Ny dansstudio öppnar i staden: ”Vi behövs i Trelleborg”

Efter nästan 25 år som dansinstruktör har Frida Ekberg Bennecirs dröm gått i uppfyllelse. Nu öppnar hon för första gången sin helt egen dansstudio.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:45, 10 april, 2017

Ny dansstudio öppnar i staden: ”Vi behövs i Trelleborg”
Foto: Privat/Lina Foto

Initiativet med studion DanZfit har funnits i flera år, men då i kommunens lokaler. Den nya lokalen på Glädjebacksgatan är helt i Fridas regi.

– Min dröm har länge varit att satsa mer på dansen. Jag har letat lokal ganska länge, sedan dök den här lokalen upp och jag blev kär i den direkt. Det finns fantastiska möjligheter.

Lokalen har tidigare använts som ett gym och innan det en bank. Det gör nu att  Frida Ekberg Bennecirs kan erbjuda en dansstudio inne i ett gammalt bankvalv.

– Det är ganska coolt att vi har den möjligheten.

Valvet är en av tre studios och det finns storslagna planer på utvecklingen. Under de första månaderna kommer studion att erbjuda dansinspirerande gruppträningspass, Zumba, dansskola för barn, street- och jazzdans.

Förhoppningen är nu att trelleborgarna ska ta möjligheten att gå till en dansstudio på hemmaplan.

– Jag känner för varje termin att efterfrågan blir större och större. Den här lokalen gör att vi kan utvecklas väldigt mycket. De som går här vill inte bara dansa en dag i veckan, de vill ha mer. Det känns som att det finns ett stort intresse, många har nog saknat en dansstudio i Trelleborg, säger Frida Ekberg Bennecir och forsätter.

– Jag tycker vi behövs i Trelleborg. Allt som kan utveckla staden är positivt. Jag hoppas på att det blir en succé.

danzfit_bild

Frida som själv har dansat ända sedan hon kunde gå menar att dansen har så många mer positiva egenskaper än bara konditionsträning.

– Tittar man på dansen och hur mycket det ger en mer mentalt, så är det helt fantastiskt. Det kan finnas dagar då till och med jag är skittrött, och bara vill ligga hemma. Men så snabbt man kommer hit så mår jag på topp. Det är en sådan boost att dansa. När du kommer hit och dansar finns det inte tid att tänka på alla bekymmer. Det finns bara glädje. Det tror jag många av våra medlemmar känner.

Den officiella invigningen sker den 27 april, men redan nu har man smygstartat med de kurser som tidigare hölls i Söderslättshallen. Det är dock något som saknat innan studion är fulländad – några män.

– Vi har faktiskt inga killar som tränar här just nu. Det är något vi vill förändra. Jag hoppas att de också vill komma hit och dansa, säger Frida Ekberg Bennecir.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

11 snabbmatskedjor som kan komma till Sverige

Globala snabbmatskedjor som satsar på allt från munkar till pizza vill etablera sig i Sverige.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.13:44, 12 augusti, 2017

11 snabbmatskedjor som kan komma till Sverige
Foto: Montage/Creative Commons

Den svenska marknaden är attraktiv för flera globala franchisekedjor och antalet har vuxit enormt de senaste 20 åren. Men det finns många som inte kommit till Sverige – ännu.

Veckans Affärer har pratat med Franchise Group, som listat elva franchisekedjor som vill etablera sig i Sverige.

”Sverige är en intressant marknad, speciellt om man vill testa sitt koncept för att ta sig ut på den Europeiska marknaden”, uppger Franchise Group till VA.

Dairy Queen – Glasskedjan, förkortad DQ, öppnade sin första restaurang 1940 och serverar glass, milkshake och annan snabbmat.

Donut King – En australiensisk kedja som är specialister på munkar. Har även milkshake och smoothies.

Denny’s – Kedja finns världen över och har restauranger i amerikanskt diner-koncept. Har öppet dygnet runt och serverar bland annat pannkakor, omeletter och hamburgare.

Gloria Jean’s Coffees – Cafékedja med över 400 caféer som öppnade 1979 i Chicago i USA.

Bagel Corner – Har funnits sedan 2011 och serverar bagels till bra priser på snabb tid.

La Cure Gourmande – För den sin gillar sötsaker kan denna kedja bli en favorit. Har kakor, choklad och andra sötsaker.

Pizza Capers – Har funnits i drygt 20 år och har restaurangen över hela Australien. Kedjan säljer pizza, pasta, sallad och efterrätter.

Punjab Grill – En av de mindre kedjorna på listan. Bildades 2001 och serverar fine dining Sikh-mat.

Michel’s Patisserie – Är den största konditorikedjan i Australien och har över 300 enheter. Säljer 36 miljoner koppar kaffe och 9,5 miljoner tårtbitar per år.

Crust Gourmet Pizza Bar – Ytterligare en pizzakedja. Är stora i Australien och serverar ”boutique style”-pizzor med mat i fokus.

Brumby’s Bakery – Satsar på hembakade produkter. Satar mycket på att göra bröd på högkvalitativa ingredienser.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgsföretaget siktar globalt: ”Ska revolutionera plånboksmarknaden”

Från Trelleborg till världen – nystartade företaget Superiority Wallets har siktet högt ställt.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.18:54, 8 augusti, 2017

Trelleborgsföretaget siktar globalt: ”Ska revolutionera plånboksmarknaden”
Jonathan Hansen, Superiority Wallets. Foto: Privat.

Jonathan Hansen, född och uppvuxen i Trelleborg, är grundare för det nystartade plånboksmärket Superiority Wallets som startade för bara två veckor sedan, efter en lång tids planering.

– Allt är bestämt och vi satsar på en gedigen marknadsföring. Det är kul att det går så bra och att vi redan kan ställa ut på mässan, säger Jonathan som just nu befinner sig på Copenhagen International Fashion Fair.

Här ställer Superiority ut sina kortplånböcker som Jonathan beskriver som revolutionerande med en slim design gjord i aluminium. Dels har de funktionen att skydda bankkort mot skimming och dels beskrivs plånböckerna som unika i sin design.

Det mest speciella är att vi har tagit efter mobilskalsbranschen och valt att helt revolutionera plånboksmarknaden med moderna tryck och klassiska färger som ständigt utvecklas, säger Jonathan och fortsätter:

– Vi vill vara med i modevärlden och jag har inte sett någon annan i världen som gör med plånböcker på samma sätt som man gör med mobilskal.

Plånböckerna tillverkas i utomstående fabriker och beställs hem till Trelleborg, där Superiority jobbar med design och produkttester. Just nu sköter de verksamheten i en lokal vid Ryttarevägen men flyttar snart upp till området vid McDonalds där både lager och lokal ska ligga.

Försäljningen sker via företagets webbshop men förhoppningen är att leta sig in även hos fysiska butiker.

– Målet just nu är att expandera så mycket som möjligt och att nå ut till återförsäljare, samtidigt som vi driver vår webbshop. Ett lite mer långsiktigt mål är att komma ur och presentera varumärket på internationell och till och med på global nivå, säger Jonathan.

I framtiden hoppas vi också att vi kan få in våra produkter hos lokala butiker i Trelleborg. Vi vill vara starka på hemmaplan och bygga ett starkt varumärke, fortsätter han.

Under mässan, som är en del av modeveckan i Köpenhamn, kommer Trelleborgsföretaget sikta på att visa upp produkten och knyta band med internationella aktörer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Skojätten söker franchisetagare till Trelleborg

Skojätten Scorett har drivit butik i Trelleborg i ett antal år, först i Valen och sedan på Österbrogatan. Nu söker kedjan en ny franchisetagare som kan driva vidare affären.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.19:46, 1 augusti, 2017

EXTRA: Skojätten söker franchisetagare till Trelleborg
Foto: Pixabay.

Skobutiken Scorett har legat på Österbrogatan i omkring två år och efter att förra franchisetagaren fått tvillingar och valt att avsluta avtalet med kedjan letar de ny efter en ny driven person.

Nu söker vi en franchisetagare som kan driva det själv under eget ansvar. Vi har ingen på banan än men jag tror vi löser det efter semestern, säger Scoretts VD Peter Blomquist.

Butiken i Trelleborg är förhållandevis framgångsrik utifrån sina omständigheter, menar VD:n.

– Den ligger inte i en av våra största städer men den ligger ute på gatan där man, till skillnad mot butiker som ligger i gallerior, kan styra öppettider och liknande helt själv, säger Peter Blomquist och fortsätter:

Trelleborg är en tillväxtkommun med en relativt ny tågstation. Staden ligger vid havet och ligger tillräckigt nära Malmö för att det ska vara intressant att bo där. Det finns många fördelar med Trelleborg.

Tills en lämplig person är anställd kommer butiken att drivas vidare av medarbetare från Malmö.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Många bidragsfuskar – så mycket kräver myndigheten tillbaka

Många lämnar felaktiga uppgifter i sina ansökningar om ersättningar och bidrag – så mycket kräver Försäkringskassan tillbaka inom de olika ersättningarna.

Mia Martelleur

Kl.14:32, 31 juli, 2017

Många bidragsfuskar – så mycket kräver myndigheten tillbaka
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Förra året betalade Försäkringskassan ut 227 miljarder i olika ersättningar och bidrag. Men många fuskar när det gäller ersättningar och bidrag, och krävs sedan betala tillbaka de summor de felaktigt fått ut, skriver Dina pengar. Under 2017 har Försäkringskassan hittills krävt tillbaka 188 miljoner kronor, då de betalats ut på felaktiga grunder.

En typ av bidragsfusk gäller barnbidraget, där föräldrar ansöker om bidraget trots att de inte har bott i Sverige på flera år. Hittills i år har föräldrar som fuskat med barnbidraget krävts på 20 miljoner kronor av Försäkringskassan. När barnen börjar skolan brukar denna typ av bluff avslöjas.

Ett annat typ av bidragsfusk är falska skilsmässor för att komma över bidragspengar. Då handlar det om föräldrar som uppgett att de skilt sig för att kunna få bidrag, men egentligen bor de fortfarande ihop.

Förutom barnbidraget så har Försäkringskassan hittills i år krävt tillbaka 37 miljoner kronor för sjukersättning, 28 miljoner kronor för sjukpenning, 27,5 miljoner i föräldrapenning, 13 miljoner för assistansersättning, 12 miljoner för bostadsbidrag och 6 miljoner för bostadstillägg.

Johan Gellerstedt, chef för en av kontrollenheterna på Försäkringskassan i Stockholm, säger till Dina pengar att det finns många sätt de kan avslöja fuskare på. Ett sådant sätt är riktade kontroller där man granskar personer som man tror kan ha lurat systemet. Men det är mycket som ställer till myndigheternas granskningar och gör att vissa fuskare kan komma undan.

– Det är samma problematik som när det gäller all brottsbekämpning när flera myndigheter är inblandade, säger Johan Gellerstedt.

Det är de sekretessregler som just nu råder mellan olika myndigheter i landet som försvårar arbetet att faktiskt avslöja bidragsbrotten. Ett visst samarbete mellan myndigheterna finns redan – som till viss del hjälper. Men enligt Johan Gellerstedt önskar Försäkringskassan att vardagsarbetet ska kunna bli ännu smidigare mellan myndigheterna, när det gäller att få fram information och hitta de misstänkta brottslingarna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny spraytanstudio öppnar i Trelleborg: ”Passar alla”

Trelleborg får ett nytillskott när det gäller spraytan. I augusti öppnar Ellen Hansson en ny studio på Glädjebacksgatan.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:00, 25 juli, 2017

Ny spraytanstudio öppnar i Trelleborg: ”Passar alla”
Ellen Hansson står bakom nya satsningen Spraytan by Ellen. Foto: Privat

När Ellen Hansson hade uppnått sina mål som frisör i Malmö bestämde hon sig för att söka nya utmaningar. Resultatet blev ett helt nytt företag hemma i Trelleborg – Spraytan by Ellen. I början av augusti slår hon upp portarna till den nya spraytanstudion inne på Danzfit på Glädjebacksgatan.

– Jag har gjort det själv några gånger och tyckte då att det blev jättebra och ville starta ett eget företag. Spray-tan blir större och större i Sverige och passar alla, killar, tjejer, unga som gamla. Fördelen är att det är betydligt säkrare jämfört med att sola utomhus eller i solarium då man slipper UV-strålarna, säger Ellen Hansson.

Det var en självklarhet för henne att öppna hemma i Trelleborg istället för i Malmö och när hon såg att det fanns en ledig lokal så slog hon till.

Min dröm är att jobba i Trelleborg helt och hållet. I början blir spraytan på deltid, men jag hoppas kunna utöka verksamheten med en frisörverksamhet också. Slutmålet är att ha min egen salong.

Förhoppningen är nu att trelleborgarna ska passa på att bli bruna året om, utan farorna från UV-strålarna.

– Jag gör behandlingen manuellt. Man står i ett tält, ungefär som en duschkabin och sen sprayar jag med en kompressor. Vissa tror att man blir orange, men det blir man inte. Jag skräddarsyr färg och nyans till alla kunder efter hudton och önskemål.

Den nya verksamheten öppnar den 2 augusti. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng