Trelleborgskrogen satsar på nytt koncept: ”Kul för trelleborgarna”

Bowlingrestaurangen Lucky Ten renoveras just nu. Ägaren vill höja nöjesutbudet och planerar nu för såväl biljardbord som en musikscen.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.18:58, 10 oktober, 2017

Trelleborgskrogen satsar på nytt koncept: ”Kul för trelleborgarna”
Patrik Bohlin driver Lucky Ten som nu sätter in biljardbord och en scen. Foto: Gabriel Almlöf

Lucky Ten på Valldammsgatan är mest känd för sin bowling. Men nu arbetas och bankas det för fullt inne i lokalen för en ombyggnation. Ägaren Patrik Bohlin gör plats för biljardbord, shuffleboard och en ny musikscen.

– Det är många kunder som har önskat ett biljardbord här inne. Så nu gör vi slag i saken och sätter in biljardbord och shuffleboard. Det finns även planer på lite andra nöjesaktiviteter. Det finns ju inga andra ställen i stan som har biljard vad jag vet. De som vill spela måste åka in till Malmö, säger Patrik Bohlin.

Under hösten planerar man även en ökad satsning på livemusik. I hörnet av restaurangen kommer det bli plats för en scen. Nu vill man att fler ska välja att roa sig hemma i Trelleborg istället för att åka till andra orter.

– Med tanke på nöjesutbudet i Trelleborg så vill vi hitta på något kul för trelleborgarna. Vi vill kunna erbjuda fler nöjesalternativ här på hemmaplan. Jag tror det kommer att uppskattas av många.

Förhoppningen är nu att Lucky Ten ska bli ett populärt ställe för bowling, biljard och socialt umgänge. Även om invigningen är några veckor bort finns det möjlighet att spela betydligt tidare än så.

– Vi kommer ha en stor invigning den 28 oktober. Men förhoppningen är att kunna erbjuda biljard redan nu till helgen, säger Patrik Bohlin.

Bowlingbanan håller öppet som vanligt under renoveringen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Vilken jävla cirkus

Två år efter succén med ”En underbar jävla jul” är Helena Bergström tillbaka med sin nya film. Så lyder domen för "Vilken jävla cirkus".

Mia Martelleur

Kl.14:53, 20 oktober, 2017

Biorecension: Vilken jävla cirkus
FOTO: Pressbild

Två år efter succén med ”En underbar jävla jul” är Helena Bergström tillbaka med sin nya film “Vilken jävla cirkus”. Utöver titlarnas inbakade svordomar finns ingen koppling filmerna emellan och den som hade hoppats på en ny mysfilm att fly senhösten med, kommer att bli besviken.

Efter att ha förlorat sitt livs kärlek dras Hugo (Gustav Lind) ner i en nedåtgående spiral. Han kan inte längre fokusera på lektionerna på Handelshögskolan och vänner och familj oroar sig för honom. En dag cyklar han omkull och hittas av unga Anna (Molly Nutley), en stum hästskötare på Cirkus Margot. Direktör Casall (Tomas von Brömssen), som kämpar med cirkusens ekonomi, ser Hugo som en skänk från ovan och ger honom en möjlighet att stanna på cirkusen och förnya sig själv.

Vilken jävla cirkus är betydligt mer dramatisk än Helena Bergströms förra film, En underbar jävla jul, som gjorde biosuccé under senhösten för ett par år sedan. Här både hemsöks och utgörs de flesta karaktärerna av olika trauman samtidigt som det finns material för att göra en gedigen feel good-film av det mörkare slaget.

Vi får exempelvis bekanta oss med en ilsken och svartsjuk clown, ett ungt kärlekspar, en förförisk akrobat och en älskvärd men hopplös cirkusdirektör. Problemet Vilken jävla cirkus ständigt brottas med är sin övertydlighet. För att förklara sina karaktärers tankegångar envisas Helena Bergström med att använda minnesbilder och övertydlig symbolik för att repetera vad vi redan vet. Det är som att hon inte litar på sin egen publik. Detta i kombination med att filmmusiken ständigt skriver oss på näsan, kommer säkerligen få en och annan biobesökare att känna sig dumförklarad – åtminstone rejält uttråkad.

De flesta skådespelarna behandlar dock sina karaktärer rätt bra. Tomas von Brömssen är som klippt och skuren för att spela den vänlige men plågade cirkusdirektören med flaskan nära till hands, fast det är framförallt Gustav Lind och Molly Nutley som stjäl rampljuset. Speciellt när de spelar mot varandra. De har en fin kemi, vilket också räddar filmen från de riktigt låga betygen.

Betyg: 

ft_betyg_2

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se

 

FaktaFilm: Vilken jävla cirkus (2017)
Manus & regi: Helena Bergström
Med: Gustav Lind, Tomas von Brömssen, Molly Nutley m.fl.
Genre: Drama Speltid: 2 tim 5 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sven Melander till Trelleborg med ny show

Semestersabotörerna kommer att köra en ny julshow i Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.21:01, 16 oktober, 2017

Sven Melander till Trelleborg med ny show
Fotograf: Bengt Nyberg

Komikertrion Sven Melander, Tommy Juth och Mikael Neumann, även kallad Semestersabotörerna, åker i december ut på turné med föreställning. Nu står det klart att ett av stoppen blir i Trelleborg.

Föreställningen heter ”Bland töntar och troll” och är gruppens första julshow någonsin. Föreställningen blandar klassiska julsånger, men lätt galen musikalisk humor, roliga dialoger och monologer.

Föreställningen spelas upp på Biograf Grand i Trelleborg den 7 december.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Snömannen – stjärnspäckat och grandiost eller plattfall?

Den svenska regissören Tomas Alfredson är i dag tillbaka på vita duken med en ny rulle. Så lyder domen av vår recensent.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.12:00, 13 oktober, 2017

Biorecension: Snömannen – stjärnspäckat och grandiost eller plattfall?
Foto: Pressbild

Vår svenska stjärnregissör Tomas Alfredson (Låt den rätte komma in, Tinker Tailor Soldier Spy) är tillbaka och har filmatiserat den norska stjärnförfattaren Jo Nesbøs Snömannen, med bland annat den amerikanska stjärnskådespelaren Michael Fassbender (Inglorious Basterds, vPrometheus) som spelar stjärnpolisen Harry Hole. Det är väldigt skandinaviskt – men som ni märker också ganska stjärnspäckat och grandiost.

Mycket känns igen när de första vidsträckta bilderna av snöiga landskap presenteras och så fortsätter det. Du som är bekant med Alfredsons lite murriga, rökiga och långsamma stil, eller suputar till poliser signerat de deckare vi blivit kanske alldeles för försedda med kommer att känna sig hemma.

Harry Hole, alltså Fassbender, vaknar upp på en bänk med en vodkaflaska i näven som sig bör och snart nog påbörjas en riktigt knepig mordgåta när kvinnor plötsligt börjar försvinna här och var i Norge – alltid med smältande snögubbar bredvid brottsplatserna.

Vi får bekanta oss med norska Bergen, en kedjerökande huvudperson, slemmiga läkare, elaka män och högt uppsatta skummisar. Rollistan imponerar. Svenska skådespelare som Peter Dalle (Yrrol) och Sofia Helin (Bron) får spela med stora namn som Val Kilmer(Heat), J.K. Simmons (Whiplash) och Charlotte Gainsbourg (Melancholia).

Det är en historia som tuggar på i sin egen, lite långsamma takt under två timmar men då och då bränner det till och blir rejält spännande.

“En fröjd för ögat”

Alfredson lyckas också fånga de norska landskapen på ett sätt som ibland blir bländande vackert, den pyrande snön och de smugorna, dränkta i vitt är ofta en fröjd för ögat. Det är också kul att se ett så pass hett namn som Michael Fassbender i den här potpurrin av skandinavisk melankoli.

Men det finns en hel del som gör att filmen aldrig blir något annat än en fungerande thriller att slänga igång en fredagskväll för mig. Även om den verkligen duger gott så. Jag tycker att Harry Hole är en ganska opersonlig och ointressant huvudkaraktär och kunde inte sluta jämföra honom med den mycket mer färgstarka Lisbeth Salander från Milleniumtrilogin – Snömannen blir någon slags korsning mellan David FincherThe Girl With the Dragon Tattoo (2011) och, typ, Wallander.

Många skådespelarinsatser är nämligen alldeles för träiga för att bli något annat än så och de knepiga, lite överdramatiska motiven och teman samt några knasiga sidospår i berättelsen är även de lite billiga.

Jag drar aldrig riktigt på smilbanden, utom när snögubbarna dyker upp till dramatisk musik, men då av helt fel anledning. Fingertoppskänslan som Alfredson visat sig ha innan dyker upp då och då men det blir snarare jag som får leta efter den än att den är alldeles uppenbar.

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se.

Betyg: 

betyg filmtopp

FaktaTitel: The Snowman

Regi: Thomas Aflredsson

Manus: Peter Straughan, Hossein Amini

Med: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Peter Dalle, m.fl.

Genre: Thriller, Drama

Speltid: 1 tim 59 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mora Träsk kommer till Trelleborg

Kultbanden kommer till Trelleborg för en ny show.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.21:54, 12 oktober, 2017

Mora Träsk kommer till Trelleborg
Mora Träsk under en föreställning i Enskede. Foto: Hasse Eriksson

Trelleborg kommer att få besök av ett av Sveriges största kultband. Det är gruppen Mora Träsk som kommer att ha en spelning i Parken den 25 november.

Mora Träsk har med sina barnlåtar underhållit generationer av barn. Många har säkerligen nostalgiska minnen av låtar som ”Tigerjakt”, ”Fader Abraham” och ”Klappa händerna när du är riktigt klar”.  

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kikki Danielsson kommer till Trelleborg

Kikki Danielsson är en del av kändiskvartetten som kommer till Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.20:58, 11 oktober, 2017

Kikki Danielsson kommer till Trelleborg
Kikki Danielsson kommer hålla ett föredrag på Trelleborgs bibliotek. Foto: Wikimedia Commons

”Så mycket bättre”-aktuella artisten Kikki Danielsson kommer snart till Trelleborg. Men det är inte för att sjunga ”Bra Vibrationer” eller andra hits. Hon kommer istället att hålla ett föredag och låta sig intervjuas under Biblioteksveckan. Kikki Danielssons föredrag kommer ske den kvällen den 17 oktober.

Det kommer dock fler kända ansikten som kommer till Biblioteksveckan. Ebba Witt-Brattström, Dick Harrison och Harald Treutiger är de tre övriga toppnamnen under veckan.

Biblioteksveckan pågår mellan 16-19 oktober.

FaktaBiblioteksveckan i Trelleborg

16 oktober
12:00 Lunchföredrag med Håkan Wallander
19:00 Författarframträdande med Ebba Witt-Brattström

17 oktober
12:00 Lunchföredrag med Lars Larsson
19:00 Kvällsföredrag med Kikki Danielsson

18 oktober
12:00 Lunchföredrag med Lars Lundqvist
19:00 Kvällsföredrag med Dick Harrison

19 oktober
12:00 Lunchföredrag med Kristina Jennberg och Elisabeth Iregren
19:00 Kvällsföredrag med Harald Treutiger

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng