Klart: Här är nya flyglinjen från Malmö

Wizzair fortsätter att expandera – här är nästa ställe du kan nå från Malmö Airport.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:14, 11 augusti, 2017

Klart: Här är nya flyglinjen från Malmö
Foto: Press

Malmö Airport kan sedan tidigare erbjuda flyg till bland annat Skopje, Belgrad, Tuzla och flera orter i Polen. I maj nästa år kommer de, med hjälp av flygbolaget Wizzair, starta en ny flyglinje till lasi i Rumänien.

– Vi är väldigt glada över att Wizz fortsätter att expandera sin trafik i Malmö, säger Peter Weindhandl, flygplatschef på Malmö Airport. Östeuropa är en av de mest populära regionerna just nu och vi är mycket nöjda över att förbindelserna förbättras till en av de starkast växande marknaderna, både till och från Malmö och generellt i Sverige.

Staden Iasi har cirka 300 000 invånare och är belägen i nordöstra Rumänien i det historiska området Moldau. Iasi är en av de äldsta städerna i Rumänien och här korsades tidigare transportvägarna mellan Polen, Ungern, Ryssland och Istanbul.

– Vi vill understryka vårt engagemang för regionen och ser fram emot att fortsätta vårt givande partnerskap i över 13 år med Malmö Airport och skapa ännu fler spännande möjligheter för våra svenska kunder. Vår besättning ser fram emot att välkomna våra passagerare ombord till någon av de 13 destinationer som Wizz Air flyger till från Malmö, säger Sorina Ratz, kommunikationschef på Wizz Air i ett pressmeddelande.

Flygtiden mellan Malmö och Iasi är beräknad till cirka 2 timmar och 35 minuter och kommer att avgå på tisdagar, torsdagar samt lördagar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stjärnglans till Bokens Dag i Trelleborg

De fyra författarna som kommer till Bokens Dag i Trelleborg är nu spikade.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.14:03, 25 september, 2017

Stjärnglans till Bokens Dag i Trelleborg
Sebastien Boudet och Christer Björkman är två av författarna på årets bokfest i Trelleborg. Foto: WIkimedia Commons

Bokens dag är ett evenemang i Trelleborg som brukar locka mycket publik. Nu står det klart vilka fyra författare som kommer att besöka eventet i år. Det blir Theodor Kallifatides, Sebastien Boudet, David Nyman och Christer Björkman.

Theodor Kallifatides är en grekisk författare som flyttade till Sverige 1964. Han har vunnit flera prestigefyllda priser, däribland Stora romanpriset 1982, Carl Eldh-priset 1987, Karin Boye-priset 2000, Stina Aronssons pris 2002 och Signe Ekblad-Eldhs pris 2008.

Sebastien Boudet är en känd svensk bagare som syns i bland annat Nyhetsmorgon och Dessertmästarna. Boudet har drivit bageriet Petite France i Stockholm som tre gånger utsetts till Sveriges bästa café. Han har dessutom skrivit en rad kokböcker.

David Nyman är kulturjournalist på Sydsvenskan och har bland jobbar på Aftonbladet och Svenska Dagbladet. I början av 2017 debuterade han med boken ”Nerverna – berättelsen om en familj” som handlar om hans familjs historia.

Christer Björkman är mest känd som schlagergeneral för Melodifestivalen. I höst släpper han en självbiografi om sitt liv och just rollen som mellogeneral.

Bokens dam arrangeras den 6 november 19.00 i Församlingshemmet.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De kan vinna Trelleborgs kulturpris

Kulturnämnden har nu nominerat tre kandidater till årets kulturstipedium.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.15:55, 23 september, 2017

De kan vinna Trelleborgs kulturpris
Foto: Trelleborgs Kommun

Nomineringarna till de olika prisen på Trelleborgsgalan fortsätter att strömma in. Nu har Kulturnämnden släppt sina nomineringar till Årets Kulturstipendium. De nominerade är Liam och Maya Åkesson Reyner, Kimberley Ahlström och Liv Olanders

”De filmskapande syskonen Liam och Maya Åkesson Rayner från Klagstorp har redan hunnit vinna priser på både Pixel och UKM för sina kortfilmer och filmerna har även visats på internationella filmfestivaler.

Kimberley Ahlström, konstnären med moderna tekniker i sitt skapande och ena halvan bakom Fallondrin Fights Cancer där för varje såld originaltavla som säljs, doneras ett konstverk till någon som kämpar mot cancer.

Läs mer: Kimberley tar kampen mot cancer – med hjälp av konst

Liv Olanders, Skådespelare och produktionsassistent, senast sedd i den kritikerrosade teateruppsättningen  ”Dåliga Mänskor” på Lilla Beddinge Teater.” skriver Kulturnämnden om de tre nominerade.

Priset kommer att delas ut under Trelleborgsgalan den 16 November.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu får Trelleborgs ungdomar en egen app

Trelleborgs kommun har släppt en app till stadens ungdomar.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.20:57, 22 september, 2017

Nu får Trelleborgs ungdomar en egen app
Trelleborgs ungdomar får en egen app. Foto: Gabriel Almlöf

Ungdomsenheten i Trelleborg har släppt en egen mobilapplikation till stadens stadens ungdomar.

Appens mål är att ungdomarna ska kunna följa vad som händer på ungdomsgårdarna Gasverket, Tjejloftet, Anderslövs fritidsgård, Backafalls fritidsgård, Skegrie Fritidsgård och Smygehamns fritidsgård.

I applikationen ska unga även kunna skicka synpunkter direkt till kommunen om vad de anser behövs förbättras i staden.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: ”Kingsman: The Golden Circle”

Uppföljaren till "Kingsman: The Secret Service" är här och bjuder på skön humor blandad med actionsekvenser av hög klass.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.14:50, 22 september, 2017

2 bilder
  • "Kingsman: The Golden Circle" visas nu på svenska biografer. Foto: 20th Century Fox
  • Channing Tatum, Halle Berry och Taron Egerton har roller i nya
    Channing Tatum, Halle Berry och Taron Egerton har roller i nya "Kingsman". Foto: 20th Century Fox

Den skoningslösa 50-talsnostalgikern och knarkdrottningen Poppy (Moore) har onda planer. Då Kingsman är ett hinder för hennes planer, utplånar hon hela organisationen. De enda som överlever attacken är Eggsy (Egerton) och hans pålitlige medarbetare Merlin (Strong). Återigen är dessa två de enda som står i vägen för en maktgalnings planer. Det visar sig dock att det finns hjälp att finna i USA, i form av en liknande organisation. Tillsammans med sina amerikanska bundsförvanter ger de sig ut i världen för att bekämpa terror på en global nivå.

Tankarna går lätt till Indiana Jones-filmerna (de tre första i alla fall), med vilka Steven Spielberg återupplivade det populära matinéäventyret från Hollywoods gyllene era. På samma sätt har regissör Vaughn presenterat oss för en hjälte som bär många likheter med James Bond, fast med en komisk twist och actionsekvenser som inte ens Bond-filmerna kan mäta sig med.

Till strukturen är det inte mycket som skiljer Kingsman: The Golden Circle från en Bond-film. Den största skillnaden finner man i de lustiga detaljerna. Medan en Bond-skurk gömmer sig i en bas under vattnet eller i ett berg, gömmer sig Poppy i gamla ruiner i djungeln. Twisten kommer i form av att hon förvandlat ruinerna till en hyllning till 50-talsnostalgi, som har en amerikansk diner, en bowlinghall och en teaterscen där Elton John, som spelar ”sig själv”, tvingas spela låtar han inte ens tycker om. Detta är en underbart parodisk variant av Bond-skurkarnas flådiga högkvarter. På ett av sina uppdrag måste Eggsy placera en sändare på en skurks flickvän. Denna sändare placeras med hjälp av en kondom han sätter på fingret, som måste placeras i en slemhinna. Detta är en kul pik mot James Bond, som sitt kvinnotjusande till trots, aldrig så mycket som nämnt en kondom.

Actionsekvenserna fortsätter att hålla hög klass. Det som särskiljer Vaughn från många andra actionregissörer är hur han placerar oss åskådare. Medan många förlitar sig på skakig kamera och snabba klipp, vet vi alltid exakt vad som händer, trots att actionsekvenserna ofta har ett rappt tempo. Den sekvens som gjorde Kingsman: The Secret Service till en så minnesvärd film var scenen i kyrkan, där Vaughn använder denna teknik för att ge oss en av de mest intensiva actionsekvenser jag någonsin sett. Han ger oss en liknande sekvens även i denna film. Den är dock långt ifrån lika imponerande.

Kingsman: The Golden Circle är en klart godkänd actionkomedi. De komiska bitarna fungerar minst lika bra som i första filmen. Elton John, som alltså spelar ”sig själv”, är troligtvis det roligaste i filmen när han, iklädd en papegoje-dräkt, har fått nog och löper amok. Det är när det kommer till actionsekvenserna som filmen hamnar i den där gamla uppföljar-fällan; de känns lite som upprepningar och kan inte mäta sig med första filmen. Dessutom dras fokus från den engelska gentlemannen till den amerikanska cowboyen i den här filmen. Och den engelska gentlemannen är en viktig del av Kingsman som koncept. Som Harry (Firth) säger i första filmen: ”Manners maketh the man.” Detta citat yttras även i denna film, men som en sorts parodi på sig själv. Och denna parodi fungerar inte i sammanhanget.

När jag går och ser en actionfilm på bio ska det inte mycket till för att jag ska bli nöjd. Jag tyckte till exempel att Fast & Furious 8 var en klart godkänd actionrulle. Jag förväntade mig att se biljakter, bil-race, exploderande bilar och diverse andra fartfyllda sekvenser med bilar. Och det var precis vad jag fick. Jag var nöjd. Det är lite så jag känner för Kingsman; The Golden Circle; jag är nöjd. Samtidigt är en liten del av mig besviken, eftersom det känns som att Matthew Vaughn har mer att ge.

Bäst: Pikarna mot James Bond

Sämst: Uppföljar-misstagen

Betyg:

ft_betyg_3

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se

FaktaFilm: Kingsman: The Golden Circle (2017)
Regi: Matthew Vaughn
Manus: Jane Goldman & Matthew Vaughn
Med: Taron Egerton, Mark Strong, Julianne Moore, Edward Holcroft, Colin Firth, Channing Tatum, Pedro Pascal, Halle Berry, Jeff Bridges, Hanna Alström, Björn Granath, Lena Endre, Elton John m fl.
Genre: Action, komedi
Speltid: 2 tim, 21 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Programledaren skämtar om Söderslätt i direktsändning

När Skurupsbon Helena Kolhäger fick komma till Nyhetsmorgon för att skrapa triss passade programledaren på att dra en egen variant av den klassiska sloganen "When in Europe, don't miss Skurup".

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.12:56, 15 september, 2017

Programledaren skämtar om Söderslätt i direktsändning

Under torsdagsmorgonen fick Helena Kolhäger från Skurup skrapa triss i TV4:s nyhetsmorgon. Programledarna Steffo Törnqvist och Jenny Strömstedt hade koll på Skurups välkända slogan ”When in Europe, don’t miss Skurup”.

När trisskraparen berättade att hon arbetade i en blomsterbutik i Skurup så skapade Steffo Törnqvist sin egen variant av sloganen.

– When you go to Skurup stan, don’t miss to köpa a tulpan, sa programledaren och fnissade åt sig själv.

Själva trisskrapandet resulterade i 100 000 kronor för Helena Kolhäger. Vinstpengarna kommer gå till lite extra lyx i vardagen för familjen.

– Vi får se exakt vad det blir men vi ska unna oss något vi inte brukar, sa trissvinnaren i sändningen.

Se klippet här

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng