Då kommer succéartisten: ”Trelleborg! Följ med på en resa”

Rapparen beskriver konserten i Rotundan som "den viktigaste någonsin i livet".

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.19:57, 10 augusti, 2017

Då kommer succéartisten: ”Trelleborg! Följ med på en resa”
Pressbild på Ken Ring.

Den 1 februari på Rotundan kommer ingen mindre än rapstjärnan Ken Ring gästa Trelleborg. Ring, som för allmänheten kanske mest är känd för sin medverkan i det populära tv-programmet Så mycket bättre, uppmanar alla trelleborgare att komma till konserten.

”Trelleborg!! Följ med på en resa. Min viktigaste konsert någonsin i livet! En konsert som berör. Detta är en chans för oss att göra en liten del av den förändring som behövs för att göra vår värld en mer human, kärleksfull och fin plats för oss att leva på”, skriver Ken Ring på Facebook.

Ring är en svensk rappare som slog igenom i slutet av 90-talet. Artisten har en brokig bakgrund med flera fällande domar bakom sig men också flera musikaliska triumfer.

Den självbiografiska låten ”Mamma” är en av hans mest spelade.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Star Wars på skånska – en viral succé

Efter succéklippet om Trelleborg. Nu är humorgruppen tillbaka med en ny dubbning.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:28, 11 december, 2017

Humorgruppen ArgaSkånskaMän gjorde för cirka en månad sedan stor succé på nätet när de dubbade Netflixserien Stranger Things till skånska. I klippet behövde karaktärerna få bättre mottagning för att kunna lyssna på Radio Trelleborg.

Nu har humorgruppen gjort en ny dubbning. Den här gången av Star Wars: The Force Awakens. Klippet har fått cirka 25 000 visningar på två dagar.

Se klippet i spelaren ovan. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Suburbicon – ”George Clooney är tillbaka”

Läs vår recensents utlåtande om kriminalkomedin.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.22:03, 8 december, 2017

Biorecension: Suburbicon – ”George Clooney är tillbaka”
Foto: Pressbild

George Clooney är tillbaka för sjätte gången som regissör med kriminalkomedin “Suburbicon”, där han har tagit hjälp av bröderna Coen med manusförfattandet. Trots en intressant story fullspäckad med Coen-referenser och en bred rollista, med namn som Matt Damon, Julian Moore och Oscar Isaac, kommer filmen enbart att bli ihågkommen som en ”fattigmans-Fargo”.  

George Clooney har som regissör blandat och gett. Karriären började lovade med kriminalkomedin Cofessions of a Dangerous Mind 2002, skriven av den legendariske manusförfattaren Charlie Kaufman. Tre år senare följde han upp succén med det politiska dramat Good Night, and Good Luck som blev sexfaldigt Oscarsnominerad, varav den gode Clooney blev nominerad för bästa regissör. Däremot floppade filmer som Leatherheads och The Monuments Men, och många kritiker såg framför sig en ojämn karriärutveckling. Hans senaste film Suburbicon förstärker den bilden och ger nytt bränsle åt hans belackare.

“Suburbicon” utspelar sig 1959 i det vita samhället med samma namn. Trygghet och glädje väntar alla familjer som flyttar dit för att sadla om från storstadsstressen. ”Vi har till och med vår egen kör”, konstateras stolt i början av en amerikansk reklamsnutt med syfte att locka till sig bosättare. Den harmoniska idyllen ser på förhand orubbad ut, men när den afroamerikanska familjen Mayers flyttar in grannskapet väller rasismen upp till ytan likt ett vulkanutbrott. Samtidigt drabbas grannfamiljen av ett inbrott som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

George Clooney har på senare tid blivit lite en favoritskådis hos Joel och Ethan Coen, mer kända som bröderna Coen, och har florerat i tre av deras filmer. I Suburbicon har den 56-årige skådespelaren tagit hjälp av bröderna och vapendragaren Grant Heslov i manusförfattandet. Coen-dramaturgin är uppenbar när storyn avhandlar vanliga medborgare som slår sig in på brottets bana med en – i alla fall vid första anblicken – kassaskåpssäker plan. Ett tränat Coen-öga kan dessutom hitta referenser i Suburbicon till klassiker som Blood SimpleThe Big LebowskiFargo, och Burn After Reading. Den nödigaste referensen är en stalkande Volkswagen bubbla, hämtad från brödernas första film Blood Simple från 1984, och som senare återanvändes i hyllningssyfte i The Big Lebowski.

George Clooney lyckas ingjuta en filmisk 50-tals känsla med lena och jazziga saxofonsolon, som varvas med dramatisk bombastisk musik i Hitchcock-anda. Storyn känns mångbottnad när Clooney lyfter främlingsfientlighet och otrygghet, och sänder samtidigt ut en påminnelse om att 50-talets samhällsproblem lever i högsta grad än i dag. Problemet är att han blir är för ivrig i sitt berättande och förutsägbarheten blir för stor, och filmen når tidigt sitt antiklimax. Många scener känns dessutom överflödiga och ogenomtänkta.

George Clooney-polaren Matt Damon försöker sig på en William H. Macy Fargo, men till skillnad från Macys tour de force som den patetiska och desperata billförsäljaren Jerry, är Damons porträtt stelt och mediokert. Det blir även smått ovärdigt när Oscar Isaac, som annars är en briljant skådespelare, dyker upp som gubben i lådan i ett så överdrivet tempo att en duracell-kanin hade kroknat redan efter några minuter.

Suburbicon, som nästan känns som en Coenfilm, hade mått bättre av att bröderna hade tagit över regissörrollen. Den kommer som bäst att bli ihågkommen som en ”fattigmans-Fargo”. Om ens det.

ft_betyg_2

 

FaktaOriginaltitel: Suburbicon (2017)
Regissör: George Clooney
Manus: George Clooney, Joel Coen, Ethan Coen & Grant Heslov
Genre: Thriller, drama, komedi
Med: Matt Damon, Julian Moore, Oscar Isaac m.fl.
Speltid: 1 tim 45 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Christian utmanar Gladiatorerna i TV: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Trelleborgarna har en utmanare att heja på när TV-programmet Gladiatorerna drar igång igen. En av deltagarna är Christian Jonsson i Domme.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:56, 8 december, 2017

Christian utmanar Gladiatorerna i TV: ”En dröm som går i uppfyllelse”
Christian Jonsson ställer upp i Gladiatorerna. Foto: Privat

Om en vecka drar en ny säsong av Gladiatorerna igång i TV4. I premiäravsnittet ska Christian Jonsson, bosatt i Domme utanför Anderslöv, utmana Hero, Phoenix och de andra gladiatorerna. Det var en speciell upplevelse för honom att delta i programmet.

– Som tidigt nittiotalist så är jag uppväxt med Gladiatorerna. Så det var en dröm som gick i uppfyllelse. Helst skulle jag ju mött gladiatorerna från när man var liten och inte de här clownerna, säger han med ett skratt innan han fortsätter.

– Nej, jag skojar bara. Det är helt fantastiska personer och är i grym form allihop. Det var jättekul att träffa dem.

Det är inte vem som helst som gladiatorerna får tampas med. Christian Jonsson är professionell utövare av OCR, obstacle course racing, och har två femteplatser på VM på meritlistan. Men även för en elitidrottsman så är TV-programmet en stor utmaning.

– Hemma i TV-soffan är man väldigt bekväm och tänker att deltagarna bara ska göra några korta utmaningar. Men inspelningen är över fem timmar lång och man har konstant adrenalin. Jag är tävlingsvan men det här var något annat. Jag låg nästan medvetslös på rummet efter inspelningen, jag var helt slut. Läkarteamet kollade till mig och frågade om jag var okej.

Vad är värst ett långt lopp i OCR eller att delta i Gladiatorerna?
– TV-inspelningen var jobbigare. Det är inget snack. Men det är ju ett familjeprogram där tanken är att gladiatorerna ska dominera. Så det var ju många grenar där de hade fördelar.

Christian Jonsson kommer att delta i premiärprogrammet som går den 15 december. Där möter han en annan OCR-utövare i Pontus Bäck

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborg är en av landets tre bästa kulturkommuner

Det blev ingen seger i tävlingen Årets Kulturkommun. Men trelleborgarna kan sträcka på sig i alla fall.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.09:51, 8 december, 2017

Trelleborg är en av landets tre bästa kulturkommuner
Foto: Commons

24Trelleborg har tidigare skrivit om att Trelleborgs kommun kunde bli utsedd till Årets Kulturkommun i Sverige. Trelleborg var en av 14 nominerade kandidater. Under torsdagen stod det klart att Sandviken vinner priset.

Men trelleborgarna ska inte vara allt för deppiga. Trelleborg blev topp tre i tävlingen. Till Trelleborgs Allehanda säger kulturnämndens ordförande Gunilla Thysell att man kommer att söka även nästa år för att försöka vinna priset.

LÄS MER: Trelleborg kan prisas som bäst i Sverige

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Här är alla vinterpratare 2017

Lyssnarna har sagt sitt – de blir årets vinterpratare.

Mia Martelleur

Kl.13:36, 7 december, 2017

EXTRA: Här är alla vinterpratare 2017
Foto: Pixabay

Under en direktsänd presskonferens i P1 på torsdagen presenterades årets vintervärdar. Åtta tidigare Sommarvärdar kommer att göra varsitt program, som sänds i P1 mellan juldagen och nyårsdagen.

Värdarna har röstats fram av Sveriges Radios lyssnare – som fått välja vilka av de tidigare sommarvärdarna som ska få ta plats igen i P1.

Här är årets vintervärdar:

Mia Skäringer Lázár – 25 december

Dagny Carlsson – 26 decemeber

William Spetz – 27 december

Tomas Sjödin – 28 december

Magda Gad – 29 december

Emil Jensen– 30 december

Olof Wretling – 31 december

Tommy Ivarsson – 1 januari

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng