Trelleborgs Triathlon

BILDEXTRA: Nationaldagen bjöd på triathlon för alla

För femte året i rad genomfördes Trelleborgs Triathlon. Hundratals sportiga använde nationaldagen för att genomföra en tiondels Ironman. "Det har varit en fantastiskt dag" säger tävlingsledaren Jenny Pariola.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.16:01, 6 juni, 2017

BILDEXTRA: Nationaldagen bjöd på triathlon för alla
Foto: Gabriel Almlöf

Nationaldagen innebar det femte triathlonet i Trelleborg och Dalabadet. Hundratals startande trotsade vinden och kylan och genomförde loppet.

Badtemperaturen för de 380 meterna simning var endast 14 grader, med medvinden skapade snabba tider från simmomentet. Redan efter simningen hade Sebastian Björklund ledningen. En ledning som han sedan utökade under cykeln och löpningen. Till slut vann han på tiden 46 minuter och 36 sekunder. Tvåa i mål kom Patrik Ericsson och trea Johan Fredriksson.

På damsidan dominerade Mikaela Persson loppet från start till mål och tog hem segern. Från arrangörernas sida är man nöjd med tävlingen och dagen.

– Jag tycker det har varit en fantastisk dag där allting klaffade. Vi har fått jättebra respons från deltagarna också. Så jag är verkligen nöjd, säger Jenny Pariola som var tävlingsledare.

Under cykelmomenten av tävlingen krockade en bil med en av cyklisterna. Polis var på plats och bevakade loppen och var snabbt framme och hjälpte mannen. Mannen togs till sjukhus för kontroll men mår enligt uppgifter bra.

Läs mer: Olycka under Trelleborgs Triathlon

– Det stämmer att vi hade en olycka på cykelmoment. De poliser som hjälpte till att bevaka eventet var snabbt framme. Det har efter omständigheterna ändå gått bra, säger Jenny Pariola.

Loppet bestod av 380 meter simning, 18 kilometer cykel och 4,2 kilometers löpning även kallad en tiondels Ironman.

Se om du eller någon du känner fastnade på bild i bildspelet nedan: 

 

FaktaResultat topp 3 herrar
1. Sebastian Björklund, Heleneholms IF Tri Team – 46:36
2. Patrik Ericsson, Team Trelleborg Triathlon – 48:38
3. Johan Fredriksson, Triathlon Syd – 49:15

Resultat topp 3 damer

  1. Mikaela Persson,Terrible Tuesdays Triathlon Club – 52:18

  2. Jessica Fridlund, Team Trelleborg Triathlon – 56:39

  3. Pernilla Johnsson, Näset Triathlonklubb – 1:01:09

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgs FF - Åtvidaberg

TFF går för direktplats efter nya segern: ”Hoppet är inte släckt”

TFF har ett järngrepp om tredjeplatsen i Superettan. Men nu blickar man mot topp två. "Vi ska slita så att matchen mot Dalkurd betyder någonting" säger tränaren Patrick Winqvist.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:41, 22 oktober, 2017

TFF går för direktplats efter nya segern: ”Hoppet är inte släckt”
Foto: Krister Andersson / Bildbyrån

Under söndagen utklassade Trelleborg Åtvidaberg med hela 4-0. En seger som sätter Trelleborg i ett drömläge i jakten på en kvalplats till Allsvenskan. Men man nöjer sig inte där. Nu vill man på allvar ta upp jakten på Brommapojkarna och Dalkurd om direktplatserna.

– Jag kommer inte sitta och stirra på de andra lagen, vi ska klara att komma topp tre av egen kraft. Men skulle de spela bort varandra är det klart att det är gynnsamt, säger Patrick Winqvist och syftade på att Dalkurd och Brommapojkarna möts i nästa omgång, samt kvällens match mellan jagande Öster och Falkenberg.

Läs mer: Drömläge för TFF efter utklassning

I nästa omgång möter TFF IK Frej, sedan avslutar man hemma på Vångavallen mot just Dalkurd den 4 november.

– Vi ska ta poängen som krävs för att komma i topp tre. Vi ska slita uppe i Täby för att se till att den sista matchen här hemma betyder någonting. Hoppet om direktplats är inte släckt, säger Patrick Winqvist.

Samtidigt vill han inte fundera för mycket på om Trelleborg som klubb är redo för Allsvenskan. Skulle han och grabbarna ta steget upp finns det många frågetecken att räta ut för klubben.

– Det är omöjligt att säga om vi har vad som krävs, sportsligt har vi en 50% chans att nå Allsvenskan via kval. Jag är anställd som tränare och ska slita för att få så mycket poäng som möjligt. Jag pressar allt för att vi ska nå dit. Om man sedan stannar kvar är en fråga för framtiden, säger Patrick Winqvist och fortsätter.

– Förra årets försökte alla slå AFC, nu får de rätt mycket stryk i Allsvenskan. Halmstad åker upp och ner. Mitt mål är att Trelleborg ska spela allsvensk fotboll. Den dagen jag lämnar klubben ska klubben vara i så gott skick som möjligt.

Trelleborg ligger just nu trea i Superettan, fyra poäng bakom Dalkurd men med en match mer spelad.

 

FaktaSuperettan

Trelleborgs FF - Åtvidaberg 4-0 (2-0)
1-0 Mattias Håkansson (15'), 2-0 Zoran Jovanovic (37'), 3-0 Marcus Pode (59'), 4-0 Salif Camara Jönsson (64')

Publik: 1280, Vångavallen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Världsstjärnor kommer till Trelleborg för att träna ungdomar

Några i världseliten i Taekwondo kommer till Trelleborg för att utveckla ungdomar.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.11:06, 21 oktober, 2017

Världsstjärnor kommer till Trelleborg för att träna ungdomar
Dubbla OS-guldmedaljören Jade Jones är en av de som kommer till Trelleborg. Foto: Peter Skaugvold, Bildbyrån / Commons

Trelleborg är kända för att erbjuda Taekwondo av hög kvalité. Klubben är en av landets bästa och i våras arrangerade man Nordiska Mästerskapen i Söderslättshallen.

Nu plockar klubben in tre stycken världsstjärnor till ett träningsläger den 11-12 november. Det rör sig om Bianca Walkden, Aaron Cook och Jade Jones. Brittiskan Jones har OS-guld från både Rio de Janeiro 2016 och London 2012 samt EM-guld på meritlistan. Cook och Walkden har båda tagit VM-guld.

Lägret arrangeras för anmälda deltagare.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvartett från Trelleborg uttagna till landslaget

Fyra Trelleborgstalanger är nu klara för spel i juniorlandslaget.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:47, 20 oktober, 2017

Kvartett från Trelleborg uttagna till landslaget
Emelie Berggren, Emilia Brobeck, Lowe Magnusson och Hugo Hempel är uttagna till landslaget i undervattensrugby. Foto: Gabriel Almlöf/Martin Hempel

Trelleborgs undervattensrugby går starkare än på länge. Klubben har fått en drömstart på säsongen och är regerande svenska mästare på juniorsidan. Klubben har gjort sig känd för att satsa på ungdomar till skillnad från många av konkurrenterna. Nu har det gett resultat.

När juniorlandslaget togs ut till Nordiska Mästerskapen i Finland i november finns fyra spelare från Trelleborg med. Emelie Berggren och Emilia Brobeck på damsidan och Lowe Magnusson och Hugo Hempel bland herrarna. I turneringen är målet att ta medalj.

Läs mer: Trelleborgsduon vill vinna allt tillsammans

– Vi har ett lag som är tillräckligt starkt för att ta medalj på NM. Men nästa år spelas VM och då kan vi vara ännu bättre. Då vill vi vara med och utmana, har Emelie Berggren sagt i en tidigare intervju med 24Trelleborg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgstalang uttagen till Skånelaget

I november spelas SverigeCupen i handboll. Nu står det klart att en tjej från Trelleborg får äran att representera Skåne. "Jag har inte riktigt förstått det än" säger mittnian Sofia Potter.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.18:05, 19 oktober, 2017

Trelleborgstalang uttagen till Skånelaget
Sofia Potter är uttagen till distriktslaget i handboll. Kollage Foto: Bildbyrån / Trelleborgs handbollsklubb

Under onsdagen presenterades vilka handbollspelare som kommer att få representera Skånelaget i Sverigecupen. Bland de uttagna finns en talang från Trelleborg. Det rör sig om mittnian Sofia Potter som till vardags spelar i Trelleborgs HBK.

Det är en jublande glad trelleborgare som nu får representera distriktslaget.

– Att bli uttagen var verkligen över all förväntan. Jag känner stor heder över att få representera både Trelleborg och Skåne, säger Sofia Potter och fortsätter.

– Jag tror faktiskt inte riktigt att jag förstått det än. Det kommer nog inte förens man står där och spelar.

SverigeCupen är en distriktslagsturnering som spelas mellan den 10-12 november i Nyköping. I år är det de som är födda 2002 som får ställa upp. För Potter är det viktigare att utvecklas som spelare snarare än att vinna turneringen.

– Målet är definitivt att lära mig så mycket handboll som jag bara kan. Självklart vill jag att mitt lag ska komma långt, helst tills finalerna. Men, jag ser detta som en stor utvecklingsmöjlighet för mig.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Haynes räknar med att säsongen är över

Kristian Haynes har drabbats av en ledbandsskada som normalt håller en spelare borta 6-8 veckor, därmed ser säsongen ut att vara över. "Hoppet är det sista som överger en" säger Kristian Haynes.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.08:56, 19 oktober, 2017

Haynes räknar med att säsongen är över
Foto: Petter Arvidsson / Bildbyrån

24Trelleborg kunde i förra veckan berätta att lagkaptenen Kristian Haynes riskerade att missa resten av säsongen med Trelleborgs FF. Vid den intervjun väntade Haynes fortfarande på besked från magnetröntgen. Nu har det svaret kommit och det står klart att det rör sin om en ledbandsskada. Mycket tyder nu på att säsongen är över.

Kristian Haynes har ännu inte beslutat sig om han ska spela fotboll nästa säsong eller lägga skorna på hyllan. Därmed kan karriären nu vara över.

Läs mer: ”Kan ha spelat min sista match i TFF”

Trots beskedet är han glad att det inte rör sig om en värre skada.

– Jag var förberedd på mer med tanke på smärtan jag har. Vi får se när jag kan vara tillbaka, hoppet är det sista som överger en, säger Kristian Haynes till klubbens hemsida.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng