Lisa gick från bodybuilder till framgångsrik inredare | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Lisa gick från bodybuilder till framgångsrik inredare

Lisa Hovland vet hur det är att byta karriär. Hon lämnade satsningen på bodybuilding för att börja inreda på heltid. I dag driver hon det populära homestylingföretaget HomeByLisa i Trelleborg. "Det är super viktigt att vi mår bra i vårt hem" säger hon.

Gabriel Almlöf

Kl.18:54, 22 augusti, 2017

Lisa gick från bodybuilder till framgångsrik inredare

Lisa Hovland var framgångsrik inom bodybuilding när hon sadlade om helt och bytte spår till heminredning. Något som på förhand må låta som ett stort steg. Men intresset har alltid funnits där och det visade sig snabbt att hon hade en talang.

Sedan november 2016 driver hon Trelleborgsföretaget HomeByLisa, ett företag som hjälper trelleborgare att snygga till sina bostäder med via så kallad homestaging och homestyling. En annan del är att hon stylar om bostäder inför försäljning. Ett allt viktigare inslag på bostadsmarknaden i Sverige i dag.

– Det är väldigt viktigt att bostäder ser bra ut på bilder för att det lockar många fler spekulanter till visningen. Jag har stylat en bostad nyligen och den såldes samma dag som den kom ut på internet, alltså innan första visningen! Jag kan också berätta att bostaden såldes för runt 100 000 kronor mer än begärt pris, säger Lisa Hovland.

Även om hon tidigare i karriären inriktat sig på det fysiska välmåendet har hon på senare tid utökat till det psykiska välmåendet. Det har lett henne till flera jobb inom hälsan. Dit räknar hon även jobbet som inredare, med tanke hemmets betydelse för välbefinnandet.

– Jag utbildade mig till massör, healer och samtalsterapeut i senare skede samt att jag har jobbat med äldre människor under många år. Det är viktigt att människor mår bra båda psykiskt och fysiskt och det är super viktigt att vi mår bra i vårt hem, säger Lisa Hovland och fortsätter.

– Hur vi har det i vårt hem har mycket att säga om hur vi mår också för att där laddar vi batterierna och vi skall kunna känna lugnet i vårt hem samt att känna oss säkra.

 ipiccy-collage-inredning2

Vad är det som kommer vara trendigt i höst?
– Inredningstrenderna för hösten 2017 kännetecknas av naturmaterial, ytor i metall, detaljer med vintageprägel och mycket mönster. Naturmaterial har hängt med ett tag, men är fortfarande helrätt i höst.

– Den regerande färgskalan för hösten går lite hand i hand med trenden med naturmaterial. Överlag är tonerna jordiga och avskalade och kännetecknas bland annat av grått, vitt, beige och brunt.

Hur är Trelleborg när gäller att shoppa heminredning?
– Tyvärr finns väldigt få ställen här i Trelleborg som säljer heminredning. Jag hade gärna velat ha fler heminredningsaffär här. För några år sedan fanns fler butiker som tyvärr har fått stänga sin verksamhet.

Inredning sammankopplas för många med stora summor pengar, men inredningsexperten menar att det är fullt möjligt att inreda snyggt och trendigt även för en liten peng.

– Jag har sett många fina hem utan att ha lagt stora pengar fram. Det gäller att handla smart och säkert när man går ut och handlar. Hitta något unikt på loppisar eller second hand och vara smart och handla på reor. En annan sak är att plocka fram något du tycker om som du en gång har lagt undan och ställa den fram igen. Det är super billigt!

 

FaktaHöstens hetaste trender enligt Lisa Hovland:

  • Naturmaterial är fortfarande inne. Toner av grått, vitt, beige och brunt hör samman med inredning i höst.  • Sammet är inne, allt från fåtöljer och stolar till tunga gardiner, sittpuffar, soffor och kuddfodral i rika nyanser som mörkblått, smaragdgrönt och vinrött, men även gammelrosa och grått.

  • Sängkläder, soffkuddar och kökshanddukar i skrynkligt linne, fina läder och stengodsdetaljer, samt möbler i trä – gärna mörkt och med åldrad prägel.

  • Metall och stål som en kontrast till mjuk sammet är det fint att bryta av med hårda material som stål och metall. Detaljer i mattsvart stål och trots att silver sägs vara årets metalltrend ser vi mycket guld och varma mässingsytor.

  • Mönster hjälper till att lyfta inredningen och i höst är alla färgglada mönster säkra kort. Geometriska former, ränder, bohemiska mönster och stora blommor, medan tropiska mönster, djur och djungeltema är också poppis. Möbler är unika och har gärna "vintage" look.


 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Arbetslösheten minskar i Trelleborg

Arbetslösheten minskar i så väl Trelleborg som hela Skåne.

Gabriel Almlöf

Kl.08:05, 19 maj, 2018

Arbetslösheten minskar i Trelleborg
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Enligt nya siffror från Arbetsförmedlingen sjunker arbetslösheten i alla grupper i samhället i Skåne. 2000 personer färre var enligt de färska siffrorna utan jobb i Skåne i april jämfört med samma period förra året.

9,3 procent var i april inskrivna som arbetslösa i Skåne. Samma månad förra året låg den siffran på 9,8 procent.

– Vi ser att arbetslösheten sjunker stadigt bland både inrikes och utrikes födda och det går allt bättre för nyanlända. Subventionerade anställningar som nystartsjobb och extratjänster är viktiga vägar in på arbetsmarknaden för den som är ny i Sverige och saknar tillräcklig utbildning eller eget kontaktnät, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Samtidigt är det fler arbetslösa i Skåne jämfört med rikssnittet och allra högst är arbetslösheten i Malmö med 13,8 procent. Minst arbetslösa finns i Lomma med 3,2 procent. I Trelleborg är den siffran 7,7 procent, en minskning med 0,7 procent jämfört med samma tid i fjol.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skåne kan bli helt kontantfritt redan 2030

Kontanter kan snart vara ett minne blott. Redan om 12 år spås Skåne vara helt kontantfritt.

Gabriel Almlöf

Kl.08:04, 19 maj, 2018

Skåne kan bli helt kontantfritt redan 2030
Foto: Robert Kneschke / MostPhotos

Företaget ST1 har tillsammans med SIFO undersökt svenskarnas inställning till kontantfri betalning. Undersökningen visade att 79 procent var positivt inställda och att de använder betalning via mobilen minst en gång i månaden.

34 procent av dem som inte använder mobil betalning, gör det inte eftersom de anser att för få butiker erbjuder möjligheter att betala med mobilen.

Men snart kan det bli ändring på det. Malmö Stads näringslivsdirektör Pehr Andersson säger att kontantfria betallösningar kommer ta över allt mer.

– Stora delar av Skåne är så kallade early adopters som tar till sig ny teknik och nya trender väldigt snabbt. Jag tror många som redan testat Swish eller att betala parkering med mobilappar är mycket nöjda och har insett hur bra den typen av betalning fungerar. Då finns ingen anledning att backa utan man välkomnar istället fler betallösningar av sådant slag.

– Ett utökat utbud av mobilbetalning blir win-win för båda sidor. Konsumenten slipper bära med sig en plånbok med växelpengar. Handlaren slipper i sin tur dyr kontanthantering och kan fokusera på att stärka kundupplevelsen. Dessutom är mobilbetalning säkrare för båda parter. Jag tror utvecklingen kommer gå fort och skulle gissa på att Skåne är kontantfritt redan år 2030.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyllad pizzeria planerar att öppna i Skegrie

Pizzeria Mamoli ses av många trelleborgare som stadens bästa. Nu satsar pizzerian på att öppna även i Skegrie.

Gabriel Almlöf

Kl.12:02, 18 maj, 2018

Hyllad pizzeria planerar att öppna i Skegrie
Foto: MostPhotos

I mitten av april kom nyheten att ett par från Skegrie satsar på att bygga världens mest klimatsmarta restaurang. Restaurangen ska servera pizza och hamburgare.

Men nu ser det ut som att Skegrie kommer att få ytterligare en pizzeria. Mamoli, som är en av Trelleborgs populäraste pizzerior, satsar på att öppna en ny restaurang i Skegrie. Den nya restaurangen ska ligga vid de planerade torget i en av bolagets GBJ Byggs planerade byggnader.

– I vårt nya hus kommer vi ha runt 27 lägenheter och 400 kvadratmeter för annan verksamhet. Till exempel butiker, frisörer, massörer eller restauranger. I nuläget är det Mamoli som sagt att de vill öppna en verksamhet i vår byggnad. Det tycker vi så klart är jätteroligt, säger Per Sandberg projektledare på GBJ Bygg.

Samtidigt arbetar bolaget för att få in fler verksamheter i byggnaden.

– När det kommer till handeln är det ofta svårt att hitta folk som vågar satsa. Men förhoppningen är så klart att fler vill flytta in. Vi tycker att Mamoli, som är väldigt populära inne i Trelleborg, är en perfekt start. Det känns om att de har många fräscha och bra idéer för sin etablering här.

Förhoppningen är att restaurangen ska kunna öppna under 2019.

24Trelleborg har varit i kontakt med representanter från Mamoli Pizzeria som bekräftar planerna om att öppna i Skegrie. Man önskar dock att få återkomma med ytterligare kommentarer i nästa vecka.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Årets självplockning öppnar – med en exklusiv premiär

Redan till helgen går det att plocka de första jordgubbarna på Hallongården utanför Trelleborg. Men på grund av utbudet begränsas dem till en exklusiv skara.

Gabriel Almlöf

Kl.19:10, 17 maj, 2018

Årets självplockning öppnar – med en exklusiv premiär
Maja Biärsjö plockade årets första jordgubbe. Foto: Hallongården Pressbild

Hallongården, utanför Trelleborg, är det efterlängtad premiär den 20 maj. Då öppnar självplockningen av jordgubbar för första gången i år. Bären kan plockas tack vare det varma vädret som varit den senaste veckan.

– När barnen kan följa med ut i jordgubbslandet för årets första jordgubbar är det en underbar känsla. Den känslan vill vi ge våra kunder redan första veckan med jordgubbar, säger Anna Biärsjö på Hallongården.

Eftersom det är precis i början av säsongen finns det ett begränsat antal jordgubbar. Det gör att man till premiären endast kommer släppa 20 platser.

– Som med allt annat är det precis i början och det är inga mängder av bär ännu. Men vi på Hallongården vill gärna erbjuda våra kunder att redan nu själva plocka de härliga röda bären. Lösningen är en exklusiv självplockning med 20 platser denna första gång. Man anmäler sig via vår hemsida, säger Anna Biärsjö

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bageriet satsar på stor takterass – öppnar redan i sommar

Redan till sommaren kommer Trelleborg få en ny takterass. Bakom initiativet står Franckes Bageri på Flockergatan.

Gabriel Almlöf

Kl.17:59, 16 maj, 2018

Bageriet satsar på stor takterass – öppnar redan i sommar
Så här ska terassen se ut. Foto: Lotta Wahlqvist

Det händer grejer i Trelleborg. Nu har Franckes Bageri fått godkännande av kommunen att bygga en stor takterass i anslutning till bageriet.

Redan om en och en halv månad är tanken att trelleborgarna ska kunna sitta på den nya serveringen.

– När solen skiner så vill folk sitta ute. Så för vår del hoppas jag så klart att det blir ett lyft i och med att vi kan erbjuda den möjligheten, säger Johanna Francke som driver bageriet.

32679699_235954013827495_8993099005957242880_n-1

Den nya uteserveringen kommer att vara cirka 70 kvadratmeter och ha plats för 40 gäster.

– Vi fick besked av kommunen i går, så nu ska vi börja fixa. Det vi behöver göra är att vi ska gjuta en platta för att göra det stabilt, sedan ska vi bygga en trappa. Målet är att kunna öppna runt den 2 juli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng