Ny målexplosion av TFF

Trelleborgs damlag är ett av Sveriges målfarligaste lag. I helgen gjorde man 8 nya mål.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.08:59, 12 juni, 2017

Ny målexplosion av TFF
Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF:s damlag storsatsar på avancemang från division 3. I nuläget ser ingenting ut att stoppa laget som i helgen tog sin nionde raka seger. I matchen mot Gärsnäs AIS visade laget storklass och vann till slut med förkrossande 8-1.

Trelleborgs FF har nu gjort hissnande 59 mål på 9 nio matcher, ett snitt på 6,5 mål per match. TFF leder nu serien, 6 poäng före Janstorp.

På söndag spelar damerna hemma på Vångavallen igen. Då väntar ett Trelleborgsderby mot Gislöv AIF.

 

FaktaGärsnäs AIS - Trelleborgs FF 8-1
Målskyttar TFF: 
Frida Nilsson (2) Sally Le Grand, Sofie Janstad, Adelina Zahirovic, Emilia Olsson (självmål), Johanna Fridh, Filippa Dahlgren

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Trelleborgarna som tar sig an Ultravasan

På lördag är det dags för Ultravasan – löpvarianten av Vasaloppet.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.07:02, 19 augusti, 2017

LISTA: Trelleborgarna som tar sig an Ultravasan
Foto: Pressbild

På lördag ger sig 961 löpare från 23 nationer ut i löparspåren på Ultravasan 90, men start i Oxberg och målgång i Mora. I Ultravasan 45 är den 664 löpare som deltar.

Ultravasan är löpvarianten av Vasaloppet som funnits sedan 2014. I dag är den också en av de tre tävlingarna som tillhör Vasaloppstrippeln.

Från Trelleborg finns det totalt två anmälda till Ultravasan 90. Stefan Förare och Per Kvist från Kustjoggarna Trelleborg är de två som representerar staden. Till Vasaloppet fanns det fem personer från Trelleborg som deltog.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pingvin är klubben som vägrar förlora: ”Vi vill ta guld”

Både på dam och herrsidan visar Trelleborgs rugbylag Pingvin hög klass. Inför helgens matcher är klubben obesegrad i respektive serie.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.18:02, 18 augusti, 2017

Pingvin är klubben som vägrar förlora: ”Vi vill ta guld”
Foto: Bildbyrån/Pingvin RC

Trelleborgs FF:s succé i Superettan i all ära. Men stadens hetaste lag just nu hittar vi på rugbyplanen. Både damerna och herrarna i Pingvin RC är hittills obesegrade i sina respektive serier.

– Vi är egentligen inte så förvånade över framgången på herrsidan. Vi har jobbat för det här i många år genom utbildning av ledare och spelare. Sedan har vi duktiga Trelleborgsungdomar som kommer upp och gör det bra, säger klubbens ordförande Daniel Sörensson och fortsätter.

– På damsidan har målet varit att bara komma till start med en 15-mannalag. Men de har vunnit de två första matcherna och gjort det riktigt bra.

Under lördagen går båda lagen upp i nya dueller. Herrarna möter NRK Trojan från Norrköping på bortaplan, medan damerna tar emot Vänersborg hemma på Pilevallen.

– Trojan ska vi slå, vi är ett bättre lag än dem i år. Vinst där ger oss bra förutsättningar inför slutspelet och grundseriens sista match. På damsidan blir det tufft, men vinner vi så kan vi börja prata slutspel även för damerna, säger Daniel Sörensson.

Trots succén är det ett för stort steg att hoppas på dubbla guld till Trelleborg, menar Sörensson.

– Vi ska nog inte spänna bågen så högt. Men på herrsidan känns det realistiskt, vi slog fjolårsvinnarna Stockholm Exiles tidigare under säsongen, det gav oss självförtroende och vi vill ta guld.

Pingvin RC leder nu Allsvenskan för herrar, två poäng före Stockholm Exiles. Damerna ligger på andra plats men har lika många poäng som Vänersborg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgs snabbaste Ironman tillbaka för en tredje utmaning

Triathlontävligen Ironman är en av de tuffaste utmaningarna som finns för motionären. Nu åker Trelleborgs Triathlon upp med sex deltagare till årets tävling i Kalmar. Den snabbaste av dem alla, Tobias Jansson, satsar mot nya rekord.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.16:56, 18 augusti, 2017

Trelleborgs snabbaste Ironman tillbaka för en tredje utmaning
Tobias Jansson. Foto: Privat

Under lördagen avgörs Sveriges enda triathlontävling på Ironmandistans. Loppet går i småländska Kalmar och från Trelleborgs Triathlonklubb kommer sex stycken att delta. En av dem är Tobias Jansson som var snabbast i klubben förra året. Nu är han tillbaka för sin tredje tävling och satsar på nytt rekord.

– Mitt mål är att förbättra mig både vad gäller tid och position jämfört med förra året. I år är eliten med i Kalmar, så totalpositionen kommer bli sämre. Men jag vill förbättra mig i min årsgrupp (herrar 35-39), och det är ett rimligare mål.

I fjol gick Tobias Jansson in på tiden 9:33:11. En väldigt snabb tid i en av världens tuffaste utmaningar. Men att behålla den inofficiella titeln ”snabbast i Trelleborg” finns inte i tankarna.

– Det är inget jag tänker på. Jag vet faktiskt inte vilka från kommunen som kommer delta utöver mina lagkamrater. Jag tävlar bara mot mig själv, det räcker gott och väl, säger han med ett skratt.

fullsizerender

Jansson har en möjlighet att kvalificera in sig till världsmästerskapen på Hawaii om han blir en av de främsta i sin åldersklass. En dröm, medger han. Men Kalmar är fel tävling för kvalifikationen enligt Jansson.

– Kalmar och VM på Hawaii är väldigt tätt inpå varandra, så det finns för lite tid för förberedelser och träning. Självklart vill jag tävla på Hawaii någon gång i livet, men då ska jag nog kvalificera mig via en annan tävling.

Det är den blott tredje Ironman-tävlingen för Tobias Jansson, men att 39-åringen har talang råder det ingen tvekan om. Förklaringen till de snabba tiderna menar han ligger i jämnheten och löpstyrkan.

– Jag tror jag är hyfsat bra på alla tre discipliner i triathlon, och då blir sluttiden ofta bra. Jag kan hantera simningen och cykel snabbt och klarar av att springa marathonloppet snabbt. Jag skulle aldrig bli framgångsrik i grenarna var för sig, men tillsammans går det ju rätt bra, säger han.

En Ironmantävling består av 3,8 kilometer simning, 180,2 kilometer cykel, och 42,2 kilometer löpning, som allt görs i följd. Starten för Tobias Jansson och de andra Ironmandeltagarna går på lördag klockan 06:55.

FaktaTrelleborgs Triathlons deltagare i Ironman Sweden i Kalmar

Tobias Jansson, Startnummer 315
Robert Thunell, Startnummer 374
Simon Sollvén, Startnummer, 1165
Johan Persson, Startnummer 1787
Marco Svantesson, Startnummer 1843
Thomas Gunnarsson, Startnummer 2000

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Se Trelleborgskillens drömmål

Trelleborgsfostrade Carl-Johan Lerby visar hög klass inledningsvis under säsongen. Mot Pantern visade han att han är en målskytt av rang.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.12:34, 18 augusti, 2017

TV: Se Trelleborgskillens drömmål
Carl-Johan Lerby. Foto: Bildbyrån

Hockeyklubben Malmö Redhawks har inlett sin försäsong, och så även trelleborgaren Carl-Johan Lerby som spås bli en viktig spelare kommande säsong.

I en träningsmatch mot IK Pantern visade Lerby upp sin skicklighet när han först snurrade bort motståndarbacken innan han dundrade in sitt mål.

Se målet i klippet nedan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Salle” kan missa flera matcher: ”Vi klarar att göra mål ändå”

Salif Camara Jönsson ser ut att missa flera matcher i höst på grund av hans ömmande hälsenor. Inget större problem menar TFF-tränaren Patrick Winqvist. "Det tillhör fotbollen att spelare försvinner några matcher, men i slutändan ska hela laget prestera och det gör vi i nuläget" säger han till 24Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:57, 16 augusti, 2017

”Salle” kan missa flera matcher: ”Vi klarar att göra mål ändå”
Salif Camara Jönsson och Patrick Winqvist. Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF:s kross mot Norrby i går gav inte bara positiva rubriker i medierna. Redan efter 15 minuter gick skyttekungen Salif Camara Jönsson ut skadad. Men skadan skedde inte just då på planen enligt tränaren Patrick Winqvist. ”Salle” har under hela säsongen haft problem med hälsenorna och smärtan blev för stor under matchen.

– Vi visste på förhand att det var en liten chansning att spela med honom. Vi hoppades att han skulle klara 50-60 minuter men det gick helt enkelt inte. Det är inte så dramatiskt som medierna säger. Det var ingen skada som slogs upp under matchen, det är ett problem som funnits under hela säsongen som vi har vetat om. Vi beslutade tillsammans med Salif att han ska kliva av om han har känningar. Han behöver lite mer återhämtning, säger Patrick Winqvist.

Kommer han missa fler matcher framöver?
– Ja, han kommer att behöva stå över någon eller några matcher som det ser ut i nuläget. Vi ska spela tre matcher på åtta dagar nu framöver och det kommer inte att gå. Sedan vilka han spelar och vilka han vilar, det får vi se hur det blir.

Läs mer: Målkungen skadad när TFF krossade Norrby

Salif Camara Jönsson ligger på delad första plats i skytteligan i Superettan. Men rubrikerna om ett försvagat TFF i och med Salifs skada ger inte Winqvist mycket för.

– Vi gjorde fem mål mot Norrby i alla fall, så vi visar att vi klarar att göra mål med många av våra spelare. Vi har en bred och duktig trupp. Självklart är det svårt om han blir borta många matcher, men vi står inte och väger på enskilda spelare. Det tillhör fotbollen att spelare försvinner några matcher, men i slutändan ska hela laget prestera och det gör vi i nuläget.

Trelleborgs ligger just nu på kvalplats till Allsvenskan. Nästa match är på bortaplan mot bottenklubben Gefle på måndag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng