Klart: Här är nya flyglinjen från Malmö

Wizzair fortsätter att expandera – här är nästa ställe du kan nå från Malmö Airport.

Jesper Hallberg

Kl.11:14, 11 augusti, 2017

Klart: Här är nya flyglinjen från Malmö
Foto: Press

Malmö Airport kan sedan tidigare erbjuda flyg till bland annat Skopje, Belgrad, Tuzla och flera orter i Polen. I maj nästa år kommer de, med hjälp av flygbolaget Wizzair, starta en ny flyglinje till lasi i Rumänien.

– Vi är väldigt glada över att Wizz fortsätter att expandera sin trafik i Malmö, säger Peter Weindhandl, flygplatschef på Malmö Airport. Östeuropa är en av de mest populära regionerna just nu och vi är mycket nöjda över att förbindelserna förbättras till en av de starkast växande marknaderna, både till och från Malmö och generellt i Sverige.

Staden Iasi har cirka 300 000 invånare och är belägen i nordöstra Rumänien i det historiska området Moldau. Iasi är en av de äldsta städerna i Rumänien och här korsades tidigare transportvägarna mellan Polen, Ungern, Ryssland och Istanbul.

– Vi vill understryka vårt engagemang för regionen och ser fram emot att fortsätta vårt givande partnerskap i över 13 år med Malmö Airport och skapa ännu fler spännande möjligheter för våra svenska kunder. Vår besättning ser fram emot att välkomna våra passagerare ombord till någon av de 13 destinationer som Wizz Air flyger till från Malmö, säger Sorina Ratz, kommunikationschef på Wizz Air i ett pressmeddelande.

Flygtiden mellan Malmö och Iasi är beräknad till cirka 2 timmar och 35 minuter och kommer att avgå på tisdagar, torsdagar samt lördagar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor musikfest stundar i Söderslättshallen

På tisdag kommer den färgsprakande konserten Marching for Love till Trelleborg. 300 ungdomar från Trelleborg med omnejd ska sjunga med svenska och sydafrikanska artister.

Gabriel Almlöf

Kl.18:40, 17 mars, 2018

Stor musikfest stundar i Söderslättshallen
Marching for love kommer till Trelleborg den 20:e mars. Foto: Pressbild

Trelleborgarna är inte särskilt bortskämda när det kommer till storslagna konserter. Men på tisdag den 20 mars kommer musikgalan Marching for Love till Söderslättshallen. Artister från både Sverige och Sydafrika kommer att bjuda på en färgsprakande show, tillsammans med 300 ungdomar från Trelleborg.

Artister under konserten i Trelleborg blir Mollie Minott, Triple & Touch, Thandiwe Mazibuko och Star Choir South Africa.

– Det ska bli fantastiskt roligt för oss att komma till Trelleborg och jag vet att vår dag tillsammans med skoleleverna kommer att ge många nya möten, musikupplevelser och en hel del framtidstro, både hos dem som är med och sjunger, men även för dem som kommer och lyssnar på konserten, säger Ken Wennerholm i Triple & Touch.

Marching for Love arrangeras av Star for Life och alla biljettintäkterna går till deras arbete i södra Afrika.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Trelleborgsartisten släpper ny låt

Artisten Boris Jelic har släppt en ny låt. "Låten känns superviktig och väldigt relevant i dagens samhälle" säger han till 24Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Kl.14:55, 17 mars, 2018

24Trelleborg har tidigare skrivit om artisten Boris Jelic och hans unika musikstil ”gay hip hop”. Nu har den Trelleborgsfödde artisten släppt en ny låt i genren. Låten heter Freedom och beskrivs som en låt som handlar om att gå sin egen väg.

– Freedom för mig betyder allt. Både låten och själva ordet då jag alltid varit besatt av frihet. Jag vill kunna leva det liv som jag vill, utan att något håller mig tillbaka. Låten är superviktig och väldigt relevant i dagens samhälle, då inte många som har den friheten som jag har. Därför vill jag inspirera och uppmana andra att leva det liv de vill leva, speciellt LGBTQ personer, säger Boris Jelic och fortsätter.

LÄS MER: Trelleborgaren ska på Europaturné med sin helt egna genre

– Mitt mål är min musik ska inspirera andra och att dela med mig av mitt liv. Jag har själv ”been through hell and back” och vill visa att det alltid finns hopp, så länge man tror på sig själv och jobbar hårt för det man brinner för. Man ska aldrig låta någon stoppa en från att göra det man vill.

Lyssna på låten i spelaren ovan. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny unik app ska guida till Trelleborgs konstverk

En ny app ska locka ut trelleborgarna och turisterna på konstvandringar. Med hjälp av 3D-teknik kommer åskådarna att lära mer om stadens konstverk.

Gabriel Almlöf

Kl.15:06, 13 mars, 2018

Ny unik app ska guida till Trelleborgs konstverk
Jesper Alsed visar appens 3D funktion. Foto: Gabriel Almlöf

I Trelleborgs kommun finns det en stor mängd konstverk. Men det är inte alla som tittar på dem eller ens tänker på deras historia och bakgrund. Det vill Greta och Johan Kocks Stiftelser ändra på. 

Sedan tidigare har man lanserat en broschyr om Trelleborgs konstverk. Men nu går man ett steg extra och gör sin första mobilapplikation för konstvandring.

– Vi har skänkt en hel del konstverk som finns på olika platser i Trelleborg. Men så klart vill vi att så många som möjligt ska komma och titta på konstverken. Då tycker vi att det här är ett mycket bra steg i den riktningen och vi är jättenöjda med resultatet, säger Jan Mårtensson som arbetar för stiftelsen.

Jesper Alsed från Usinde har skapat appen på uppdrag av Arén AB.

Jesper Alsed har skapat appen. 

I den nya appen så kommer användaren att kunna ta till sig information om konstverken både via text och ljud. Ett 20-tal av konstverken finns även i 3D format för att åskådaren ska kunna se alla detaljer av verken.

– Vi vet att flera kommuner har olika typer av appar för konstverk. Men just att vi kan erbjuda 3D är något som är unikt för Trelleborg. Det är vi väldigt stolta över, säger Eva Arén på Arkitektkontor Arén AB som stått för designen.

Varför har det varit så viktigt för er att ha med 3D i den här appen?
– Man får en annan förståelse för konsten och man kan se detaljer i telefonen som inte alltid är lätta att se på plats. Ett exempel är verket ”Nästan halvvägs” på Algatan. Det är väldigt svårt att se detaljerna när du står marken. Men med hjälp av 3D-visualiseringen i appen får du ett annat synsätt.

Konstverket "Nästan halvvägs" i 3D format.

Konstverket ”Nästan halvvägs” i 3D format.

Nu hoppas man på att appen kommer locka fler till att ge sig ut på någon av stadens tre konstvandringar.

– Vi vill så klart att fler går ut och tittar på konstverken. Jag tror att det här är ett bra sätt att locka en yngre målgrupp, samtidigt som gör vi något nytt och kul även för de som redan är konstintresserade, säger Eva Arén.

Appen Konstvandring i Trelleborg kommer att släppas den 20 mars för både IOS och Android. På museet kommer man att ha stor release där man kommer visa hur man ska använda appen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Henke Larsson blir skådespelare – i serie inspelad i Trelleborg

I början av april sänds första avsnittet av Lingonligan. Humorserien har delvis spelats in i Trelleborgs kommun. Nu står det klart att fotbollsstjärnan Henrik Larsson är med i serien.

Gabriel Almlöf

Kl.09:12, 13 mars, 2018

Henke Larsson blir skådespelare – i serie inspelad i Trelleborg
Henrik Larsson blir skådespelare. Foto: Jonathan NäŠckstrand / Bildbyrån

24Trelleborg har tidigare skrivit om den kommande serien Lingonligan, som delvis är inspelad i Trelleborgs kommun. Inspelningarna har bland annat skett på ICA i Anderslöv och på Minnesbergs Idrottsplats.

Serien handlar om den fiktiva fotbollsföreningen Vinninge BK som ligger sist i division 7 och som måste börja vinna matcher för att rädda sin fotbollsplan.

LÄS MER: Trelleborg har central roll i ny TV-serie

Det var tidigare känt att bland andra Anders Jansson, Morgan Alling, Sven Melander och Carolina Gynning spelar i serien. Men under tisdagsmorgonen släpptes ett nytt namn. Ingen mindre är före detta fotbollsproffset Henrik Larsson. 

I serien får klubben ett mail av ”Henke 40+” som vill provspela för klubben. I serien spelar han sig själv.

– Det var underbart att ha med Henke. Att få spela fotboll med en av Sveriges bästa någonsin var en dröm för mig och resten av laget. Henke är verkligen en naturbegåvning framför kameran. Han är jättebra! Och grymt ödmjuk, för nån som spelat i Celtic, Barca och Manchester United, säger Anders Jansson i ett pressmeddelande.

Första avsnittet av Lingonligan sänds den 5 april på Viaplay och Viafree.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vilma är redo för en ny satsning på musiken – tack vare hemstaden Trelleborg

Som barn sågs Vilma Davidsson som en av Trelleborgs största musiktalanger. Efter en tid där motivation varit låg, så är Vilma nu redo för en ny musiksatsning. "Drömmen är forfarande att turnera och kunna leva på musiken" säger hon.

Gabriel Almlöf

Kl.17:30, 11 mars, 2018

Vilma är redo för en ny satsning på musiken – tack vare hemstaden Trelleborg
Vilma Davidsson kan bli nästa musikexport från Trelleborg. Foto: Gabriel Almlöf

Precis som många andra talangfulla unga sångerskor har trelleborgaren Vilma Davidsson sökt lyckan via program som Talang och Idol. Men nu är det slut med det. Musikkarriären ska istället gå genom egna projekt och samarbeten.

– Hela grejen med Idol blev väldigt konstig för mig. Jag gick vidare till slutaudition första året. Men när jag åkte ur där så tänkte jag att det här inte var rätt forum för mig. Men i fjol så kontaktades jag av produktionen flera gånger. Jag kände att jag egentligen inte ville vara med, men sa till slut ja. Jag tror det var efter åttonde förfrågan.

Vilma fick gå in direkt till juryn, men fick två ja och två nej. Därmed blev det ingen slutaudition.

– Allt kändes konstigt och jag undrade varför de så gärna ville ha med mig. Det är mycket som inte visades i TV från den audition. Men jag känner mig klar med det där. Det blir inga fler försök i Idol.

I stället hoppas hon få kontakt med låtskrivare i Skåne. Hon vet att hon har en bra röst och en stor talang. Men det är just låtarna som saknas.

– Drömmen är ju så klart att hitta en låtskrivare som man verkligen klickar med och kunna göra låtar tillsammans. Sedan arbetar jag på ett projekt med en kompis, som vi hoppas kunna berätta mer om snart. Det kommer bli unikt i Sverige.

vilma-davidsson2

I hemstaden Trelleborg är hon känd för att ha varit med i lokala talangtävlingar som liten. Men när gymnasiet väntade så flyttade hon till Tingsryd och musikproducenten Andreas Carlssons gymnasieskola Academy of Music and Business.

– Det var de tre roligaste åren i mitt liv. Jag lärde mig så otroligt mycket. Men det var samtidigt väldigt tufft. Så när jag tog examen i somras så kände jag att jag ville hem till min familj och mina vänner. Jag vet att flytta till Trelleborg kanske inte är det bästa valet rent karriärmässigt, men det var något jag kände att jag behövde göra för att må bra. Jag har gjort några framträdanden här hemma, men vill så klart göra mer.

– Jag hoppas bara inte trelleborgarna glömt bort att jag finns, säger hon med ett skratt.

Även om livet i Trelleborg är bra så lever drömmarna och andra städer och större scener. Nu har hon samlat kraften för att göra en ny stor satsning på att bli artist.

– Jag känner att jag får bra stöttning av mina vänner och min familj. De pushar mig till att verkligen satsa. Jag har liksom inte tagit tag i det och skrivit musik och sjungit så mycket. Men det är dags att ändra på det, säger hon och fortsätter.

– Så finns det några låtskrivare där ute så är det bara att höra av sig.

Vad är slutmålet?
– Det är såklart att kunna turnera och leva på musiken. Det är det som jag alltid har drömt om.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng