Kvinna nätkränkt efter hundbråk – polisanmäler sitt ex

En kvinna i Trelleborg polisanmäler sin före detta efter att han har skrivit om henne på internet.

Alexander Sandström Libb

Kl.09:00, 6 juni, 2017

Kvinna nätkränkt efter hundbråk – polisanmäler sitt ex
Hunden på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Pixabay.
I torsdag polisanmälde trelleborgaren sitt ex efter att han vid ett flertal tillfällen ska ha skrivit om henne på internet. Han ska bland annat ha skrivit att polisen skulle åka hem till henne och sätta henne i häktet.
Som grund till bråket ligger en konflikt om en hund som paret köpte gemensamt men som kvinna vägrade att lämna över efter uppbrottet, då mannen enligt polisanmälan inte har bra hand om djur.
Mannen är nu misstänkt för ärekränkningsbrott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Grattis! I dag fyller flest trelleborgare år

Ha den äran idag! Idag är det massa trelleborgares födelsedag.

Gabriel Almlöf

Kl.08:59, 25 februari, 2018

Grattis! I dag fyller flest trelleborgare år

Känner du någon som fyller år i dag? Det vore inte så konstigt i så fall, den 25 februari är nämligen den dag då flest trelleborgare fyller år. Det visar statistik från Statistiska Centralbyrån som Nyhets Byrån Siren har sammanställt.

Hela 138 stycken trelleborgare fyller år i dag. Stort grattis önskar vi på 24Trelleborg!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fjärde deltävlingen avklarad i Melodifestivalen

Här är de som gick vidare i Melodifestivalens fjärde deltävling som hölls i Örnsköldsvik.

Michaela Ekström

Kl.21:24, 24 februari, 2018

Fjärde deltävlingen avklarad i Melodifestivalen
Foto: Janne Danielsson/SVT

Den fjärde och sista deltävligen i Melodifestivalen gick under lördagen av stapeln i Örnsköldsvik.

Nu är det klart att det blir Mariette och Rolandz som gick vidare till finalen. De gör alltså sällskap med John LundvikBenjamin Ingrosso, Samir & Viktor, Martin Almgren, Jessica Andersson och LIAMOO i finalen i Stockholm den 10 mars.

Till andra chansen, som hålls i Kristianstad den 3 mars, gick Olivia Eliasson och Felix Sandman. De kommer att möta RenaidaSigrid BernssonMimi Werner, Mendez, Moncho och Margaret. 

Tävlande i kvällens mello var debutanterna Emmi ChristenssonElias Abbas, och Olivia Eliasson. Debuterade gjorde även dansbandet Rolandz med Robert Gustafssons karaktär Roland Järverup i spetsen.

Resterande två tävlande i Mellons fjärde deltävling, Mariette och Felix Sandman, Felicia Olsson har samtliga varit med i tävlingen förut. Den förstnämnda har varit med två gånger tidigare och har då slutat på tredje- och fjärdeplats i finalen. Felix Sandman tävlade förra året med bandet FO&O och Felicia Olsson var med 2013 med låten Make Me No 1.

FaktaDe tävlade i deltävling 4, Örnsköldsvik:

1. Emmi Christensson – Icarus
Låtskrivare: Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund, Sara Biglert

2. Elias Abbas – Mitt paradis
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Hamed “K-One” Pirouzpanah, Sami Rekik

3. Felicia Olsson – Break That Chain Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström, Henrik Wikström, Joy Deb

4. Rolandz – Fuldans
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson

5. Olivia Eliasson – Never Learn
Låtskrivare: Anton Ewald, Jonas Wallin, Astrid S

6. FELIX SANDMAN – Every Single Day
Låtskrivare: SANDMAN, Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James Nornes, Jake Torrey

7. Mariette – For You
Låtskrivare: Jörgen Elofsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föräldrarna kämpar för mer ekologisk mat i Trelleborgs skolor

Medan Malmö satsar på ekologisk mat så ligger Trelleborg långt efter. Det har fått Therese Rosvall att reagera. Nu kämpar hon för att få mer ekologisk mat på Trelleborgs skolor.

Gabriel Almlöf

Kl.20:05, 24 februari, 2018

Föräldrarna kämpar för mer ekologisk mat i Trelleborgs skolor
Therese Rosvall har startat en namninsamling för att få mer ekologisk mat. Foto: Flickr/Privat

När Therese Rosvall flyttade från Malmö till Trelleborg fick hon en chock. Hennes nys hemstad jobbade inte alls på samma sätt i skolköket, något som fick henne att agera. Nu driver hon ett uppror på nätet för att få mer ekologisk mat i skolorna.

– I Malmö så har skolorna 75 procent ekologisk mat, här i Trelleborg är det bara 25 procent. Då blir man lite snopen, jag trodde att Trelleborg strävade efter att ha samma mål. Men det känns inte riktigt som att Trelleborg vågar satsa på ekologisk mat.

Vad tror du det beror på?
– Jag tror mycket handlar om den ekonomiska biten. Jag läste i en artikel att det krävs en investering i början för att ha mer ekologisk mat, men på sikt så skiljer det väldigt lite kostnadsmässigt.

Varför är det viktigt att engagera sig i den här frågan?
– Jag tycker det är viktigt att vi har en hållbar miljö för framtida generationer. Då undrar jag varför vi ska ge massa gifter till våra barn? Det finns ett bra alternativ. Då gäller det att utnyttja det.

Therese namninsamling finns på Skrivunder.com.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Var sjunde pensionär i Trelleborg riskerar fattigdom

Många av landets pensionärer är ekonomiskt utsatta. Det visar ny statistik från Statistiska Centralbyrån. Värst är det för kvinnorna.

Gabriel Almlöf

Kl.18:54, 24 februari, 2018

Var sjunde pensionär i Trelleborg riskerar fattigdom
Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

15 procent av landets äldre riskerar fattigdom. Det visar de senaste kommunsiffrorna från Statistiska Centralbyrån. Även på lokal nivå i Trelleborg är cirka var sjunde pensionär ekonomiskt utsatt. Med det begreppen innebär att hushållet har en disponibel inkomst som är 60 procent under medianvärdet. Inom EU klassas det också som gränsen för att riskera fattigdom. Samtidigt drabbas kvinnorna hårdast.

– En övervägande majoritet av de som hamnar under fattigdomsgränsen är kvinnor. Det beror naturligtvis på att de har tjänat mindre under hela sitt yrkesliv, vilket har olika orsaker. Dels är lönerna lägre i kvinnodominerande yrken, dels är kvinnor borta från arbetsmarknaden mer. De tar hand om hushåll och barn och är sjukskrivna i högre grad än män. En viktig förklaring är också att fler kvinnor jobbar deltid, och i arbetaryrken handlar det om ofrivillig deltid i stor utsträckning, säger Anders Thoré, sakkunnig i pensionsfrågor på Pensionärernas riksorganisation till Nyhetsbyrån Siren.

Ser man på hela landet är det stora skillnader när det kommer till inkomster. I Danderyd är minst personer i riskzonen med 6,3 procent, i värmländska Eda är hela 32 procent i riskzonen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Åtta trafikregler svenskarna vägrar lära sig

Det kan bli dryga påföljder att bryta mot reglerna.

Matilda Larsson

Kl.18:01, 24 februari, 2018

Åtta trafikregler svenskarna vägrar lära sig
Foto: Flickr / Jon Collier.

Vissa trafikregler är vi svenskar bra på att följa.

Sedan finns det de regler som många verkar ha väldigt svårt att lära sig. Det var Allt om bilar som först rapporterade om dessa exempel på regelbrott – vissa är livsfarliga medan andra mest är irriterande.

Åtta trafikregler svenskar vägrar att lära sig:

1. Mittfilsförare
Vid hastigheter över 80 kilometer i timmen, är det inte tillåtet att ligga och köra i mittfältet. Principen är att mitt- och vänstra körfältet ska endast användas under omkörning. Är det kö, eller hastighetsbegränsning 70 kilometer i timmen eller lägre, är det okej att ligga i mittenfilen. Påföljd: 500 kronor i böter.

2. Snurrigt värre
Huvudregeln: Blinka alltid när du ska ut ur rondellen, även om du ska köra rakt fram. Det är det enda lagen kräver, men du kan också blinka in i rondellen om du vill. Trots det är det mer än fyra av tio bilister som inte blinkar när de ska ut ur rondellen, enligt en undersökning från Motormännen. Påföljd: 500 kronor i böter.

3. Coola lampor
Vissa förare tycker att det ser häftigt ut att ha både dimljus och halvljus tända samtidigt. Det är inte tillåtet och kan blända andra i trafiken. Påföljd: 500 kronor i böter.

4. Tvärbromsning vid korsning
Vi har alla mött en sådan här bilist – som kör alldeles för fort och ser ut att vägra att lämna företräde, men som sedan tvärbromsar i sista sekund i korsningen. Faktum är att beteendet inte är tillåtet eftersom lagen säger att man måste visa tydligt att man tänker lämna företräde. Påföljd: 1 000 kronor i böter.

5. Gult är inte samma sak som grönt
Att trafikljuset blir gult innebär inte att man ska trampa gasen i botten, som många bilister tycks tro. Lagen säger att man måste stanna, så länge man hinner och kan göra det på ett säkert sätt. Påföljd: 1 500 kronor i böter.

6. Dekorativa lampor
Blinkers måste användas när du ska vända på vägen, svänga i en vägkorsning, starta från en vägkant, byta körfält eller i övrigt flytta fordonet i sidled. I korsningar struntar var fjärde i att blinka visar en undersökning av Motormännen och extra farligt är det på motorvägen, där vissa tycks tro att det råder undantagstillstånd för bilister. Påföljd: 500 kronor i böter.

7. Högerregeln
Grundprincipen för vägkorsningar och ofta det första man får lära sig när man ska börja övningsköra. Ändå är det väldigt många bilister som inte har koll på högerregeln. Finns det inga vägmärken så gäller högerregeln, inte störst går först. Påföljd: 2 000 kronor i böter.

8. Hålla avståndet
Tresekundersregeln innebär att ditt fordon ska befinna sig tre sekunder bakom fordonet framför dig, och är ett bra mått för att ha koll på hur nära du bör ligga. Det sker nämligen överallt och hela tiden att bilister ligger tätt bakom trafiken framför, vilket är livsfarligt. Att ligga för nära fordonet framför dig kan nämligen ge dryga böter. Påföljd: 2 000 kronor i böter samt risk för indraget körkort.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng