadad) längst fram, säger Winqvist men fortsätter.

– Men en sån som Zoran Jovanovic har aldrig varit bättre och har en utvecklingskurva, som trots sin ålder, pekar uppåt. Han är en av de smartaste spelarna ja tränat. Jag gläds också med Alexander Blomqvist och så har vi många spelare i år som, jag ska inte säga kan få sitt genombrott för det har de redan fått – men som har sina bästa år framför sig.

Annars är förutsättningarna i Trelleborg att Mattias Håkansson kommer att missa matchen (knäskada) och Robin Nilsson har problem med en hälsena.

Men glädjande nog är nyförvärvet Oscar Johansson (som haft problem med baksida lår) tillgänglig för spel och kommer förmodligen göra debut. Dessutom börjar det ljusna allt mer för Freddie Brorsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Smällen: Mittfältaren missar allsvenska premiären

Tvingades bryta träningen med befarad knäskada.

André Eriksson

Kl.18:34, 15 mars, 2018

Smällen: Mittfältaren missar allsvenska premiären
Mattias Håkansson, mitten. Foto: Bildbyrån

Det var under onsdagens träningspass som olyckan var framme för Trelleborgs FF:s yttermittfältare Mattias Håkansson.

25-åringen skadade ena knäet – och mycket tyder nu på att han kommer bli borta en längre tid från fotbollen.

LÄS MER: Succétränaren förlänger med Trelleborgs FF

– Jag räknar inte med honom till premiären (den 1 april mot IFK Göteborg reds. anm.), det känns inte så i alla fall, säger tränaren Patrick Winqvist till Sydsvenskan.

Håkansson kommer förhoppningsvis undersökas genom en magnetröntgen under fredagen för att se exakt hur illa det är ställt med knäet.

– Det är en viktig spelare som försvinner. Mattias tillför mycket till laget med sin speed på kanten. Det är den typen av kvalitet vi behöver i laget i allsvenskan. Ytterligare en långtidsskada hade varit tungt, säger Patrick Winqvist till tidningen.

På lördag träningsspelar Trelleborgs FF borta mot Halmstads BK. Avspark 13.00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succétränaren förlänger med Trelleborgs FF

Blir klubben trogen i ytterligare två säsonger: "Jag trivs väldigt bra"

Viktor Andersson

Kl.21:30, 14 mars, 2018

Succétränaren förlänger med Trelleborgs FF
Patrick Winqvist. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Nu är det klart. Tränaren som tog upp Trelleborgs FF i Allsvenskan blir kvar i klubben. Detta meddelar TFF på sin hemsida.

Kontraktet är skrivet över 2020.

– Det är oerhört glädjande att vi kan fortsätta bygga långsiktigt med Patrick som huvudtränare. Tillsammans med Patrick har laget tagit nya steg framåt varje säsong och vi ser fram emot att fortsätta våra framsteg tillsammans, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF till hemsidan.

Trelleborgs FF gör i år sin första säsong i Allsvenskan sedan 2011

–Jag trivs väldigt bra med både laget, föreningen och alla som arbetar i och tillsammans med klubben. Jag känner att spelarna och klubben fortsätter att utvecklas, något som varit en viktig faktor för mig i valet att förlänga avtalet, säger Patrick Winqvist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dinos målsuccé fortsätter – vill ut i Europa

Nytt Östersund-mål för den förre TFF-anfallaren.

Viktor Andersson

Kl.17:12, 3 mars, 2018

Dinos målsuccé fortsätter – vill ut i Europa
Foto: Tobias NykŠnen / BILDBYRÅN.

Trelleborgs åttamålsskytt från i fjol Dino Islamovic gör succé i sin klubb Östersund.

När laget avslutade Svenska Cupen med att besegra Kalmar FF med 3-0 och ta hem gruppsegern blev anfallaren återigen målskytt. Hans andra mål på tre matcher i Svenska Cupen.

Det kändes verkligen bra, jag vill alltid spela och när jag väl kom in så försökte jag prestera och visa upp mig. Jag tog många löpningar och till slut gav det utdelning och jag fick göra ett mål. Det är ju därför jag har kommit hit. säger Dino Islamovic till Osdsport.se.

 

Nu vill han ta ut Östersund i Europa igen. Och han vet hur det ska gå till.

Ja det tror jag. Vi går ut för att vinna varje match och gör vi det så kommer vi ut i Europa igen. Det är vad hela truppen är inställda på. Vi kom ut i Europa denna väg förra året och det är inget som säger att vi inte gör det igen. Så målsättningen är självklar för oss, fortsätter Islamovic.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgs FF - Åtvidabergs FF

TFF-talangens succé: ”Jag har tagit extremt stora kliv”

Mittfältaren bombsäker inför sista gruppspelsmatchen, vägrar komma sist.

Viktor Andersson

Kl.09:58, 3 mars, 2018

TFF-talangens succé: ”Jag har tagit extremt stora kliv”
Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN.

Det har gått snabbt för Trellborgs-talangen Felix Hörberg. Förra säsongen spenderades i Trelleborgs U19-lag.

Den här säsongen har han både hunnit göra debut och trycka in sitt premiärmål.

– Det är klart att det var fantastiskt att få göra mål. Att det betydde något gör att det blir något extra också, säger Felix Hörberg till 24Trelleborg.se.

Målet handlade mer om att springa än om någon stor individuell prestation. I stället var det Anton Tideman som löpte linan ut längs kanten och serverade bollen till en fri Felix Hörberg – som bara behövde sätta sulan till.

– Jag såg chansen och tog den sedan var det bara att rulla in den, fortsätter Hörberg.

Men det var en lång löpning – var du inte trött?
– Nja, det var ju så pass tidigt i matchen och vi har jobbat på bra under försäsongen – jag är i bra form, skrattar Hörberg.

I ett snöigt Kalmar fick Trelleborg mest jaga boll resten av matchen och hemmalaget vann till slut med 2-1.

Hur var det att spela under de förhållandena?
– Det var fruktansvärt kallt och speciellt i den första halvleken när vi hade motvind och snöstorm rätt i ögonen. Typiskt nog slutade det blåsa i den andra halvleken – så den fördelen fick vi inte.

Det har gått fort för dig de senaste veckorna – hur ser dina mål ut för säsongen?
– Jag har tagit extremt stora kliv den senaste tiden och målet är att jobba till mig ett kontrakt först och främst. Säsongsmålet är att få göra allsvensk debut – det är det jag jobbar för.

Hur ser du på skillnaden på P19 och A-lag?
– Det är svårt att jämföra men framförallt är det tempot som skiljer, där är det extremt stor skillnad. Men också saker som fysik och att alla här vill vinna precis hela tiden och jag menar – alla har tagit sig hit av en anledning.

På lördag spelar Trelleborg den sista gruppspelsmatchen hemma mot Åtvidaberg. En på pappret betydelselös match. Men inte om du frågar Felix Hörberg.

– Vi spelar inte bara för att liksom spela av den här matchen. Vi kan slipa lite på det vi behöver jobba med, det där lilla extra, och så ska vi ta tre poäng –  vi ska inte komma sist, avslutar Felix Hörberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng