VM-succé för Jessica – i brutala förhållanden

Efter ett väldigt tufft världsmästerskap räknas nu Jessica Fridlund som en del av världseliten – efter brandmannens tredje tävling någonsin.

Alexander Sandström Libb

Kl.17:54, 5 september, 2017

VM-succé för Jessica – i brutala förhållanden
Jessica Fridlund. Foto: Alexander Sandström Libb

Under måndagen tävlade trelleborgaren Jessica Fridlund i VM i swimrun, som i år anordnades i Stockholms skärgård. Jessica, som till vardags jobbar som brandman i Ystad, gjorde stor succé i sitt tredje lopp någonsin.

Tillsammans med partnern i Team Zeungum Life, Natalie Rec, kom hon på en femteplats med tiden elva timmar och 21 minuter.

LÄS MER: Brandmannen Jessica har chans på dubbla VM-guld

– Det känns bra med tanke på att det är mitt tredje swimrun någonsin och att jag då kom femma i världen. Sedan kändes det som att komma i mål var en vinst i sig, det var brutala förhållanden med regn och 15 meter per sekund i vind. Det var mycket starka strömmar och varje simsträcka kändes som att vara i en torktumlare, berättar Jessica som är ganska nöjd med en placering som kunde ha blivit något högre.

– Femma är bra men vi fibblade bort fjärdeplatsen i slutet, då vi båda två missade att svänga upp på ett ställe och istället sprang rakt fram. Vi tog en extra runda på 500 meter och tyvärr kom ett annat lag före oss då.

Det största problemet för Jessica var annars att den kraftiga nedkylningen i vattnet ledde till smärta i knäna. Det var dock ingenting som stoppade brandmannen.

– Efter fyra timmar hade jag ont i knäna och sista sju var det bara att kriga mig fram, berättar hon.

I nuläget vet Jessica inte om det blir någon mer swimrun-tävling men utesluter ingenting. Under hösten har hon ett par löparlopp inplanerade samt VM i hinderbana, då hon ska försöka försvara sitt guld.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

JUST NU: Larm om brand i industribyggnad

Larmet kom vid 18.45-tiden.

Magnus Jansson

Kl.18:57, 21 mars, 2018

JUST NU: Larm om brand i industribyggnad
Foto: Arkiv

Räddningstjänsten har ryckt ut till Klagstorp med anledning av en misstänkt brand i en byggnad. Larmet kom klockan 18.44.

Enligt initiala uppgifter ska det vara någon form av industribyggnad med verkstads- och måleriverksamhet och väktare sägs vara på plats. Övriga omständigheter kring händelsen är okända inledningsvis.

Texten uppdateras.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ordningsvakter sätts in på Gasverket

På fredag öppnar Gasverket i Trelleborg igen. Men inledningsvis kommer man att ha ordningsvakter på plats på ungdomsgården.

Gabriel Almlöf

Kl.17:56, 21 mars, 2018

Ordningsvakter sätts in på Gasverket
Fotograf: Jonas Ljungdahl

Den 6 mars togs beslutet att stänga fritidsgården Gasverket i Trelleborg under kvällstid. Anledningen är att det förkommit mycket hot och våld i anslutning till lokalerna, något som gjort att säkerheten för personalen och besökarna inte har kunnat garanteras.

– Det är inget roligt beslut att ta, men vi tar det för allas säkerhet. Vi måste skydda personalen, besökarna och egendomen. Jag hoppas att vi kan få bukt med problemet och att det blir en kortvarig stängning, sa Jörgen Flink, chef för Kultur och Fritidsförvaltningen, till 24Trelleborg då.

LÄS MER: Ungdomsgården tvingas stänga kvällstid: ”För mycket hot och våld”

Nu står det klart att Gasverket öppnar igen, men med ordningsvakter. På fredag kommer det att finnas två stycken vakter på gården för att upprätthålla lugnet för personal och gäster. Ordningsvakterna kommer inledningsvis att finnas på plats i två veckor, det rapporterar Lokaltidningen.

– Sedan ska vi utvärdera det för att se om problemen kvarstår och om behovet fortfarande finns, säger Anette Persson till Lokaltidningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen söker maskerade ungdomar

Tre maskerade ungdomar rånade en butik i Trelleborg i samband med stängning. Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp att hitta gärningsmännen.

Gabriel Almlöf

Kl.15:18, 21 mars, 2018

Polisen söker maskerade ungdomar
Foto: Gabriel Almlöf

Under fredagsnatten rånades en butik på Nygatan i Trelleborg. Det var när personalen skulle stänga butiken som tre maskerade rånare tog sig in genom bakdörren.

– I samband med stängningen tar sig tre maskerade män sig in i butiken och tilltvingar sig cigaretter och dagskassan. De har inte varit ute efter att skada personalen utan vill bara ha godsen. De har inte heller varit beväpnade vid råntillfället, säger förundersökningsledaren Anders Oxelbrand.

LÄS MER: EXTRA: Butik i Trelleborg utsatt för rån

Hur stora summor rör det sig om?
– Det rör sig om en mindre summa pengar.

Polisen vill nu gärna ha in tips om någon kan ha sett personerna som ska ha utfört rånet.

– De ska haft på sig scarf, keps, luva och solglasögon. Det rör sig om yngre förmågor. Har någon sett personer som rörde sig med dessa attiraljer på Nygatan runt midnatt mellan fredag och lördag, så får de gärna kontakta oss.

Polisen tipsas på 114 14.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Söderslättspartiet har fått en ny ordförande

Anders Ahvander tar över som ordförande i Söderslättspartiet.

Gabriel Almlöf

Kl.13:55, 21 mars, 2018

Söderslättspartiet har fått en ny ordförande
Anders Ahvander blir ny ordförande i Söderslättspartiet. Foto: Petter Arvidsson / Pressbild SÖS

Söderslättspartiet har fått en ny ordförande. Det blir Anders Ahvander från Skegrie, som tar över posten efter Anette Ståhlberg. Ahvander är tidigare företagare som vill få in tänket kring företagsekonomi in i politiken i Trelleborg.

– Jag ser Söderslättspartiet som det enda parti jag kan tänka mig att engagera mig i. Dels för att SÖS är ett oberoende lokalt parti med fokus på kommunens bästa, helt utan partipiskor från Stockholm. Men framför allt för att de flesta inom SÖS har erfarenheter från näringslivet som borgar för ett klarare fokus på ekonomi och effektivare styrning av våra gemensamma resurser, säger Anders Ahvander i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Söderslättspartiet: ”Ringvägen får inte belasta skattebetalarna”

Ahvander är en av dem som har varit med i framtagandet av SÖS valprogram 2018, en valprogram som han är mycket stolt över.

– Många politiker i Trelleborg häcklar oss med att vara ett enfrågeparti och visst är fortfarande kommunens viktigaste fråga, hamninfarten, betydelsefull. Men tyvärr har kommunens mest genomarbetade valprogram, Söderslättspartiets, inte fått det genomslag som jag anser det vara värt. Visserligen har en hel del av de frågor vi lyfte inför valet 2010 genomförts eller åtminstone påbörjats i vårt samarbete inom Kvartetten, men nu är det dags att öka tempot. Och det kommer alla trelleborgare snart att bli varse.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Film på Madsens dator visade hur en kvinna fick halsen avskuren

Förhören mot mordmisstänkte Peter Madsen fortsatte under onsdagen. Under förhören visade åklagaren upp en film som hittats på Madsens dator, där en kvinna får halsen avskuren. "Jag har aldrig sett filmen" sa Madsen i rätten.

Gabriel Almlöf

Kl.11:47, 21 mars, 2018

Film på Madsens dator visade hur en kvinna fick halsen avskuren
Foto: Johannes Jansson / Wikimedia Commons

Under onsdagen fortsatte rättegången mot Peter Madsen i Köpenhamns tingsrätt. Under hela förmiddagen förhördes Madsen om vad som egentligen hände på ubåten den dag då journalisten Kim Wall dog.

Madsen fortsätter att neka till att han ska ha mördat Wall, men erkänner att han har styckat kroppen och gett henne en begravning till havs.

Åklagaren menar på att Madsen även ska ha begått sexuella övergrepp inne i ubåten, något som han förnekar.

Under förhöret visade åklagaren upp filmer som hittats på Madsens dator. Där fanns bland annat en animerad film där en flicka får halsen avskuren. Därefter håller gärningsmannen upp flickans huvud.

Åklagaren frågade sedan Madsen om han inte tyckte att det var lite märkligt att han har den sortens film på sin hårddisk, med tanke på det brott som han nu är misstänkt för.

Madsen ska då ha svarat att han aldrig sett filmen. Han menar fortsatt på att Kim Wall dog av en gasförgiftning inne i ubåten efter att det blivit undertryck.

Man har även funnit en film med en riktig halshuggning på Madsens dator, men den valde åklagaren att visa den filmen för stängda dörrar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng