Alliansen vill avsätta tre ministrar efter skandalen: ”De ska avgå” | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Alliansen vill avsätta tre ministrar efter skandalen: ”De ska avgå”

Under onsdagsmorgonen meddelade Alliansen att de lämnat in en misstroendeförklaring mot inrikesministern Anders Ygeman, försvarsministern Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson. "Ett historiskt haveri" menar Centerledaren Annie Lööf.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.09:47, 26 juli, 2017

Alliansen vill avsätta tre ministrar efter skandalen: ”De ska avgå”
Foto: Commons

Under onsdagsmorgonen kallade Allianspartierna Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna till en gemensam presskonferens. Inför den samlade pressen meddelade partierna att man lämnar in en misstroendeförklaring mot tre socialdemokratiska ministrar. Det rör sig om inrikesministern Anders Ygeman, försvarsministern Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson. 

Bakgrunden är den skandal som briserat den senaste tiden där Transportstyrelsen inte följt lagarna kring IT-säkerhet. Bristen har inneburit att hela det se det svenska militära fordonsprogrammet lämnades över till utländska tekniker som inte säkerhetsprövats. Även det svenska registret över körkort och information om hamnar, broar, tunnelbana och vägar har hamnat i händerna på utländsk personal som inte säkerhetsprövats. Någon som ses som en stor säkerhetsrisk för Sveriges trygghet menar Alliansen.

Det är ett historiskt unikt haveri på Transportstyrelsen. De har gått emot befintlig lagstiftning och det har funnits en risk att främmande nationer kan få information. Samtidigt är det uppenbart att de tre statsråden inte har gjort tillräckliga åtgärder. De har inte redogjort för problem som kan ha hotat Sveriges säkerhet, sa Centerpartiets ledare Annie Lööf på pressträffen.

– Det som förvånar oss mest är att det saknar politisk ansvarstagande. Vi har efter mötena i Riksdagen gjort en samlad bedömning, och kommit fram till att vi vill väckte misstroende mot de tre ansvariga ministrarna i säkerhetskrisen, sa moderatledaren Anna Kinberg Batra.

På frågan vad som krävs för att åtgärda problemen hade Anna Kinberg Batra ett tydligt svar på tal.

– De ska avgå.

Omröstningen i Riksdagen kan ske redan under sommaren.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Prata Politik – Del 3 Söderslättspartiet

Söderslättspartiet: ”Ringvägen får inte belasta skattebetalarna”

Fler kommuntoppar med näringslivserfarenhet, ett tak över gågatan och stoppa ringvägen. Det är tre frågor som Söderslättspartiet lyfter fram i veckans Prata Politik.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.16:54, 28 november, 2017

De flesta har bra koll på politiken i Riksdagen, men sämre koll här hemma i Trelleborg. Under sju veckor kommer 24Trelleborg träffa de lokala partierna i kommunfullmäktige. Som läsare kan du lära dig partiets politik på 90 sekunder via video och sedan fördjupa dig i text. Veckans intervju med Söderslättspartiet är del 3 av 7. 

Bland partierna i kommunfullmäktige finns ett parti som inte är representerat i varken Sveriges riksdag eller i Region Skåne. Söderslättspartiet är uppstickarna som säger att de bara vill fokusera på lokala frågor.

LÄS MER: SD: ”Vi är inte emot invandrare utan politiken som tillåtit dem att komma”

Om man ska placera SÖS på en höger-vänsterskala, var befinner ni er då?
– Mitten. Vi är väldigt sakpolitiskt orienterade. Den enda ideologin vi har är att skapa mer pengar till välfärden genom att effektivisera all annan verksamhet. Vi vill inte att man slösar pengar i onödan. Vi behöver bra resurser till skola, vård och omsorg. Då måste vi jobba smartare, säger Söderslättspartiets kommunalråd Bertil Larsson.

Många av representanterna i Söderslättspartiet har en lång bakgrund från näringslivet, och det behöver komma in mer näringslivstänk även i rådhusets korridorer menar Bertil Larsson.

– I den kommunala verksamheten finns en bristande effektivitet och det är  är ett stort problem. Det finns inte samma effektivitetskrav i kommunen som i näringslivet och inte alls samma tänk. Alla verksamheter måste gå med vinst, sedan är frågan vad man menar med vinst. Det måste inte vara med si och så många kronor. Det går att få vinst i form av bättre vård och bättre omsorg, om man effektiviserar. Men det är ofta som det inte fungerar i det kommunala, säger Bertil Larsson som menar att det finns för få beslutsfattare med bakgrund i den privata sektorn.

– Det finns ingen som har varit ute och haft ansvarsställning i den privata sektorn. De flesta cheferna springer bara runt i det kommunala ekorrhjulet. Det vill vi ändra på. Vi vill ha fler med erfarenhet från näringslivet.

Bland företagets andra frågor finns att göra centrum till en bättre mötesplats, genom att bygga tak över gågatan, skapa en pendlarstation utanför centrum och bygga fler bostäder i centrum.

Annars är partiets mest profilerade fråga den om Ringvägen. Söderslättspartiet har tillsammans med Miljöpartiet satt sig emot byggandet helt och hållet.

– Trafikverket och Länstyrelsen säger blankt nej och ändå kör man på. Där är ett exempel på att man tar pengar från välfärden och pumpar in i ett projekt som vi anser är döfött. Trafikverket kommer inte lägga en spänn. Jag tycker inte att det ska belasta skattebetalarna.

Kommer ringvägen bli er viktigaste fråga till valet 2018?
– Ja, det tror jag att det kommer bli.

Frågan om ringvägen har till viss del infekterat samarbetet med Socialdemokraterna och Centerpartiet och frågan är nu om det blir en liknande konstellation efter valet 2018.

Är det självklart för er att ni ska samarbeta med Socialdemokraterna nästa år också? 
– Det beror på vad vi får igenom av vårt program. I de flesta möjliga majoritetsbildningar skulle vi bli tungan på vågen. Då har vi större chans att få igenom våra förslag. Oavsett vilken konstellation det blir så ställer vi upp för att gå med i den majoriteten om vi får genom vår politik. Sedan spelar det mindre roll vilka det blir.

Finns det något parti som ni inte skulle kunna samarbeta med?
– Nja, nu sitter inte Kommunistpartiet i fullmäktige men dem har jag inte så mycket för. Vi står väldigt långt ifrån varandra. Miljöpartiet är också ett parti som står ganska långt ifrån oss. Så Miljöpartiet, kommunisterna och Vänsterpartiet. Vi ligger egentligen närmare Liberalerna och Centern.

Men ni sitter ju i majoritet med Miljöpartiet nu?
– Ja, Socialdemokraterna och Miljöpartiet ligger ju närmare varandra än vad vi ligger MP. Men det var ett naturligt val att ingå där för att få majoritet. Då fick vi ta med någon annan, och det hade redan startats samtal mellan S och MP.

Söderslättspartiet är unika i kommunfullmäktige eftersom de inte finns med i riksdagen. Något som kan vara ett problem eftersom många väljare röstar på samma parti i riksdag, landsting och kommunval. För att SÖS ska få röster måste man bryta det mönstret.

– Många röstar slentrianmässigt, men jag tror det är en fördel att vi bara finns lokalt. Vi är Söderslättspartiet och vi ska värna om den här regionen. De andra partierna har riksdagspolitiker som har pekpinnar om hur kommunpolitikerna ska agera. Det kan krocka ibland. De problemen har inte vi.

Avslutningsvis, hur tror du det går för er i valet 2018?
– Senast fick vi 5 mandat och det tänker vi öka på. Vi satsar på det dubbla.

FaktaSöderslättspartiet i Trelleborg
Är ett av av fyra partiet i den styrande Kvartetten tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet.

Kommunalråd: Bertil Larsson

Valresultat 2014: 7,45%

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nytt parti etablerar sig i Trelleborg: ”Satsar på kommunfullmäktige”

Till valet 2018 ställer ett nytt parti upp i kommunvalet i Trelleborg. Målet är att direkt komma in i kommunfullmäktige.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:58, 23 november, 2017

Nytt parti etablerar sig i Trelleborg: ”Satsar på kommunfullmäktige”
Mons Krabbe är ordförande för Medborgerlig Samling Söderslätt. Foto: Privat

Partiet Medborgerlig Samling satsar på riksdagen 2018. I dagarna har man även startat en lokalförening på Söderslätt, där målet är att nå kommunfullmäktige i Trelleborg och Vellinge.

Partiet startade som en reaktion på Decemberöverenskommelsen. Det vill säga avtalet mellan sju av de åtta riksdagspartierna som innebär att det går att regera i minoritet utan Sverigedemokraternas inflytande.

Partiet beskriver sig som ett borgerligt alternativ som är beredda att samarbeta över blocken.

– Vår inställning är att vi accepterar att samtala med alla som respekterar demokratin. Låsningen som vi såg i DÖ (Decemberöverenskommelsen) var ett resultat av att man vägrade tala med Sverigedemokraterna, säger Mons Krabbe ordförande för Medborgerlig Samling Söderslätt och markerar tydligt att man kommer föra samtal med Sverigedemokraterna om de kommer in i kommun och riksdag.

– Vi delar deras uppfattning om problembilden med migrationen, men inte lösningarna. Vi vill se en anpassning till centrala västerländska värden, såsom yttrandefrihet och jämställdhet, men inte en forcerad assimilation vad gäller den privata sfären.

Om ni skulle komma in i kommunfullmäktige, vilka skulle ni helst samarbeta med?
– Vi är ett liberalkonservativt parti, vilket gör att vi ligger ut till höger. Men vi är beredda att tala med alla partier. Som politiker måste vi lösa problem och då för vi inte hamna i ideologiska låsningar. Vi kommer lyssna på alla bra idéer oavsett om det kommer från Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna eller något annat parti.

Bland partiets hjärtefrågor finns ökad transparens i politiken. Partiet menar att medborgarna ska få en större insyn i beslutsfattandet.

– En sak som vi vill införa är att kommunstyrelsens möten ska vara öppen för åhörare. Det har inte Trelleborg i dag. Det är där väldigt många av de stora besluten fattas.

Ett annat förslag är att införa en kammare på riksnivå där kommunpolitiker får vara med och besluta om frågor som direkt påverkar kommunerna.

– Vi tycker att det sitter för många ledamöter i riksdagen i dag. Vi vill minska dem med cirka 100 platser och i stället införa en andra kammare. Det är viktigt att politikerna på kommunnivå får vara med och föra sin talan i frågor som påverkar kommunerna. Sådana sammanträdanden skulle ske några gånger per år.

Andra hjärtefrågor rör en ökad säkerhet, mer frihet för invånarna och en strängare migrationspolitik.

– I dag slösar vi mycket skattepengar på att hjälpa nyanlända i Sverige. Det hade varit bättre att hjälpa dem på plats i sitt närområde. I dag är det bara de starkaste som klarar att komma hit. Kvar finns de fattigaste, ofta gamla och barn, som inte får samma hjälp, säger Mons Krabbe.

I en intervju med SVT dömde valexperten Anders Sannerstedt ut Medborgerlig Samlings chanser till politisk framgång. Han menade att partiet  inte profilerat sig tillräckligt i en enskild fråga. Något som inte är ett problem menar Mons Krabbe.

– Om man måste skära ner vårt parti till en fråga så är det demokrati. Vi har ett demokratiunderskott hela vägen från kommun till riksdag. Men i grund och botten tror jag inte vi behöver att begränsa oss till en enda fråga. Jag tror väljarna är trötta på den ideologiska kampen. I stället vill de ha ett parti med bra politik och som är villiga att samarbeta med alla. Det budskapet kommer sätta sig hos folk.

Vad har ni för mål framöver?
– På regional nivå satsar vi på att komma in i kommunfullmäktige i alla skånska kommuner. På riksnivå är målet att komma in riksdagen.

Är det rimligt att det kan ske redan i valet 2018?
– Ja, det tror jag absolut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Prata Politik – Del 2 Sverigedemokraterna

SD: ”Vi är inte emot invandrare utan politiken som tillåtit dem att komma”

Trelleborgs skattebetalare ska inte ta emot invandrare om inte Migrationsverket står för kostnaden och kommunen borde inte servera halalslaktat kött. Det är två av frågorna som Sverigedemokraterna lyfter fram i veckans "Prata Politik".

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:08, 21 november, 2017

De flesta har bra koll på politiken i Riksdagen, men sämre koll här hemma i Trelleborg. Under sju veckor kommer 24Trelleborg träffa de lokala partierna i kommunfullmäktige. Som läsare kan du lära dig partiets politik på 90 sekunder via video och sedan fördjupa dig i text. Veckans intervju med Sverigedemokraterna är del 2 av 7. 

Sverigedemokraterna har de senaste åren ökat mest av alla partier. I valet 2010 nådde de 15,06 procent och 2014 fick de 20,22 procent. Till 2018 siktar SD på att bli störst i kommunen med cirka 30 procent. Samtidigt anklagas partiet för att inte driva politik i de viktiga frågorna. Något som är en definifitionsfråga kring vad som är viktigt, menar Sverigedemokraternas oppositionsråd Helmuth Petersén. 

LÄS MER: TV: Centerpartiet vill satsa på trygghet och bättre bussar till Klagstorp

– På lokal nivå har vi drivit frågorna för den lille mannen. Vi inte driver de absolut största frågorna, för det är faktiskt de som styr som ska driva dem frågorna. Vi kan ha åsikter och de har vi många. Vi har varit partiet som varit mest aktiva med motioner och interpellationer. Där slår vi de andra med hästlängder, säger han.

Partiet vill slåss för flera av de mindre frågorna menar Petersén och tar upp deras kamp för att kommunen inte ska såga ner palmer i onödan, om frågan om fåglar i Stadsparken ska avlivas och om gatstenen ska vara kvar i centrum.

Men samtidigt slåss man hårt för det som man själva ser som de viktigaste frågorna: sjukvården, äldrevården och invandringen.

– Vi har i många år kämpat för maten till våra äldre. Det är ingen liten fråga, det är en jättestor fråga. Kostpolicyn har vi haft mycket åsikter om. Det ska inte serveras halalslaktat och kosherslaktat kött i kommunen.

Frågan om invandring och integration är något som starkt sammankopplas med Sverigedemokraterna. Partiet målas ofta upp som främlingsfientligt parti, men det är en felaktig bild menar Helmuth Petersén.

– Vi tycker inte att det är fel på invandrare. Det är det många som tror. Vi tycker det är fel på politiken som tillåtit dem att komma. Hade jag varit i deras situation så kanske jag hade gjort likadant och åkt till ett land där jag får väldigt mycket. Det är klart man gör. Men det är politiken som tillåter det som är problemet.

Hur vill ni då arbeta med invandring och integration i Trelleborg?
– För det första ska vi inte ta emot en enda till om inte Migrationsverket täcker kostnaderna. Det får inte bli att kommunens skattebetalare ska stå för det. Kommer de sedan hit så måste det finnas arbete och en möjlighet att lära sig svenska. Det räcker inte med några timmar SFI. Vi behöver ha samma krav som för våra skolbarn med undervisning mellan åtta och tre, där de är i skolan och lär sig svenska. Genom språket kommer man in i samhället, säger Helmuth Petersén innan han lyfter fram problemen han ser med att ta emot fler flyktingar.

– Vi har en lång bostadskö till Trelleborgshem där många är ungdomar under 25 år. Får inte våra ungdomar en bostad i Trelleborg så flyttar de till städer där det finns bostäder. Vi vill gärna behålla våra ungdomar för de är vår framtid. Trelleborg får inte bli en sovstad med bara pensionärer. Då kan vi inte ge förtur till andra.

– Sedan har vi problemen med borgensövertagande från kommunen. Om en nyanländ inte kan betala sin hyra får han den betald. Det får inte våra egna. Det finns många ensamstående som kämpar med näbbar och klor för att ha råd med sin hyra. Men de får inte samma hjälp. Det är vi starkt emot.

På riksnivå har SD gått starkt upp men sett ut att stagnera i de senaste opinionsmätningarna. Men i Trelleborg tror Helmuth Petersén på fortsatt framgång.

– När vi är ute och träffar väljare så ser vi att det är ett väldigt stort intresse. Sverigedemokraterna har länge haft det ganska lätt i Trelleborg, säger Helmuth Petersén innan han ger sitt tips på hur valet kommer sluta.

– Jag tror och har en förhoppning om att vi kommer nå 30 procent i valet. Vi ser inte det som en omöjlighet.

Ett resultat som på allvar skulle utmana Socialdemokraterna om att bli kommunens största parti.

FaktaSverigedemokraterna i Trelleborg

Är ett av tre oppositionspartier tillsammans med Moderaterna och Liberalerna.

Oppositionsråd: Helmuth Petersén

Valresultat 2014: 20,22%

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Prata Politik – Del 1 Centerpartiet

TV: Centerpartiet vill satsa på trygghet och bättre bussar till Klagstorp

Bättre bussförbindelser till bland annat Klagstorp, bättre bredband till landsbygden och ett hårdare arbete för att gynna Trelleborgs näringsliv. Det är några av punkterna som Centerpartiet lyfter fram i premiären av "Prata politik" hos 24Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:15, 14 november, 2017

De flesta har bra koll på politiken i Riksdagen, men sämre koll här hemma i Trelleborg. Under sju veckor kommer 24Trelleborg träffa de lokala partierna i kommunfullmäktige. Det blir samtal om hjärtefrågor, samarbetspartners och om Trelleborgs utmaningar. Som läsare kan du lära dig partiets politik på 90 sekunder via video och sen fördjupa dig i text. Veckans intervju med Centerpartiet är del 1 av 7. 

På Riksdagsnivå diskuteras nästan dagligen Centerpartiets roll i framtidens politiska spel. Många frågar sig om Annie Lööf kommer hålla fast vid Alliansen eller påbörja ett samarbete med Socialdemokraterna.

I Trelleborg är Centerpartiet vana med olika samarbeten. Förra mandatperioden styrde man Trelleborg med bland andra Moderaterna, men denna mandatperioden leder man med Socialdemokraterna, Söderslättspartiet och Miljöpartiet.

Hur kommer det det sig att ni samarbetar åt vänster kommunalt och åt höger på riksnivå?
– Konstellationen med Alliansen finns inte i jättemånga skånska kommuner. Det vi ser på riksnivån är väldigt unikt, säger Centerpartiets kommunalråd Patrik Holmberg och fortsätter.

– Förra mandatperioden styrde vi med ”Femklövern” (C, M, KD, L, MP). Men sedan gjorde Moderaterna och KD ett dåligt val. Det innebar att vi inte kunde få ihop en majoritet. I den kommunala politiken är det väldigt svårt att styra med en minoritet. Trelleborg behöver ett majoritetsstyre. Eftersom vi gick starkt framåt beslutade vi efter förhandlingar att gå samman med Kvartetten.

Finns det några som ni inte kan tänka er att samarbeta med?
– Vi samarbetar inte med Sverigedemokraterna. Vi har fått klartecken från nationell nivå att vi inte gör det på kommunal nivå heller. Jag kan samtidigt tänka mig att det väldigt svårt att få någon gemensam politik med Vänsterpartiet, om de skulle komma in i kommunfullmäktige i framtiden.

Samarbetsproblemen med Sverigedemokraterna grundar sig dels i partiets bakgrund men också för att de upplevs lite oseriösa menar Holmberg.

– Generellt sätt handlar det om deras bakgrund, sedan på lokalnivå så driver Sverigedemokraterna ingen politik. De uttalar sig inte särskilt ofta om de stora frågorna. Jag tycker det känns som att de är lite okunniga. Jag tycker att det är väldigt få frågor som de engagerar sig i.

Vilka är då de viktigaste frågorna för Centerpartiet?
– Vi vill att man ska skapa likvärdiga förutsättningar och faktiskt lyfta landsbygden. I Trelleborgs kommun bor en tredje del utanför Trelleborgs stad.

– Ett exempel är att kollektivtrafiken ska fungera. Till Klagstorp går det idag inga bussar på helgen och bara fem turer om dagen på vardagar. Vi vill att man ska ha sju turer per vardag, men man ska också ha turer på helgen. Som ung människa och om du bor i Klagstorp måste du kunna åka med buss till Trelleborg även på helgen. Vi måste också skapa fungerande bredband i hela Trelleborgs kommun. Inte bara i tätorterna utan över hela landsbygden.

Vilka är de största utmaningarna för Trelleborg?
– Trygghetsfrågorna är en av de viktigaste frågorna i vårt kommande valprogram. Trelleborg är generellt en trygg stad. Det har varit en tid nu med smällare och stök på biblioteket. Vi ser redan nu satsningar pollare i centrum. Det ska inte kunna komma in fordon som det gjorde i Stockholm eller Berlin, säger Holmberg och fortsätter.

– Samtidigt satsar vi på trygghetsvärdar som kan finnas på ställen där de kan upplevas lite stökigt. Det ska förebygga vid exempelvis Dalabadet eller vid områden med mycket inbrott.

På riksnivå har Annie Lööf vind i seglen och effekten syns även i Trelleborg. Patrik Holmberg tror på en stor ökning för Centerpartiet till valet 2018.

– På riksdagsnivå talar de om att Centerpartiet kan öka med femtio procent jämfört med förra valet. Varför skulle vi vara sämre än det? Jag tror att vi kommer gå mycket bättre än i förra valet.

FaktaCenterpartiet i Trelleborg

Sitter i majoritet i kommunfullmäktige tillsammans med Kvartetten, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Söderslättspartiet och Miljöpartiet.

Kommunalråd: Patrik Holmberg

Valresultat 2014: 3,26%

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Anna Kinberg Batra avgår

Under fredagsmorgonen kallade Moderaternas partiledare till pressträff och avslöjade sitt beslut.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.09:38, 25 augusti, 2017

Anna Kinberg Batra avgår
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrΌn

Det var under en pressträff på fredagsmorgonen som den moderata ledaren berättade att hon beslutat att lämna sin post.

– Jag är stolt över förtroendet jag fick att vara partiledare och bli Moderaternas första kvinnliga partiledare, säger Anna Kinberg Batra efter beskedet.

Partiledaren berättar att beslutet togs i går kväll och att det beror på att hon inte längre känner att hon får de förutsättningar som krävs från partiet för att fullfölja det uppdrag hon tagit på sig.

– Jag har inte ångrat en dag att jag tog den här uppgiften. Men när det inte finns förutsättningar att lösa min uppgift, och allt handlar om annat än vår politik, då går det inte att lösa, säger Kinberg Batra under presskonferensen.

Under torsdagen ställde sig förbund efter förbund bakom kravet på Kindberg Batras avgång och innan presskonferensen stod 11 av partiets 22 länsförbund bakom kravet. Vid 9.30 på fredagen anordnades pressträffen på Moderaternas kansli med avsikten att Anna Kinberg Batra skulle prata om läget i Moderaterna och partiledaren meddelade sin avgång.

Någon självklar efterträdare finns inte i nuläget, och Kinberg Batra själv vill inte kommentera om någon särskild borde efterträda henne. En extrainsatt stämma kommer hållas senare i höst och fram till dess kommer Kinberg Batra vara partiledare.

FaktaLänsförbund som vill att Anna Kinberg Batra avgår 

 • Stockholms län

 • Uppsala

 • Dalarna

 • Västerbotten

 • Gotland, Örebro

 • Västernorrland

 • Södermanland

 • Östergötland

 • Jämtland

 • Stockholms stad


Länsförbund som har gett henne sitt stöd

 • Blekinge

 • Gävleborg

 • Halland

 • Kalmar

 • Norrbotten

 • Skåne

 • Värmland

 • Västmanland

 • Västra Götaland

 • Jönköping


Länsförbund som inte tagit ställning än

 • Kronoberg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng