Viktigt landslagsläger stundar i Trelleborg

I helgen arrangeras ett landslagsläger i Liljeborgshallen i Trelleborg. Det är landslaget i Goalball som ska finslipa inför EM.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.21:00, 31 augusti, 2017

Viktigt landslagsläger stundar i Trelleborg
Foto: Bildbyrån

I september stundar EM i parasporten Goalball och i helgen kommer det svenska landslaget att träna i Trelleborg. Målet är att testa det underlag som kommer att spelas under EM, samt ta ut den slutgiltiga truppen.

En av anledningarna till att laget väljer just Trelleborg är att landslagskaptenen Fatmir Seremeti är från staden. En annan är att kommunen ställt upp med en hall som motsvarar lagets träningsbehov.

Hur bra är det svenska landslaget i Goalball?
– Vi är väldigt bra, vi är fyra i världen och kom fyra på Paralympics senast. Men alla motståndarlag är också väldigt bra på den här nivån. Det är 10 lag på EM som alla kan ta medalj, säger Fatmir Seremeti.

Trots tidigare meriter vill landslagskaptenen inte tala om att gå för guld.

– Nej, nej, inte i en sådan här tävling. För att vinna är det dagsformen som avgör. För att ens ta medalj krävs det att vi gör riktigt många bra dagar. Vårt mål i år är istället att hålla oss kvar i A-gruppen, som är den bästa gruppen i mästerskapet.

160916 Sveriges Fatmir Seremeti jublar under bronsmatchen i goalball mellan Brasilien och Sverige den 16 september 2016 under Paralympics i Rio de Janeiro. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / kod JL / 135699

Fatmir Seremeti Foto: Bildbyrån 

Lägret i Trelleborg ska nu användas för att få en mer samspelt grupp inför mästerskapet.

– Det finns mycket vi kan göra. Golvet kommer att ge svar på många frågor. Det golvet som vi använder i Liljeborgshallen liknar det vi kommer spela med på EM i Finland. Det innebär att vi kan lära oss hur vi ska spela och agera för att hantera det typ av golv på bästa sätt. Samtidigt kommer vi testa att spela ihop lite olika uppställningar, säger Fatmir Seremeti.

Den som vill komma och titta på träningarna är välkomna. Laget har öppna träningar lördag kl 14.30 – 17.00 samt söndag 09.30 – 12.00.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Blytung TFF-seger – bara tre poäng bakom BP

Trelleborg fick en drömstart mot Östers med mål efter två minuter. En ledning laget höll till slutsignal.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.20:55, 18 september, 2017

Blytung TFF-seger – bara tre poäng bakom BP
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Erik Andersson frälste Trelleborg med ett tidigt mål borta mot tabellsexan Öster. Ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Trelleborg hade ett jätteläge att knappa in på tabelltvåan Brommapojkarna efter att de förlorat mot Norrby i söndags. Och TFF tog chansen. Det blev en tuff match mot Öster, men Anderssons tidiga ledningsmål räckte för att ta hem tre blytunga poäng.

Seger innebär nu att det bara skiljer tre poäng mellan Brommapojkarna och Trelleborg. BP har vacklat rejält den senaste tiden med bara en poäng på de fyra senaste matcherna, samtidigt som Trelleborg tagit 10 poäng under samma period. Drömmen om en direktplats till allsvenskan är nu nära för ett stekhett TFF med sex omgångar kvar att spela.

FaktaÖsters IF – Trelleborgs FF 0–1 (0–1)

0–1, Erik Andersson (2' minuten)

Startelva Trelleborg (4-4-2):

Johansson – Tideman, Blomqvist, M. Andersson, A. Nilsson – Pode, R. Nilsson, E. Andersson, Jovanovic – Islamovic, Camara-Jönsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Drömläge för TFF i jakten på en direktplats: ”Jätteviktig match”

Trelleborgs FF chansen att på allvar ta sig in i striden om direktplatserna till Allsvenskan, efter att toppkonkurrenten Brommapojkarna förlorade i helgen. "Det skickas inbjudningskort från alla håll just nu" säger tränaren Patrick Winqvist.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.09:01, 18 september, 2017

Drömläge för TFF i jakten på en direktplats: ”Jätteviktig match”
Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF är ett av Superettans formstarkaste lag. Samtidigt har Brommapojkarna som var suveräna i inledningen av säsongen, dalat i prestationerna de senaste matcherna. I helgen förlorade de överraskande mot Boråslaget Norrby med 1-0.

Det gör att andraplatsen ligger inom räckhåll för Trelleborgs FF. Laget ligger sex poäng bakom ”BP”, men har en match mindre spelad än toppkonkurrenten. Något som innebär att TFF ikväll har möjlighet att krympa avståndet till bara tre poäng via seger mot Östers IF. 

– Med tanke på resultaten i helgen så är det en jätteviktig match. Det skickas inbjudningskort från alla håll just nu, säger Patrik Winqvist i en intervju till klubbens hemsida, men betonar samtidigt att motståndarna är ett bra lag.

– Östers IF har gjort mål i alla sina matcher i årets Superetta och det är riktigt bra gjort. Det är ett starkt omställningslag, så det måste vi se upp med. De är något ojämna, men man får inte glömma bort att de fortfarande är nykomlingar. Håller vi tätt där bak som vi gjort de senaste matcherna så finns där säkert någon där framme som kan peta in en boll eller två.

Avspark sker på Myresjöhus Arena i Växjö klockan 19:00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Jag vill vinna SM-guldet och trycka upp det i ansiktet på dem”

Rugbylaget Pingvin står i en SM-final mot största rivalerna Stockholm Exiles. Då eldar Pingvins lagkapten på rivaliteten lite extra. "Jag vill ha revansch mot Exiles för deras arrogans gjorde mig riktigt förbannad förra året" säger Matthew Keane.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:53, 17 september, 2017

”Jag vill vinna SM-guldet och trycka upp det i ansiktet på dem”
Matthew Keane är lagkapten i ett guldjagande Pingvin. Foto: Gabriel Almlöf

Trots att Matthew Keane bara är 23 år gammal är han en av Pingvins veteraner. Nordirländaren är både lagkapten och assisterande tränare i Trelleborgs rugbyklubb. Nu är han bara ett steg från att äntligen kunna bärga ett SM-guld.

Han studerar fortfarande men har möjlighet att komma till Trelleborg under sommarhalvåret för att spela rugby. Det är en stor kontrast från hemma. I Nordirland spelade han inför 15 000 åskådare under en skolcup. Nu är det max några hundra som sitter på läktaren. Trots att livet i Sverige är långt från glamoröst så trivs han bra här.

– Jag kom till en punkt där jag insåg att jag inte skulle bli en stor spelare hemma i Nordirland. Visst hade jag kunnat stanna och spelat på en ganska hög nivå, men då hade det mest blivit att sitta på bänken. Här får jag vara med i ett lag som slåss om titeln och jag får vara med och påverka vårt spel, säger Matthew Keane innan han avslöjar att det kanske finns en ännu större anledning.

– Sedan dejtar jag en tjej härifrån också, så det hjälper ju, säger han med ett leende.

Läs mer: Pingvins utspel inför hatmötet: ”Vi är bäst, det är inget snack”

Efter semifinalsegern mot Enköping står nu RC Pingvin i en SM-final. Där ställs man mot största rivalen Stockholm Exiles. Lagkapten Keane hymlar inte med att han vill trycka dit stockholmarna.

– Anledningen till att jag kom tillbaka i år var till stor del besvikelsen över förra säsongen. Vi uppnådde inte det vi ville, säger han och fortsätter.

– Jag vill ha revansch mot Exiles för de gjorde mig riktigt förbannad förra året. Det finns en skör tråd mellan självsäkerhet och arrogans. De gick långt över den linjen. Mitt stora mål den här säsongen har varit att komma tillbaka, ta ett SM-guld och trycka upp det i ansiktet på dem.

Efter SM-finalen reser Matthew Keane tillbaka till Nordirland för studier. Det är än så länge oklart om han kommer spela i den svartvitrandiga tröjan nästa år.

– Min förhoppning är att kunna komma tillbaka nästa år.  Det finns lite saker runtomkring som måste stämma, men självklart vill jag tillbaka. Då ska vi försvara guldet, säger han med ett leende.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pingvin får en ny kamplåt mitt i guldjakten

Pingvin jagar SM guldet. Nu får rugbyklubben en kamplåt som ska tagga laget det lilla extra.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.16:57, 14 september, 2017

Pingvin får en ny kamplåt mitt i guldjakten
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRŁN

Rugbylaget Pingvin jagar SM-guldet i Rugby. I helgen ställs dem i den andra semifinalen mot Enköping. För att ladda upp inför slutspelet har klubben nu släppt en ny kampsång via deras hemsida. Låten är skriven av lokala rockmusikern Rickard Harletun, som arrangerade Rockkalaset i somras.

Läs mer: Eldsjälen startar rockfestival i Trelleborg

Låten heter kort och gott PRC-song och är en kamphymn till det svartvita rugbylaget. Förhoppningen är nu att publiken på Pilevallen ska sjunga med i låten.

Hör låten i spelaren nedan. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgstalang uttagen till landslaget

Trelleborgaren Kevin Harletun har blivit uttagen till landslaget. Nu får han äntligen chansen att debutera.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.16:53, 12 september, 2017

Trelleborgstalang uttagen till landslaget
Kevin Harletun Foto: Bildbyrån

Under tisdagen togs truppen till P17-landslaget i fotboll ut. Truppen ska spela två matcher mot Schweiz i början av oktober. Bland namnen finns en talang från Trelleborg.

Det rör sig om Kevin Harletun, som spelar i Malmö FF. Harletun är en av fyra debutanter i landslagssamlingen.Han blev uttagen redan i vintras men stoppades då av en skada. Nu får han alltså chans till revansch.

Båda matcherna mot Schweiz spelar på bortaplan i Montreux, den första den 3 oktober och den andra den 5 oktober.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng