Trelleborgsbröderna skivaktuella i unikt rockband: ”Vi har tusen influenser”

När Dreadful head skriver musik handlar mycket om att samla olika stilar och kompromissa för att uppnå bandets unika sound. Efter att ha släppt sitt första album gör de sig nu redo för en första riktig spelning, bortsett från de på Ungdomens hus i Ystad.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.19:56, 16 juli, 2017

Trelleborgsbröderna skivaktuella i unikt rockband: ”Vi har tusen influenser”
Pontus Ling, Marcus Ling, Kiefer Clarén och Jesper Hermansson utgör rockbandet Dreadful heads. Foto: Alexander Sandström Libb.

Allt startade 2012 på Ungdomens hus i Ystad. Trelleborgsbröderna Marcus och Pontus Ling fördes ihop med Ystads Kiefer Clarén av sångerskan Katja som ville starta band. Något som med tiden kom att heta Dreadful heads.

Men Katja slutade och det nyblivna bandet mötte en del motgångar. De fann till slut en basist i Jesper Hermansson, också han från Ystad, men lyckades inte hitta någon som kunde sjunga det de skrivit.

LÄS MER: Trelleborgsbröderna skivaktuella i unikt rockband: ”Vi har tusen influenser”

– Då bestämde vi att vi skiter i att ha sång och bara köra musikalt istället. Det tog för mycket tid att hitta någon som kunde eller ville sjunga, berättar Kiefer när Dreadful heads bjuder in till replokalen.

Diskussionerna har sedan dess gått heta gällande vilken musik som ska spelas, något som har resulterat i ett ganska ovanligt sound.

– Det är instrumental rock i grunden men precis om med fusion, innan fusion var en grej och hördes på ett särskilt sätt, tar vi lite från alla olika musikstilar vi gillar och gör något eget med det. Jag tror det som är tanken, säger Pontus.

– Jag tror inte att det är någon tanke egentligen, det låter ju fint men det vi egentligen gör är ‘det skulle ju vara kul att ha det här och ser vad som händer’, säger Jesper.

– Vi har tusen influenser och det är därför det blir så smörigt, kanske på ett bra sätt, säger Marcus.

Just att låtarna är helt instrumentella kommer med vissa utmaningar. Det innebär också att Dreadful heads musik står ut bland konkurrensen.

– Det är lite utmanande att bygga låtar som fortfarande är intressanta utan att ha text till. Många i dag vill ju gärna ha text och bli matade med vad det handlar om. Själv gillar jag instrumental musik för jag kan göra mina egen historia, säger Kiefer och fortsätter:

– Jag behöver inte ha någon som berättar vad den handlar om utan det kan jag bestämma själv utifrån musiken. Det är väl lite av ett mål med vår musik att den kan locka folk att göra egna tolkningar.

I våras släppte bandet sin första skiva, med namnet Bad chemistry, som finns att höras bland annat på Spotify. Något som varit ett mål för Dreadful head.

Vad har ni för mål nu?
– Det som är intressant här, som har blivit lite präglande för oss, är att vi har lite olika mål allihopa. Ibland blir det lite slitningar men fan, så är det. Pratar man med vissa band är de väldigt enade men vi gör på olika sätt, svarar Marcus.

– För vissa är att det jävligt roligt att spela musik och är det inte skoj behöver man inte göra det alls. För andra är det att de vill jobba med det och ha en ekonomisk vinst på det. Det är olika, fortsätter han.

Kiefer berättar att han är en ut av dem som siktar riktigt högt med musiken.

– Min dröm är att kunna livnära mig på att spela musik, att få spela så ofta som möjligt och helst komma utanför Sverige och spela också. Det är mina drömmar men det är många små mål på vägen innan man är där.

Dreadful heads första riktiga spelning sker den 12 augusti hos Mortens café i Ystad då bandet spelar innan Christoffer Zaar, som har hjälpt till mycket med bandets skiva, intar scenen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Masse” kommer till Trelleborg

Den före detta landslagsmannen kommer till Trelleborg för att tala om sitt tidigare missburk.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.07:06, 21 januari, 2018

”Masse” kommer till Trelleborg
Mats "Masse" Magnusson 2012. Foto: Lennart Månsson Bildbyrån

Den före detta fotbollsspelaren Mats ”Masse” Magnusson kommer till Trelleborg. Han ska hålla ett föredrag om karriären och om hans missbruk när han slutade. Det gick så långt att han till slut tvingades leva som uteliggare innan han med hjälp av sina vänner kom tillbaka igen.

Föreläsningen hålls den 5 mars på Trelleborgs bibliotek. Biljetterna är redan släppta.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Torsten Flinck kommer till Trelleborg

Trelleborg får finbesök till våren.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.15:01, 15 januari, 2018

Torsten Flinck kommer till Trelleborg
Foto: Pressbild

Den folkkära skådespelaren och sångaren Torsten Flinck kommer till Trelleborg. Han ska ställa upp sin enmansföreställning ”Doktor Glas” på Parken.

Föreställningen har turnerat land och rike runt och Flinck har hyllats för sin förmåga att spela många olika karaktärer i samma pjäs.

Torsten Flinck är en av Sveriges största skådespelare och har även gjort succé i Melodifestivalen. 2013 deltog han med låten ”Jag reser mig igen” som var en av tittarnas mest uppskattade bidrag.

Föreställningen ”Doktor Glas” sätts upp den 13 april på Parken.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kungen av funk kommer till Trelleborg

Han har turnerat med världsstjärnor som Tina Turner. Nu kommer Paulo Mendonça till Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.20:01, 6 januari, 2018

Kungen av funk kommer till Trelleborg

I februari arrangeras en funkkonsert i Trelleborg när artisten och gitarristen Paulo Mendonça kommer till Parken. Mendonça har en lång internationell karriär bakom sig och kallas ibland för ”Kungen av funk” i Sverige.

Han har bland annat släppt fyra album och turnerat med den amerikanske världsstjärnan Tina Turner. Han har även har listettor  i Holland, Schweiz, Österrike och Tyskland.

Konserten arrangeras av Riffet och sker den 3 februari

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Trelleborgsrevyn laddar för ett nytt succéår

I år säger Trelleborgsrevyn farväl till Grand. Det kommer man göra med ett storartad föreställning som driver med årets nyheter i Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:58, 3 januari, 2018

Januari innebär att Trelleborgsrevyn är tillbaka. Lördagen den 13 januari är det premiär på Grand i Trelleborg. Men det är det sista året som revygänget har tillgång till lokalen. Därför heter årets föreställning Grand Finale.

I årets upplaga spelar Charlotta Karlsson, Ingmar Jonson, Sofia Jonson, Marcus Jönsson, Therese Åkerman, Carolina Adler, Simon Juth och Hampus Prytz. Trelleborgarna kommer att få en föreställning som driver med årets stora nyheter, så som ringvägen, politikernas löner och hur kommunen ska finansiera upprustningen av Vångavallen efter TFF:s avancemang.

24Trelleborg fick följa med under repetitionerna.

Se hela inslaget i klippet ovan. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: 5 saker att se fram emot i Trelleborg 2018

Sport, musikfestival och heta etableringar. Det finns mycket att se fram emot i Trelleborg 2018.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:57, 1 januari, 2018

LISTA: 5 saker att se fram emot i Trelleborg 2018
171119 Trelleborgs spelare jublar i omklŠdningsrummet efter fotbollsmatchen i kvalet till Allsvenskan mellan Jšnkšping och Trelleborg den 19 november 2017 i Jšnkšping. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91899

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Trelleborgs FF spelar återigen i fotbollsallsvenskan
2018 är året då TFF spelar allsvensk fotboll igen. Den 1 april tar Trelleborg emot IFK Göteborg i en glödhet premiär på Vångavallen. Under året kommer vi även få se två stycken derbyn mot svenska mästarna Malmö FF. För den sporttokige kommer 2018 bli ett mycket spännande år.

Läs mer: Trelleborgs FF är klara för allsvenskan: ”Helt jävla sjukt”

 

9ec926fca3a1c9c87d6aab78b2ba43bf-e1508492925748-1024x527Tre nya restauranger öppnar på Algatan
Den som väntar på något gott behöver inte vänta länge. Redan den 8 januari kommer tre restauranger att öppna på Algatan. Det rör sig om Wok Kitchen, Nåt gott och Curry Republik. Ägaren Hassan Monjurul har i en intervju med 24Trelleborg sagt att han tror konceptet kommer att bli en succé.

Läs mer: Snart öppnar jättesatsningen i Trelleborg

 

ska%cc%88rmavbild-2017-12-29-kl-08-59-39

Trelleborg får en dansk musikfestival
Under 2018 planeras premiären av den danska festivalen ”Kom så hygger vi oss”. Bakom initiativet står lokala entreprenören Bo-Göran ”BG” Andersson. Festivalen har inget datum än men tanken är att festivalen ska bjuda på dansk mat och dansk musik.

Läs mer: Trelleborg får en ny festival

 

ska%cc%88rmavbild-2017-12-29-kl-09-01-38

H&M Home öppnar på Algatan
I början av 2016 stängde Åhlens sin butik på Algatan. Men under 2017 stod det klart att H&M Home ska ta över butiken. Preliminärt öppningsdatum sattes till våren 2018. Men det kan också bli senare under året.

Läs mer: KLART: Klädjätten storsatsar i Trelleborg

 

25579008_1603337586413704_409398161_oTrelleborg får en egen comedy club
Redan i januari öppnar Damian Alin Trelleborg Comedy Club på biblioteket. Både kända komiker och nykomlingar kommer att underhålla publiken. Komediklubben kommer ha öppet en gång i månaden under året. Premiären sker den 12 januari.

Läs mer: Trelleborg får en egen comedy club: ”Ska blanda kändisar och rookies”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng