Allsång, pride och gycklarskola – detta händer i veckan

Här har du veckans händelser i Trelleborg kommun.

Oskar Olsson

Oskar Olsson

Kl.16:56, 7 augusti, 2017

Allsång, pride och gycklarskola – detta händer i veckan

Även om vi är inne i högsommaren så har det fina vädret uteblivit. Men misströsta ej, i Trelleborg har vi en händelserik vecka framför oss.
Se evenemangen nedanför:

Onsdag 9 augusti: I Trelleborg kommer man på onsdag kunna delta i en gycklarskola. Där kommer man få lära sig hur man roade sig på medeltiden. Bland annat kommer man kunna få prova på jonglering, balansövningar och annat skoj med hjälp av cirkuskonstnären Max Carling. Mer info om evenemanget hittar ni här!

Torsdag 10 augusti: På torsdag bjuder åter igen Smygehus havsbad in till allsång. Underhållningen står Angelica Alm som är känd från TV-programmet Så ska det låta. Mer info hittar ni här!

Lördag 12 augusti: På lördagen arrangeras en Dryckesfestival på Hällåkra Vingård. Inom en radie av elva kilometer i Trelleborgs kommun finns de fyra dryckesproducenterna. Nu bjuder dessa tillsammans in till en dryckesfestival. Mer information om eventet hittar ni här!

Söndag 13 augusti: På söndag är det dags för Trelleborg Pride 2017. Pridefesten kommer hållas i Stadsparken i Trelleborg. På plats kommer det att bjudas på en färgsprakande show i kärlekens tecken. Mer information om evenemanget hittar du här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV-kocken besöker Trelleborg

Tareq Taylor känd från bland annat TV4 och Kockarnas Kamp ska inspirera trelleborgarna.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.07:10, 21 oktober, 2017

TV-kocken besöker Trelleborg
Tareq Taylor. Foto: Pressbild

TV-kocken Tareq Taylor, aktuell i Kockarnas Kamp, kommer till Trelleborg för att tala om sin matresa. Taylor har drivit gourmetrestauranger i Stockholm och är i dag folkkär TV-kock, krögare och koksboksförfattare.

Nu ska han alltså inspirera trelleborgarna till stordåd i köket. Taylor skulle ha föreläst i april i Klagstorp men tvingades då ställa in. Den nya föreläsningen kommer att ske i Parken den 22 november klockan 19-21.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Vilken jävla cirkus

Två år efter succén med ”En underbar jävla jul” är Helena Bergström tillbaka med sin nya film. Så lyder domen för "Vilken jävla cirkus".

Mia Martelleur

Kl.14:53, 20 oktober, 2017

Biorecension: Vilken jävla cirkus
FOTO: Pressbild

Två år efter succén med ”En underbar jävla jul” är Helena Bergström tillbaka med sin nya film “Vilken jävla cirkus”. Utöver titlarnas inbakade svordomar finns ingen koppling filmerna emellan och den som hade hoppats på en ny mysfilm att fly senhösten med, kommer att bli besviken.

Efter att ha förlorat sitt livs kärlek dras Hugo (Gustav Lind) ner i en nedåtgående spiral. Han kan inte längre fokusera på lektionerna på Handelshögskolan och vänner och familj oroar sig för honom. En dag cyklar han omkull och hittas av unga Anna (Molly Nutley), en stum hästskötare på Cirkus Margot. Direktör Casall (Tomas von Brömssen), som kämpar med cirkusens ekonomi, ser Hugo som en skänk från ovan och ger honom en möjlighet att stanna på cirkusen och förnya sig själv.

Vilken jävla cirkus är betydligt mer dramatisk än Helena Bergströms förra film, En underbar jävla jul, som gjorde biosuccé under senhösten för ett par år sedan. Här både hemsöks och utgörs de flesta karaktärerna av olika trauman samtidigt som det finns material för att göra en gedigen feel good-film av det mörkare slaget.

Vi får exempelvis bekanta oss med en ilsken och svartsjuk clown, ett ungt kärlekspar, en förförisk akrobat och en älskvärd men hopplös cirkusdirektör. Problemet Vilken jävla cirkus ständigt brottas med är sin övertydlighet. För att förklara sina karaktärers tankegångar envisas Helena Bergström med att använda minnesbilder och övertydlig symbolik för att repetera vad vi redan vet. Det är som att hon inte litar på sin egen publik. Detta i kombination med att filmmusiken ständigt skriver oss på näsan, kommer säkerligen få en och annan biobesökare att känna sig dumförklarad – åtminstone rejält uttråkad.

De flesta skådespelarna behandlar dock sina karaktärer rätt bra. Tomas von Brömssen är som klippt och skuren för att spela den vänlige men plågade cirkusdirektören med flaskan nära till hands, fast det är framförallt Gustav Lind och Molly Nutley som stjäl rampljuset. Speciellt när de spelar mot varandra. De har en fin kemi, vilket också räddar filmen från de riktigt låga betygen.

Betyg: 

ft_betyg_2

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se

 

FaktaFilm: Vilken jävla cirkus (2017)
Manus & regi: Helena Bergström
Med: Gustav Lind, Tomas von Brömssen, Molly Nutley m.fl.
Genre: Drama Speltid: 2 tim 5 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sven Melander till Trelleborg med ny show

Semestersabotörerna kommer att köra en ny julshow i Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.21:01, 16 oktober, 2017

Sven Melander till Trelleborg med ny show
Fotograf: Bengt Nyberg

Komikertrion Sven Melander, Tommy Juth och Mikael Neumann, även kallad Semestersabotörerna, åker i december ut på turné med föreställning. Nu står det klart att ett av stoppen blir i Trelleborg.

Föreställningen heter ”Bland töntar och troll” och är gruppens första julshow någonsin. Föreställningen blandar klassiska julsånger, men lätt galen musikalisk humor, roliga dialoger och monologer.

Föreställningen spelas upp på Biograf Grand i Trelleborg den 7 december.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Snömannen – stjärnspäckat och grandiost eller plattfall?

Den svenska regissören Tomas Alfredson är i dag tillbaka på vita duken med en ny rulle. Så lyder domen av vår recensent.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.12:00, 13 oktober, 2017

Biorecension: Snömannen – stjärnspäckat och grandiost eller plattfall?
Foto: Pressbild

Vår svenska stjärnregissör Tomas Alfredson (Låt den rätte komma in, Tinker Tailor Soldier Spy) är tillbaka och har filmatiserat den norska stjärnförfattaren Jo Nesbøs Snömannen, med bland annat den amerikanska stjärnskådespelaren Michael Fassbender (Inglorious Basterds, vPrometheus) som spelar stjärnpolisen Harry Hole. Det är väldigt skandinaviskt – men som ni märker också ganska stjärnspäckat och grandiost.

Mycket känns igen när de första vidsträckta bilderna av snöiga landskap presenteras och så fortsätter det. Du som är bekant med Alfredsons lite murriga, rökiga och långsamma stil, eller suputar till poliser signerat de deckare vi blivit kanske alldeles för försedda med kommer att känna sig hemma.

Harry Hole, alltså Fassbender, vaknar upp på en bänk med en vodkaflaska i näven som sig bör och snart nog påbörjas en riktigt knepig mordgåta när kvinnor plötsligt börjar försvinna här och var i Norge – alltid med smältande snögubbar bredvid brottsplatserna.

Vi får bekanta oss med norska Bergen, en kedjerökande huvudperson, slemmiga läkare, elaka män och högt uppsatta skummisar. Rollistan imponerar. Svenska skådespelare som Peter Dalle (Yrrol) och Sofia Helin (Bron) får spela med stora namn som Val Kilmer(Heat), J.K. Simmons (Whiplash) och Charlotte Gainsbourg (Melancholia).

Det är en historia som tuggar på i sin egen, lite långsamma takt under två timmar men då och då bränner det till och blir rejält spännande.

“En fröjd för ögat”

Alfredson lyckas också fånga de norska landskapen på ett sätt som ibland blir bländande vackert, den pyrande snön och de smugorna, dränkta i vitt är ofta en fröjd för ögat. Det är också kul att se ett så pass hett namn som Michael Fassbender i den här potpurrin av skandinavisk melankoli.

Men det finns en hel del som gör att filmen aldrig blir något annat än en fungerande thriller att slänga igång en fredagskväll för mig. Även om den verkligen duger gott så. Jag tycker att Harry Hole är en ganska opersonlig och ointressant huvudkaraktär och kunde inte sluta jämföra honom med den mycket mer färgstarka Lisbeth Salander från Milleniumtrilogin – Snömannen blir någon slags korsning mellan David FincherThe Girl With the Dragon Tattoo (2011) och, typ, Wallander.

Många skådespelarinsatser är nämligen alldeles för träiga för att bli något annat än så och de knepiga, lite överdramatiska motiven och teman samt några knasiga sidospår i berättelsen är även de lite billiga.

Jag drar aldrig riktigt på smilbanden, utom när snögubbarna dyker upp till dramatisk musik, men då av helt fel anledning. Fingertoppskänslan som Alfredson visat sig ha innan dyker upp då och då men det blir snarare jag som får leta efter den än att den är alldeles uppenbar.

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se.

Betyg: 

betyg filmtopp

FaktaTitel: The Snowman

Regi: Thomas Aflredsson

Manus: Peter Straughan, Hossein Amini

Med: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Peter Dalle, m.fl.

Genre: Thriller, Drama

Speltid: 1 tim 59 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mora Träsk kommer till Trelleborg

Kultbanden kommer till Trelleborg för en ny show.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.21:54, 12 oktober, 2017

Mora Träsk kommer till Trelleborg
Mora Träsk under en föreställning i Enskede. Foto: Hasse Eriksson

Trelleborg kommer att få besök av ett av Sveriges största kultband. Det är gruppen Mora Träsk som kommer att ha en spelning i Parken den 25 november.

Mora Träsk har med sina barnlåtar underhållit generationer av barn. Många har säkerligen nostalgiska minnen av låtar som ”Tigerjakt”, ”Fader Abraham” och ”Klappa händerna när du är riktigt klar”.  

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng