TV: Se vännernas hyllningsvideo till Kim Wall

För att hylla Kim Wall som person och journalist har hennes vänner gjort en video om henne. Videon presenteras i samband med en insamling till en fond till hennes minne.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:54, 11 september, 2017

För att hedra minnet av journalisten Kim Wall från Trelleborg har en fond skapats i hennes namn. Målet med fonden är att samla in 100 000 amerikanska dollar till förmån för unga kvinnliga journalisters möjlighet att kunna skriva berättelser om olika subkulturer i världen. I skrivande stund har insamlingen resulterat i 26 000 dollar. Donationer görs via Gofundme.com.

I samband med insamlingen skapade även Kims vänner och kollegor en film för att visa hennes arbete och hur hon var som människa. Kim Walls öde har berört hela Sverige och även stora delar av världen där hon sörjs av sina kollegor.

Kim Wall försvann i samband med ett reportage av den danske uppfinnaren Peter Madsen. Hon hittades sedan död i havet. Madsen sitter häktat misstänkt för mord alternativt dråp, men menar själv att det var en olyckshändelse.

Se hela videon i spelaren ovan. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Familjefys med Emelie

TV: Så får du tid till träningen: ”Sätt inte ribban så högt”

24Sveriges nya träningsskribent Emelie Elmes tipsar om hur du hinner med träningen i din vardag. Hon visar även upp ett kort och effektivt träningspass.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:00, 14 september, 2017

Att träning är bra, det vet vi. Att det gör oss piggare, friskare, gladare och att det förmodligen kommer leda till ett längre liv, det vet vi också. Trots detta är det många som har svårt att få in träning som en naturlig del av vardagen.

En av de vanligaste förklaringarna jag hör är bristen på tid. Tid har vi alla. Det är däremot i slutändan vi själva som väljer hur vi ska prioritera den.

Användare av sociala medier sitter i genomsnitt och scrollar i över en timme om dagen. (!?)

Sätt inte ribban så högt. Tränar du nio minuter idag så är det mer än vad de som inte tränar alls gör. Här kommer fyra övningar du kan köra precis vart som helst. För DU har väl nio minuter över till träning idag? Idag kan vara dagen du tar tag i det!

Jobba 30 sek per övning, vila 15 sek. 3 varv!

Knäböj/squats

Här tränar du främst: framsida lår, baksida lår och rumpa

Så gör du: Stå höftbrett isär, pressa knäna lite utåt så att de inte faller inåt. Brösta upp dig och håll ryggen rak med lätt svank. Tighta till mage och bål och håll den spänningen hela tiden. Håll tyngden på hälarna och sätt dig så djupt som din rörlighet tillåter. Krummar du ryggen har du gått för djupt.

Dips

Här tränar du främst: triceps, baksidan av armen (Eller gäddhänget, kärt barn har många namn)

Så gör du: Dra bak och ned axlarna, se till att armbågarna går rakt bakåt genom hela övningen. Sträva efter att ha rumpan så nära stolen som möjligt. Böj armarna och sträck ut dem igen, Vill du ha det tuffare? Sträck på benen!

Superman

Här tränar du främst: rygg och balans

Så gör du: Stå på alla fyra. Fokus genom hela övningen på att ha höften stilla och höftbenen lika långt från golvet så att du inte tippar höften. Blicken i golvet och håll spänningen i bålen. Sträck diagonal arm och ben, håll kvar ett par sekunder innan du byter.

Plankan

Här tränar du främst: mage och core men precis hela kroppen är med och jobbar

Så gör du: Armbågarna under axlarna. Håll en naturlig svank, du känner direkt när du börjar tappa position. Det vanligaste misstaget är att hamna i  ”hängbron”. Kör bara så länge du orkar hålla en rak och fin planka.

Här hittar Emelies Instragramkonto ”Familjefys”.

Emelie Elmes

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Polishunden Chip ska försvara Trelleborgs färger i SM

Två år gamla Chip reser nu till Stockholm för att kämpa om titeln Sveriges bästa polishund.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.16:58, 6 september, 2017

Polisenhunden Chip arbetar till vardags med att hålla Trelleborgs gator trygga. Men i veckoslutet reser han till Stockholm tillsammans med hundföraren Peter Hallberg för att tävla i SM för polishundar.

Två år gamla Chip kommer att ställas mot erfarna hundar i sex olika tävlingar. Trots att hunden är duktig så är Peter Hallberg försiktigt optimistisk inför tävlingarna.

– Chip är en jätteduktig polishund, hans styrka är att han har en enorm arbetskapacitet och en stor vilja. Men samtidigt är han bara två år gammal. Så att få till det under fyra dagar med en hund som bara är två år, det blir tufft, säger Peter Hallberg och forsätter.

– Han ställs mot hundar som jobbat väldigt länge i tjänsten och som varit på fler tävlingar. Jag tror det kommer gå bra, men inte medalj.

Chip har jobbat på hundgruppen i södra Skåne sedan december och är en nykomling i tävlingssammanhang.

– Han har potentialen att bli svensk mästare kommande år. Skulle vi sitta och prata nästa år så hade jag trott mer på fina placeringar.

Varför väljer ni att tävla med honom redan i år?
– Helt enkelt för att jag tycker det är jäkligt skoj. Sedan kan inte alla vinna. Det är samma på OS, svenskarna åker dit utan att vinna, någon måste ju komma lite längre ner i resultatlistan också, säger Peter Hallberg med ett skratt.

Tävlingen pågår mellan 6-9 september i Stockholm. Grenarna som Chip kommer utmanas i är platsliggning med skott, lydnad, saksök, räddningssök, spårsök och skyddsarbete.

För att ladda upp inför tävlingarna har polisen på Söderslätt lagt upp en video av Chips kvalitéer. Se klippet i spelaren ovan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Se TFF:s galna firande efter segern

Ser du en buss i en rondell som kör varv efter varv och som tutar högt? Lugnt det är bara TFF som tagit en ny seger.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.09:03, 4 september, 2017

TV: Se TFF:s galna firande efter segern
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Hur firar man bäst en seger på bortaplan och att man är tillbaka på Allsvensk kvalplats? Vill man göra det på extra TFF vis så gäller det att hitta första bästa rondell och köra några varv samtidigt som chauffören tutar för glatta livet.

Efter 2-0 segern mot Syrianska i Södertälje gjorde man just det, något som lagkapten Kristian Haynes fångade på film och la ut på Instagram.

”Vi avslutar helgen med en ”rondellkörning” 3 nya friska poäng med oss hem till Trelleborg! Lets go!” skriver Haynes på Instagram.

Se firandet i klippet nedan: 

Vi avslutar helgen med en ”rondellkörning” 3 nya friska poäng med oss hem till Trelleborg! Lets go! #vietungaattmöta

Ett inlägg delat av Kristian Haynes (@kristian_7_haynes) Sep 3, 2017 kl. 8:54 PDT

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Se TFF:s båda mål mot Syrianska

Syrianska slogs tillbaka med 2-0 efter mål av Marcus Pode och Johan Brannefalk. Här ser ni de båda målen.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.17:44, 3 september, 2017

TV: Se TFF:s båda mål mot Syrianska
Arkivfoto: Bildbyrån/MATHIAS BERGELD

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Trelleborgs nyaste butik har öppnat

Under fredagen klipptes bandet och Synoptiks första butik i Trelleborg öppnades.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.11:54, 1 september, 2017

Trelleborgarna brukar retsamt kalla sin stad för orten med optiker och frisörer. Under fredagsmorgonen öppnade ännu en optiker i staden när Synoptik invigde sin 129:e butik i Sverige.

Trots den hårda konkurrensen strömmade kunderna in från första minuten och företaget tror på sin satsning.

– Vi ser att det finns en marknad för den typen av kedja som vi är. Vi vill vara folkets optiker. Det finns lågprisoptiker och det finns de som tar högre pris, men i mellansegmentet finns det en bra plats för oss. Trelleborg är av de största kommunerna som fram tills nu inte haft Synoptik, så satsningen känns rätt, säger regionschef Karl Sjödin.

img_2092

Tror du det finns risk att någon optiker behöver stänga i och med er etablering?
– Det finns alltid en utspädningseffekt med nya etableringar, men samtidigt är marknaden så stor att de nog bör fungera för alla i staden, säger Karl Sjödin.

Personalens utmaning är nu att lyckas sticka ut mot sina konkurrenter. Det ska man göra genom servicen menar butikschef Katarina Mattson.

– Trelleborg är som du sa en stad med många optiker. Det som vi ska vara superduktiga på är servicen. Synoptik är ett stort och känt varumärke, men mitt mål är vi ska vara den bästa här i staden.

img_2101

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng